خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

روح تازه‌ای به باستان‌شناسی کشور دمیده شده که باید ادامه یابد/ به حضور باستان‌شناسان ایرانی در کنفرانس‌های خارجی اکتفا نشود

asdasd
کد خبر : ۱۳۴۶۸۸۴

یک باستان‌شناس پیشکسوت با تاکید بر آنکه باستان‌شناسان باید در حفظ میراث‌فرهنگی کوشا باشند، گفت: جهانیان ما را با میراث‌مان می‌شناسند و باید این میراث را برای آیندگان به یادگار بگذاریم نه آنکه تخریبش کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرحیم صراف (باستان‌شناس پیشکسوت) با اشاره به ارزیابی‌ای که از وضعیت جامعه باستان‌شناسی کشور دارد، گفت: اکنون احساس می‌کنم که روح تازه‌ای به باستان‌شناسی کشور دمیده شده که باید ادامه پیدا کند. از طرف دیگر باستان‌شناسان باید درصدد آن برآیند که بیشتر از آثار باستانی کشور حفاظت کنند. ما به عنوان پیشکسوتان باستان‌شناسی آنچه در توان داشتیم را انجام دادیم و اکنون نوبت جوانان و افرادی است که تازه وارد جامعه باستان‌شناسی کشور شده‌اند. 

او ادامه داد: باستان‌شناسان باید علاوه بر انجام تحقیقات علمی، آنچه در توان دارند در حفظ و نگهداری باستان‌شناسی و میراث فرهنگی کشور ارائه دهند. 

صراف در خصوص چرایی تاکیدی که بر حفظ میراث فرهنگی دارد و اینکه آیا با این تاکید قصد دارد اشاره‌ای به تخریب بافت تاریخی شیراز داشته باشد، گفت: مکان‌هایی هست که باید حفظ شوند. میراث فرهنگی مهم است و ارثیه اجدادمان است. باید حفظشان کنیم. ما باید این میراث را حفظ کنیم چراکه مردم جهان، ایران را با این میراث می‌شناسند. 

این باستان‌شناس پیشکسوت با اشاره به تجربیاتی که از کار با خارجی‌ها دارد، گفت: آن‌ها ما را با میراث فرهنگی‌مان می‌شناسند. می‌آمدند و می‌دیدند و همواره از آنچه گذشتگان به عنوان میراث برای ما بجای گذاشته‌اند متعجب می‌شدند و این بود نشانه‌های ایران برای آن‌ها. 

او همچنین معتقد است: عرصه باستان‌شناسی ایران توانسته خود را با آنچه این روزها در عرصه جهانی در جریان است همگام سازد. حتا معتقد هستم که باستان‌شناسان ایرانی از خیلی از باستان‌شناسان دنیا جلوتر هستند چراکه ما داریم در محوطه‌های باستانی با قدمت چند صد سال کار می‌کنیم و تمام مناطق و محوطه‌های ایران در دست باستان‌شناسان ایرانی است این درحالی است که اگر باستان‌شناس خارجی هم به ایران بیاید چنین امکانی ندارد و تنها می‌تواند در محوطه‌ای محدود کار کند. ایران بهشت باستان‌شناسی است و به شرط آنکه به خارجی‌ها اجازه کاوش دهیم آن‌ها می‌توانند به این بهشت دسترسی داشته باشند. این امر در دست ماست. 

صراف با تاکید بر آنکه حضور باستان‌شناسان خارجی برای کاوش در محوطه‌های باستانی ایران منوط به شرایط باید باشد، تصریح کرد: بهتر است شرایط پژوهش و حضور باستان‌شناسان خارجی در ایران را پژوهشکده باستان‌شناسی تعریف کند. البته باید بدانیم که چه کسی و برای کاوش در کدام منطقه می‌آید. در این خصوص تحقیق کنیم و بهترین را انتخاب کنیم. در این میان باید تعامل دوسویه برقرار شود و تنها به حضور باستان‌شناسان ایرانی برای ایراد سخنرانی در کنفرانس‌های خارجی اکتفا نشود. البته که باید تبادل تجربه و علم به صورت دو سویه انجام شود. ایران در حوزه باستان‌شناسی باید جهانی شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز