خبرگزاری کار ایران

رضوی در گفت‌وگو با ایلنا:

نتانیاهو به توصیه نمایندگان کنست مامور تشکیل کابینه شد/ بن‌بست در ائتلاف‌سازی ادامه دارد/ راه حل، خلع نتانیاهو یا تغییر ساختار سیاسی است

نتانیاهو به توصیه نمایندگان کنست مامور تشکیل کابینه شد/ بن‌بست در ائتلاف‌سازی ادامه دارد/ راه حل، خلع نتانیاهو یا تغییر ساختار سیاسی است
کد خبر : ۱۰۶۰۰۱۲

کارشناس مسائل اسرائیل گفت: هیچ کدام از احزاب و چهره‌ها حاضر به ائتلاف با نخست‌وزیر فعلی نیستند و به همین دلیل است که احتمال برگزاری انتخابات پنجم افزایش پیدا کرده است.

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل اسرائیل در تشریح دلایل انتخاب مجدد نتانیاهو به عنوان مأمور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: چندی پیش رئووین ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی طی حکمی «بنیامین نتانیاهو» را مجدداً به عنوان مامور تشکیل کابینه اسرائیل معرفی کرد. بر این اساس باید گفت که نتانیاهو به دلیل آنکه ۵۲ توصیه‌نامه کسب کرده بود، دوباره به عنوان مأمور تشکیل کابینه معرفی شد. در ساختار سیاسی اسرائیل رئیس این رژیم پس از برگزاری انتخابات از نمایندگان کنست برای معرفی مأمور تشکیل کابینه نظرخواهی می‌کند و نماینده پارلمان اسرائیل هم طی توصیه‌نامه‌های مختلف یکی از چهره‌های مورد نظرشان را برای تشکیل کابینه اسرائیل معرفی می‌کنند. حالا هم نتانیاهو با ۵۲ توصیه‌نامه، مامور تشکیل کابینه اسرائیل شد و این در حالی است که یائیر لاپید، رقیب نتانیاهو ۴۵ توصیه‌نامه کسب کرد.

وی ادامه داد: با گذر از این مقدمه باید به این نکته اشاره کنم که رئیس رژیم صهیونیستی زمانی که نتانیاهو را به عنوان مأمور به تشکیل کابینه معرفی کرد، صراحتاً گفت که ناچار به معرفی او بوده و حتی امید برای تشکیل کابینه در سرزمین‌های اشغالی را بسیار پایین دانست. این در حالی است که نتانیاهو با بسیاری از احزاب راست افراطی هماهنگ شده و در مقابل هم یائیر لاپید با احزابی مانند کار، اسرائیل بنیتا و حزب مرتس هماهنگ است تا بتواند تشکیل کابینه دهد. موضوع اینجاست که هیچکدام از احزاب و طرف‌هایی که بیشترین آرا را در انتخابات چهارم کنست کسب کردند، قادر به تشکیل کابینه نخواهند بود و عملاً این موضوع بسیار بعید است. توجه داشته باشید که درگیری‌های حزبی در اسرائیل به سمت و سویی رفته که بسیاری از احزاب نمی‌خواهند با حزب لیکود و نتانیاهو ائتلاف کنند و اساساً قادر به تشکیل کابینه نیستند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بسیاری در اسرائیل معتقد بودند که نفتالی بنت، رهبر حزب یمینا قرار است با احزاب طیف چپ ائتلاف کند که این اتفاق هم مجدداً منجر به خروجی مثبت نخواهد شد و بر این اساس بحران در ساختار سیاسی اسرائیل نمایان شده است. برخی از منابع اسرائیل اعلام کردند که اشخاصی مانند آویگدور لیبرمن، یائیر لاپید و بنی گانتز قرار است با نتانیاهو ائتلاف کنند که این موضوع کاملاً بعید است و چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. در اینجاست که احتمال برگزاری انتخابات پنجم به شدت افزایش پیدا می‌کند. در این میان توجه داشته باشید که بسیاری از هم‌حزبی‌های بنیامین نتانیاهو طی سال‌های اخیر از کابینه او جدا شدند و حتی در کنار حزب لیکود اقدام به تاسیس یک حزب جدید کردند. این مسائل نشان می‌دهد که مشکل اصلی در سرزمین‌های اشغالی، نتانیاهو است و کسی حاضر نیست با او کار کرده یا اقدام به ائتلاف‌سازی کند.

رضوی افزود: مسأله دیگری که در این بین باید مورد نظر قرار بگیرد و از آن به عنوان مشکل ریشه‌ای نام برده می‌شودریال تکثر احزاب در اسرائیل است. به یاد داریم که در سال ۲۰۱۵ میلادی نتانیاهو صرفاً با ائتلاف چهار یا پنج حزب، تشکیل کابینه داد و حالا هر روز شاهد آن هستیم که تعداد کرسی‌های کنست میان احزاب کوچک‌تر تقسیم می‌شود. این مسائل باعث می‌شود تا ائتلاف‌سازی در اسرائیل برای تشکیل دولت بسیار سخت شود و تنها راه خروج از بحران فعلی، برداشتن تکثر احزاب است. به یاد داریم که نتانیاهو چندین سال قبل اعلام کرده بود که خواهان آن است تا نظام دوحزبی و ساختار سیاسی اسرائیل تعریف شود که با مخالفت روبه‌رو شد. در سال ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ آریل شارون، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد طرحی در دست دارد که به برگزاری انتخابات نخست وزیری به صورت جداگانه تاکید می‌کرد که این طرح هم مورد قبول قرار نگرفت و آن را در تضاد با ساختار ادعایی «دموکراتیک اسرائیل» می‌دانستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس بحران همچنان باقی است و هزینه این بحران را ساختار اجتماعی و اقتصادی اسرائیل می‌دهد؛ به گونه‌ای که از سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون بودجه اسرائیل تصویب نشده و وزارتخانه‌ها هر دو ماه یکبار تنخواه دریافت می‌کنند حتی بعد از انتخابات اخیر هم مردم برای نشان دادن اعتراض خود به عدم تشکیل کابینه در تل‌آویو دست به اعتراض زدند. بر این اساس اگر دور پنجم انتخابات هم برگزار شود بدون تردید خروجی خاص و موثری از صندوق‌ها بیرون نخواهد آمد. راه حل این است که یا نتانیاهو از ساختار سیاسی اسرائیل کنار زده شود یا آنکه پرونده‌های قضایی او به صورت جدی پیگیری شود تا مجبور به کنار رفتن از این ساختار شود؛ چراکه از سال ۲۰۱۹ تاکنون این پرونده‌ها به صورت جدی پیگیری نشده است. بنابراین تنها راه برون‌رفت از این بحران، کنار گذاشتن نتانیاهو یا تغییر ساختار سیاسی اسرائیل است که بعید به نظر می‌رسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز