خبرگزاری کار ایران

راهبردی‌ترین کریدور نفتی ایران به زیر زمین منتقل می‌شود

asdasd
کد خبر : ۱۴۲۵۳۶۲

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: به‌دلیل وجود معارضان متعدد در مسیر کریدور نفتی اهواز و لزوم ایجاد نشدن اختلال ترافیکی برای شهروندان در این منطقه، برای نخستین بار در صنعت نفت، این کریدور با حفاری افقی و لوله‌گذاری به شیوه حفر قنات به زیر زمین منتقل می‌شود.

به گزارش ایلنا به نقل از شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب، علیرضا دانشی در حاشیه بازدید از عملیات حفاری و لوله‌گذاری در سه‌راه فرودگاه اهواز، با بیان اینکه این پروژه به شیوه حفر قنات در حال انجام است، اظهار کرد: کریدور نفت اهواز واقع در سه‌راه فرودگاه از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین کریدورهای صنعت نفت است که سال‌هاست به‌دلیل وجود معارضان متعدد، همچنین بار سنگین ترافیکی در آن محل، عملیات حفاری و لوله‌گذاری، همچنین تعمیرات لوله‌های انتقال نفت و گاز با مشکل روبه‌رو شده است.

وی افزود: با ابتکار معاونت مهندسی ساختمان شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب، تصمیم گرفته شد عملیات حفاری و لوله‌گذاری به شیوه کیسینگ و الهام از شیوه سنتی حفر قنات انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تصریح کرد: در این پروژه همچون شیوه حفر قنات، شخص مقنی با ورود به داخل یک لوله با قطر بالا، آغاز به حفاری در زیر زمین به‌صورت افقی می‌کند و پس از آزاد کردن مسیر لوله، با ماشین آلات پرس، لوله به جلو هدایت می‌شود.

راهبردی‌ترین کریدور نفتی ایران به زیر زمین منتقل می‌شود

دانشی ادامه داد: در پایان پروژه پس از پایان حفاری، لوله جدید و با قطر مناسب انتقال میعانات نفتی و گازی، به داخل لوله حفاری هدایت می‌شود که با انجام این طرح ماندگار، سال‌ها بعد عملیات تعویض و تعمیر لوله بدون مشکل و ایجاد مزاحمت برای شهروندان انجام می‌شود.

وی درباره مخاطره‌های این پروژه، همچنین دلیل حفاری به‌وسیله یک شخص با وجود ابزارهای پیشرفته حفاری افقی گفت: در محل حفاری، ما با کریدوری از لوله‌های حساس و خطرناک نفت و گاز مواجه هستیم که کوچک‌ترین اشتباه و خطر برای دیگر لوله‌ها باعث ایجاد یک بحران می‌شود، از این رو این تصمیم سخت اتخاذ شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب افزود: عملیات حفاری و لوله‌گذاری در سه راه فرودگاه اهواز بسیار دشوار، حساس و مهم است و شخص مقنی با پوشش مناسب، دستگاه اکسیژن‌رسانی، بی‌سیم، دستگاه سنجش گازهای سمی و با سختی بسیار از داخل لوله عملیات حفاری را انجام می‌دهد که امیدواریم با توفیق الهی و دعای خیر مردم، عملیات بدون ایجاد مشکل، همچنین سلامت ماندن مقنی و تیم حفاری به پایان برسد.

دانشی با انتقاد به گفته‌های برخی افراد بی‌اطلاع از دشواری کار صنعتی گفت: برخی تصورشان از تولید نفت فقط استخراج و جابه‌جایی نفت است، در حالی که در صنعت نفت ما هر دقیقه با یک مشکل روبه‌رو هستیم که مدیران و کارکنان متخصص ما باید با اتخاذ تصمیم مناسب افزون بر حل مسئله و نگهداشت روند تولید، مراقب مخاطره‌های محیط زیستی و از همه مهم‌تر حفظ سلامت مردم و شهروندان ساکن مناطق عملیاتی نیز باشند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز