خبرگزاری کار ایران

صندوق توسعه پتروشیمی راهکار جدید تامین مالی طرح‌های پتروشیمی

asdasd
کد خبر : ۱۹۸۰۴۷

شرکت ملی صنایع پتروشیمی علاوه بر ۶٢ طرح باقی‌مانده، با اجرای ٣۶ طرح جدید جمعاً به ظرفیت ۶٠ میلیون تن دیگر ظرفیت تولید کشور را بالا می‌برد که البته جذب سرمایه گذار برای احداثاین طرحها نیاز به سرمایه‌گذاری دولت برای احداثزیرساختها است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: اولویت صنعت پتروشیمی در یک سال گذشته رساندن تولید به ظرفیت اصلی بوده است.

به گزارش ایلنا، عباس شعری مقدم با بیان اینکه اکنون ظرفیت مجتمعهای پتروشیمی کشور ۶٠ میلیون تن است، اما تنها ۴٠ میلیون تن محصول تولید می کنند، افزود: هم اکنون می توان بدون آنکه سرمایه‌گذاری خاصی انجام داد، حجم تولیدها را تا ٢٠ میلیون تن افزایش داد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اولویت دوم این صنعت را در یک سال اخیر تکمیل ١٥ طرح‌ از ۶٢ طرح باقی‌مانده از برنامه های چهارم و پنجم که پیشرفت بالای ۶٠ درصد دارند اعلام و تصریح کرد: از ١٥ طرح اولویت دار یاد شده، امسال پنج طرح شامل، پتروشیمی کاویان ٢، لرستان، مهاباد، تخت جمشید و اوره آ‌مونیاک مرودشت به بهره‌برداری می‌رسند؛ همچنین در تلاش هستیم تا مشکلات تامین منابع مالی تعدادی از طرحهای مستقر در فاز دوم عسلویه را یا از طریق صندوق توسعه ملی یا از مسیر فاینانس چین حل کنیم تا بتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند.

تعریف ٣۶ طرح جدید پتروشیمی به ظرفیت ۶٠ میلیون تن

شعری مقدم تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی علاوه بر ۶٢ طرح باقی‌مانده، با اجرای ٣۶ طرح جدید جمعاً به ظرفیت ۶٠ میلیون تن دیگر ظرفیت تولید کشور را بالا می‌برد که البته جذب سرمایه گذار برای احداثاین طرحها نیاز به سرمایه‌گذاری دولت برای احداثزیرساختها است.

وی با بیان اینکه برای احداث۶٢ طرح باقی‌مانده از برنامه های چهارم و پنجم زیرساخت فراهم است، افزود: از آنجا که تا زیرساخت فراهم نباشد، سرمایه‌گذار حاضر به سرمایه‌گذاری نخواهد بود، بنابراین نیاز است که ما زیرساختهای لازم را به نیابت از طرف دولت فراهم کنیم که برای این اقدام در حال مذاکره با دولت و مجلس هستیم.

تولید ١٨٠ میلیون تن محصول پترشیمی در ایران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با عملی شدن طرحهای مذکور و رسیدن مجتمعهای تولیدی به ظرفیت اسمی، تولید کشور به ١٨٠ میلیون تن در سال خواهد رسید.

شعری مقدم از قطعی شدن فاینانس پنج طرح از مسیر چین خبر داد و افزود: امیدواریم هرچه زودتر بانک مرکزی این فاینانسها را تایید کند تا این طرحها فعال شوند.

صندوق توسعه پتروشیمی راهکار جدید تامین مالی طرح های پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه تامین مالی طرحهای پتروشیمی گفت: از آنجا که برخی از سهامداران طرحهای پتروشیمی با مشکل تامین منابع ریالی مواجه بودند، بنابراین برای این گروه نیز در نظر داریم با احداثصندوق توسعه پتروشیمی که به کمک سازمان بورس و تنی چند از اقتصاد دانان بنام کشور پیشنهاد شده است، مشکلات‌شان را حل کنیم.

وی درباره ساز و کار این صندوق تصریح کرد: در این صندوق بانکها و سرمایه‌گذاران و مردم می‌توانند از طریق خرید سهام، سرمایه‌گذاری کنند، به این ترتیب دیگر برای تامین مالی طرح، نیازی به فروش اوراق مشارکت نخواهد بود؛ ضمن این که در آن، یک سرمایه‌گذار اصلی همراه با یک بانک‌ حضور خواهند داشت در آخر و در مرحله راه اندازی نیز مقداری از سهام برای خرید، از طریق بورس به مردم عادی عرضه می شود.

شعری مقدم ادامه داد: یک ویژگی مثبت دیگر صندوق توسعه پتروشیمی این است که زمانی که سرمایه‌گذاران مردمی می‌خواهند سهام خود را بفروشند، دیگر مانند اوراق مشارکت، آن را پس نمی‌دهند، بلکه سهام خود را در بورس به شخص دیگری می فروشند.

ترویج توجه به اچ اس یی و سود بلندمدت به جای نگاه کوتاه مدت

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بخش دیگری از عملکرد یک ساله خود و همکارانش اشاره و تصریح کرد: در بخش تولید نیز سعی کرده ایم تا به نوعی اهمیت مدیریت صحیح را به سهامداران شرکتهای خصوصی شده است، گوشزد کنیم و حتی با مامور کردن تعدادی از مدیران برجسته و متخصص خود به این شرکتها در اداره امور به آنها کمک کنیم.

شعری مقدم ادامه داد: تلاش کردیم در یک سال گذشته به مجتمعهای پتروشیمی خصوصی این موضوع را یادآور شویم که ضرورت ندارد تنها تابع نظرات سهامداران بوده و به دنبال سود کوتاه‌مدت باشند، بلکه بهتر است به منافع بلندمدت سازمان خود نظیر اچ اس یی، آموزش و مسئولیتهای اجتماعی توجه داشته باشند، به این طریق توانستیم تا حدودی وضعیت را بهبود ببخشیم.

وی افزود: از اقدامهای دیگر شرکت ملی صنایع پتروشیمی برقراری ارتباط نزدیک و مرتب با مدیریت سازمان بورس، اقتصاددانان برجسته کشور، انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی و وزارت صنعت معدن و تجارت برای ایجاد مفاهمه و تشریک مساعی بیشتر است.

احیای مسئولیتهای اجتماعی به عنوان وظیفه فراموش شده

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که حضور صنعت در یک منطقه کوچک همانطور که مزایای دارد مشکلاتی را نیز فراهم می کند، افزود: در هر منطقه‌ای که صنعت توسعه می یابد، اگر این توسعه متوازن نباشد، تمام امکانات منطقه توسط آن صنعت بلعیده می شود و مردم بومی به زحمت می افتند، پس وقتی صنعتی نظیر پتروشیمی در یکی از مناطق شروع به توسعه می‌کند، به تدریج تمام امکانات آن منطقه نظیر امکانات رفاهی، بهداشتی و درمانی، مسکن، آموزش و پرورش و… را به خود اختصاص می‌دهد و بومیان در تنگناها قرار می گیرند، چرا که کارکنان صنعت از تواناییهای مالی بیشتری برخودارند.

وی ادامه داد: زمانی که صنعت در یک منطقه در حال توسعه است، باید در کنار آن امکانات رفاهی بهداشتی و درمانی، مسکن، آموزش و پرورش و… نیز برای کارکنان آن صنعت ایجاد شود، در حالی که اکثر صنایع خصوصی شده به این موضوع بی‌توجه هستند، بدین منظور شرکت ملی صنایع پتروشیمی آیین‌نامه رگولاتوری را تدوین کرده است تا هنگام عقد قرارداد تامین خوراک توسط صنعت نفت به شرکتها ارائه شود.

شعری مقدم افزود: به سبب این آیین‌نامه مجتمعهای پتروشیمی موظف هستند برخی از نکات و دستورعملهای صنعت پتروشیمی را در زمان فعالیت خود رعایت کنند که اچ اس یی و توجه به مسئولیتهای اجتماعی در کنار توسعه صنعت از آن جمله است و بازرسان، نیز می‌توانند هر زمان که نیاز باشد بر حسن اجرای این آیین‌نامه نظارت و اگر انحرافاتی مشاهده کنند، تذکر بدهند و راهنمایی‌های لازم را نیز به این صنایع ارائه دهند در شرایط حاضر، خوراک تنها ابزار اعمال وظیفه حاکمیتی بر مجتمعهای واگذار شده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز