خبرگزاری کار ایران

به میزبانی دانشگاه الزهرا؛

نشست تخصصی «منزلت و نقش مادران اهل بیت و امامان شیعه (ع) در تمدن اسلامی» برگزار شد

نشست تخصصی «منزلت و نقش مادران اهل بیت و امامان شیعه (ع) در تمدن اسلامی» برگزار شد
کد خبر : ۱۴۱۰۳۷۷

اولین نشست تخصصی «منزلت و نقش مادران اهل بیت و امامان شیعه (ع) در تمدن اسلامی» از سوی بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) با همکاری گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا (س) با حضور دکتر سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، دکتر شهلا بختیاری عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا (س) و برخی از اساتید، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و علاقه‌مندان، امروز (یکشنبه ۳۰ مهرماه) در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

به گزارش ایلنا؛ در این نشست سکینه سادات پاد ضمن قدردانی از میزبانی و همکاری دانشگاه الزهرا (س) در برگزاری این نشست گفت: آنچه بیش از هرچیز در همکاری حوزه دستیار رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) برای برگزاری این همایش موضوعیت داشته است، بحث مادران ائمه به‌عنوان میراث گرانبهای شیعه در بحث جنسیت و زن است. 

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با بیان اینکه در طول این سال‌ها به بحث ایجابی در حوزه زن کمتر توجه شده و بیشتر به بحث‌های سلبی پرداخته شده است، افزود: این در حالی است که ما این میراث گرانبها را داریم و میتوانیم بر اساس آن، با قبول داشتن جنسیت زن در کنار نقش‌ها و ارزش‌های ذاتی آن، به این میراث مراجعه کنیم. 

وی با تأکید بر لزوم نگاه جدی به هویت زنان و بحران آن، اظهارداشت: این مباحث می‌تواند به خوبی مسائل و چالش‌های هویتی موجود را به خوبی سر و سامان دهد. همچنین در صورتی که زن بتواند مبتنی بر حضور دقیق و هدفمند خود در زمان ائمه، در جامعه بروز و ظهور پیدا کند و متناسب با مقتضیات زمان نیز به‌روزرسانی شود، تعادل جامعه حفظ می‌شود و در تعادل است که تکامل شکل می‌گیرد. لذا باید به سمت برنامه‌ها و اقدامات ایجابی در حوزه زنان برویم. 

پاد در پایان با تاکید بر ضرورت برگزاری این جلسات، گفت: برگزاری این برنامه‌ها، یک اقدام اگرچه دیرهنگام اما به‌جا است. مخصوصا در شرایطی که پیوسته ادعا می‌شود در اسلام به حقوق مادی و معنوی زن توجه نمی‌شود، می‌توان بهترین ادله تاریخی را از همین نگاه‌های تاریخی و روایی ارائه داد. 

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با اشاره به بحث الگوی سوم مقام معظم رهبری، مطرح کرد: شاید عناصر این الگو را باید از دل تاریخ بیرون بکشیم تا برای مخاطبمان قابل درک و لمس باشد و چه بسا جذابیت‌هایی کماکان برای دختران اکنون ما دارد زیرا ما تاکنون به عبارتی نتوانسته‌ایم به درستی آنچه که داریم را به تصویر بکشیم. لذا اگر بتوانیم در مسئله زن، پاسخ مناسبی از دل مباحث دینی در بیاوریم، به لحاظ قرابت معنادار با فطرت انسان‌ها و جهان‌شمولی آن، می‌توانیم گره از مشکل بشریت باز کنیم. 

تأکید بر نقش محوری زن در کانون خانواده از دیدگاه اسلام

در ادامه، شهلا بختیاری عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) مطالبی را در خصوص جایگاه همسر در بینش و منش امان شیعه ارائه داد و گفت: نظام اندیشه‌های امامان شیعه به مسئله زنانگی همسر بسیار تاکید دارد و معمولا زنانگی در نقش‌های مادر، دختر و همسر تعریف می‌شود که تشخص خاص به بانوان می‌دهد که این وظایف قابل واگذاری نیست و کسی نمی‌تواند جایگزینش شود. 

وی با تاکید بر نقش محوری زن در کانون خانواده، افزود: در اسلام، فضای حقوقی همسران نیز مورد تاکید قرار گرفته است و توصیه‌های بسیاری شده که کرامت و شرافت زن مورد توجه قرار گیرد. البته این موضوع یک رابطه و رفتار دوسویه است که علاوه بر فرد، جامعه هم برآن وارد می‌شود. 

بختیاری با تاکید بر زنانگی کارآمد ادامه داد: یک همسر چنان می‌تواند اثرگذار باشد که تاثیرات مهم در خانواده داشته باشد، مادرانی اندیشمند و همسرانی صاحب فکر می‌توانند محیط خانواده را به محلی برای رشد و بالندگی تبدیل کنند. چراکه یک مادر می‌تواند فضای خانواده را در چگونگی تعامل با جامعه و دیگران شکل دهد. تصویری که از جهاد زنان در اسلام تصویر شده بسیار خاص و همسو با جهاد مرد ترسیم شده، مثل همانی که امام علی (ع) برای فرزندآوری تاکید کرده است. 

همچنین در ادامه، سعید طاووسی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ناهید طیبی مدیر دانشنامه زن مسلمان در پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا قم و حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مطالبی را در خصوص فرضیه ازدواج‌های بیناملیتی ائمه و همگرایی جوانی در عصر پیش از ظهور، اهمیت و جایگاه زن در اسلام و… بیان کردند. 

در پایان، از پوستر فراخوان بیست و یکمین دوره همایش بین‌المللی امام رضا (ع) با موضوع بررسی منزلت و نقش مادران و زنان منسوب معصومین و امامان شیعه در تمدن اسلامی رونمایی شد. 

این همایش همزمان با ولادت امام رضا (ع) و دهه کرامت سال ۱۴۰۳ در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز