خبرگزاری کار ایران

مدیرکل استاندارد استان عنوان کرد ؛

رونق صنعت شیرینی پزی قزوین با پروانه استاندارد تشویقی

asdasd
کد خبر : ۸۶۸۹۰۱

مدیرکل استاندارد قزوین گفت: پروانه استاندارد تشویقی ظرفیتی برای رونق صنعت شیرینی پزی سنتی در قزوین است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سیروس صارمی با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه و جشنواره شیرینی های سنتی قزوین اظهارکرد: از بین شیرینی های سنتی قزوین تاکنون باقلوا موفق به دریافت پروانه نشان استاندارد تشویقی شده است.

مدیرکل استاندارد استان افزود: پروانه استاندارد تشویقی ظرفیتی برای رونق صنعت شیرینی پزی سنتی در قزوین است که فعالان این حوزه باید از آن استفاده کنند.

صارمی عنوان کرد: البته کارگاه های تولیدکننده این نوع شیرینی که سال ۹۴ موفق به دریافت پروانه تشویقی شدند برای تمدید پروانه خود اقدام نکردند و در حال رایزنی با آنها و ارایه مشوق هایی در این زمینه برای صدور دوباره پروانه هستیم.

وی ادامه داد: تدوین پروانه استاندارد برای باقلوای سنتی قزوین در حالی انجام شد که برخی استان ها نیز شاهد تولید این محصول هستیم و آنها نیز در این زمینه مدعی و متقاضی بودند اما این اتفاق به نام قزوین ثبت شد.

این مسئول بیان کرد: سایر شیرینی‌های سنتی قزوین نیز می‌توانند از استاندارد تشویقی برخوردار شوند و اداره کل استاندارد در این زمینه از تولیدکنندگان حمایت می کنند.

مدیر کل استاندارد استان با بیان اینکه استاندارد شیرینی های آردی اجباری است،افزود: بیشتر شیرینی های قزوین سنتی و در کارگاه های کوچک تولید می شود که مشمول استاندارد اجباری نیستند اما در صورت تمایل و برای ارتقای کیفیت و برندسازی می توانند پروانه تشویقی بگیرند.

صارمی با بیان اینکه صنعت شیرینی پزی سنتی قزوین می تواند ارتقا یابد و به اشتغال و اقتصاد استان کمک زیادی کند،اظهار داشت: فعالیت در حوزه برندسازی، بازاریابی، صادرات و همچنین ارتقای کیفیت و گرفتن پروانه تشویقی استاندارد به تحقق این موضوع کمک می کند.

نخستین نمایشگاه و جشنواره شیرینی های سنتی قزوین از سه شنبه هفته جاری در محل دائمی شرکت نمایشگاه های بین المللی استان قزوین برپا شده است.

۳۵ نوع شیرینی سنتی در استان قزوین پخت و تولید می شود.

تاکنون مهارت پنج شیرینی سنتی قزوین از جمله باقلوا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

باقلوای پیچ و لوزی، نان برنجی، نان نخودی، نان قندی، نان بادامی (قرابیه)، نان گردویی، پا درازی، نان چرخی، نان چایی، اتابکی، نان نازک، ولیعهدی و حاج کریمی از شیرینی‌های مطرح سنتی قزوین است.

وجود باغ‌های سنتی در اطراف قزوین و فراوانی درختان بادام، پسته، گردو و استفاده از این محصولات در پخت شیرینی‌ها از دلایل تنوع شیرینی‌های سنتی در قزوین به شمار می رود.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز