خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل بنیاد طوبی و رئیس دادگستری نی ریز:

اقدامات فرهنگی می‌تواند مقدمه انسان سازی و جامعه سازی باشد

asdasd
کد خبر : ۱۴۳۶۸۹۴

رئیس دادگستری نی ریز و مدیرعامل بنیاد طوبی و دبیر جشنواره گفت: مجازات کردن افراد با حبس تنها راهکار بازدراندگی نیست و اقدامات بسترساز دیگری هم باید انجام شود.

به گزارش ایلنا، حسین غضنفرنژاد در سومین جشنواره ملی شعر فاطمی «در سایه سار طوبی» در نی ریز، اظهار داشت: دستگاه قضایی باید خود را یکی از هدایت‌گران جامعه تصور کند چرا که بسیاری از چالش هایی که دستگاه قضا با ان مواجه است شاید سایر بخش‌ها مواجه نباشند.

رئیس دادگستری نی ریز افزود: ظرفیت های بسیاری در این دستگاه وجود دارد از نیروی انسانی نخبه که تعداد آن زیاد است و... که همه اینها ابزارهای مهمی است که بتواند جامعه را هدایتگری کرده و مسیر رشد و تعالی را هموارتر کند.

او تصریح کرد: یکی از مهم ترین مسیرها و یکی از بهترین اقدامات اقدامات فرهنگی است فرهنگی که می تواند مقدمه انسان سازی و جامعه سازی باشد لذا دستگاه قضایی با همین موضوع شروع کرد و این جشنواره شعر را در شهرستان نی ریز برگزار کرد.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: دلیلش هم این بود که شاید این هویت هایی که ما بعضا به آن کمتر توجه می کنیم که دارای شاخص های مثبت است نیازهای ضروری جامعه برای همان رشد و تعالی فرهنگی باشد و اگر در این حوزه اقدامی انجام ندهیم طبیعتا آن برچسب های منفی به راحتی خود را نشان دهد.

غضنفرنژاد ادامه داد: اگر اقدامات ایجابی را انجام ندهیم و به فرهنگ توجه نکنیم برخی از افراد جامعه به سمت ابتذال می روند و برچسب بزهکاری به آنها چسبیده می شود و وقتی این برچسبها زیاد می شود امیدی به رشد و تعالی جامعه نیست لذا با استفاده از هنر پرمفهومی مثل شعر یک جشنواره شعر برگزار کردیم که از متخصصان این حوزه استفاده کردیم.

مدیرعامل بنیاد طوبی و دبیر جشنواره خاطرنشان کرد: سال اول استقبال خوبی و امسال خیلی بیشتری شد و توانستیم اسم شهرستان نی ریز را به عنوان یکی از شهرهایی که به حوزه فرهنگ توجه دارد مطرح کنیم.

این مقام مسوول افزود: این اقدامات بستر تربیتی فراهم می کند چراکه آموزه های مثبت در جامعه است اما اینکه اینها را چگونه دریافت و بهره برداری کنیم، فرهنگ این کار را به خوبی انجام می دهد.

او تاکید کرد: دستگاه قضایی امسال این نهالی که کاشته بود به مردم شهرستان نی ریز هدیه می کند و از این به بعد با یک بنیاد مردمی تخت عنوان بنیاد فرهنگی طوبی نی ریز این حرکت ادامه خواهد داشت.

اقدامات فرهنگی می‌تواند مقدمه انسان سازی و جامعه سازی باشد

 سرگشتگی در هویت ملی داریم

در ادامه محمدحسین قاسمی عضو هیئت امنای بنیاد طوبی نی ریز نیز در سخنانی گفت: انتظار از نی ریز به عنوان شهرهایی که هم از لحاظ تمدنی هم فرهنگی شهر مهمی بوده است در طول تاریخ  همین انتظار است. 

او افزود: این حرکت می تواند الگوی خوبی باشد برای شهرهای دیگر چراکه ما سرگشتگی در هویت ملی داریم و نی ریز با این گونه حرکت ها می تواند اثرگذار باشد.

قاسمی گفت: ما هویتی داشتیم که سالهاست به آن بی توجهی شده است و اکنون برگشت خوبی به آن شده است و چه خوب که با جشنواره ادبی و نام حضرت زهرا (س) باشد.

در ادامه احد ده بزرگی شاعر مطرح آئینی نیز گفت: در تداوم استمرار و حتی چاپ آثار به عنوان شناسنامه کار برای آیندگان باید انجام شود و گزیده ای از آثار این چند سال چاپ که این بشود شناسنامه در سایه سار طوبی برای آیندگان.

او افزود: قصد برگزاری چنین برنامه های آیینی قربت است که کاری در عرصه فرهنگ دینی انجام شود و امیدواریم بتوانیم افرادی که باورمند هستند در شهر تاریخی نی ریز دور هم جمع کنید و این کار ادامه پیدا کند.

همچنین کرونی دبر علمی جشنواره نیز گفت: سال گذشته یادواره دوره اول در سایه سار طوبی را رونمای کردیم. کتاب چاپ شده و یادواره دور دوم امشب رونمایی خواهد شد و  کتاب هر دو سال گذشته به همت آقای غنضرنژاد منتشر شده است. 

او افزود: هر دو این دوره ها را از طریق فضای الکترونیک و نرم افزار طاقچه نشر الکترونیک خواهیم داشت.

اقدامات فرهنگی می‌تواند مقدمه انسان سازی و جامعه سازی باشد

در ادامه هادی جانفدا، دبیر مجمع شاعران اهل بیت و داور جشنواره امسال نیز در سخنانی اظهار داشت: امیدواریم این کنگره ملی شعر فاطمی نی ریز تداوم داشته باشد.

او افزود: فرهنگ ما دو ستون خیلی محکم دارد در این یک هزار و خورده ای سالی که از تاریخ ایران می گذرد. یکی از این ستون ها محبت اهل بیت است اینجا ایران و فارس سرزمین محبت اهل بیت هستند و محبت اهل بیت درایران و فارس و دیگر جاها یک امر دینی صرفا محسوب نمی شود یک فرهنگ است بین مردم و یک فرهنگ خیلی قدیمی که شاید بیش از 1400 سال در کشور ما ریشه دارد و ستون فرهنگی ماست که نمی توان از آن چشم پوشید.

جانفدا بیان کرد: هر مسئله فرهنگی باید تبیین کند که این مردم کسانی هستند که 1400 سال فرهنگ محبت اهل بیت جزو فرهنگشان بوده است.

او افزود: یکی از ستون های دیگر فرهنگی کشور ایران شعر است. هنر سرزمین ایران شعر است هیچ هنری مانند شعر در دنیا به اندازه شعر در دنیا ندرخشیده است و هیچ عرصه ای نیست که مثل عرصه شعر و شاعری در دنیا نام اآور باشد.

اقدامات فرهنگی می‌تواند مقدمه انسان سازی و جامعه سازی باشد

یکی از خلأهای بزرگ عرصه قضایی پیوند بین رسانه شعر و ادبیات است

در ادامه این همایش علیرضا جمشیدی عضو شورای تحول قوه قضاییه و نظام قضایی و دادگستری استان فارس نیز در سخنانی اظهار داشت: یکی از خلأهای بزرگ عرصه قضایی امروز‌عرصه پیوند بین رسانه شعر و ادبیات است.

او با بیان اینکه باید جشنواره رسانه و حقوق را در نی ریز بنیان نهیم و عرصه جدیدی باز کنیم، افزود: این روزها با یک هیات سه نفره در میان برنامه قوه قضاییه برنامه ریزی میکنیم و معتقدیم یکی از خلأهای جدی ما بحث رسانه و فضاست که امیدواریم در نی ریز این بحث با قوت شکل گیرد.

عضو شورای تحول قوه قضاییه با بیان چند نکته در خصوص اهمیت پیوند این دو مقوله اظهار داشت: امروز در دانشگاه های دنیا بحثی مطرح است به عنوان معاشرت ترجیحی و باید گفت همنشینی را باید در مکتب سعدی مولانا و حافظ آموخت.

جمشیدی خاطرنشان کرد: تئوریهایی که امروز در غرب تدریس می شود از ادبیات ایران گرفته شده است و در خصوص فرهنگ صلح و سازش در آثار شعرایی مثل مولانا و نظامی حافظ مصداق های فراوانی میبینیم و باید گفت در ادبیات غنی خود این مسایل را داریم که در دانشگاه های دنیا اینها تدریس می شود. 

در حاشیه این همایش و با حضور اساتید و کارشناسان یک نشست خبری نیز با حضور هاشم کرونی،دبیر علمی جشنواره، حسین غضنفرنژاد دبیر جشنواره ، محمدحسین قاسمی عضو هیئت امنا و هادی جانفدا داور جشنواره  برگزار شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز