وقتی دوست و اسپانسر کیروش مترجم تاج میشود
ب. ز فوتبال و نقش پررنگ در قرارداد ویلموتس (گزارش ویژه)
شخصی که نامش این روزها در مورد پرونده قرارداد ویلموتس خیلی شنیده میشود پیش از این هم کنار فدراسیون و تیم ملی حضور داشته است.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، با مشخص شدن مبلغ قرارداد مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی ناکام تیم ملی که پس از 4 دیدار در مرحله مقدماتی جام جهانی و نتایج ضعیف به کار خودش پایان داد، جنجالهای زیادی شکل گرفت که پای مهدی تاج، رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال و چند نفر دیگر هم به ماجرا باز شد و این ماجرا همچنان ادامه دارد.
پس از شکایت ویلموتس از فدراسیون فوتبال ایران مشخص شد که مبلغ قرارداد او 2.25 میلیون یورو بوده که با ادعای قبلی مهدی تاج مبنی بر اینکه قرارداد سرمربی تیم ملی کمتر از 2 میلیون دلار است منافات دارد. این رقم سنگین و هنگفت که بخش مهمی از آن به عنوان غرامت روی دست فوتبال ایران مانده تبدیل به یک جنجال بزرگ شده و حتی پای مجلس و سازمان بازرسی کل کشور هم به آن باز شده و همه به دنبال این هستند که چه افرادی در این قرارداد نقش داشتهاند.
سوای رئیس وقت و مسئولان فدراسیون فوتبال، چندیست که یک نام نا آشنا در مورد قرارداد ویلموتس مرتباً به گوش میرسد، بهروز زنجانی که گفته میشود او را به نام بوروس صدا میزنند و حالا در رسانهها لقب ب.ز جدید را در فوتبال ایران گرفته است یکی از افرادیست که در مورد نقش او در قرارداد ویلموتس بحثهای زیادی وجود داشته و دارد.
مطرح شدن نام این شخص در رسانهها سرو صدای زیادی بپا کرد و در برنامه فوتبال برتر هم به آن پرداخته شد و مهدی تاج نسبت به آن پاسخ داد. رئیس فدراسیون با تکذیب فعالیت زنجانی در تجارت شِکر عنوان کرد که این شغل پدر وی بوده و خود زنجانی فردی مرتبط با فوتبال و آشنا با مسائل روز فوتبال دنیاست. بهروز زنجانی فردی بود که در روز بستن قرارداد با ویلموتس در بروکسل و در سفارت ایران همراه مهدی تاج بود.
رئیس سابق فدراسیون فوتبال البته نقش پررنگ زنجانی در قرارداد ویلموتس را انکار میکند و مدعی است که نقش زنجانی در این قرارداد فقط مترجمی بوده است. ادعای رئیس فدراسیون فوتبال از آنجایی عجیب است که وقتی قرارداد در داخل سفارت بسته شده قاعدتاً افراد زیادی در آنجا حضور داشتند که میتوانستند نقش مترجم را ایفا کنند و نیازی نبود تاج از تهران با خودش مترجم به بلژیک ببرد.
زنجانی پس از امضای قرارداد و ورود ویلموتس به ایران هم در کنار او حضور داشت و در تصاویر مراسم معارفه وی حضور پررنگی کنار سرمربی بلژیکی داشت.
این تمام ماجرای زنجانی و ویلموتس نیست و تصویری که بیشتر سرو صدا کرده، حضور وی در کنار علی سلیمانی، خزانهدار فدراسیون فوتبال در ترکیه هنگام پرداخت مبلغ قرارداد ویلموتس است که خودش حرف و حدیثهای زیادی به وجود آورده است.
ماجرا وقتی جالب میشود که بدانیم بهروز زنجانی پیش از ماجرای ویلموتس هم در فوتبال ایران حضور داشته و اتفاقا نقش پررنگی هم داشته است. اینکه وی در زمان کارلوس کیروش هم حضور پررنگی کنار سرمربی پرتغالی تیم ملی داشته و مدتی تحت عنوان مترجم در کادر او حضور داشته است. احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس با اشاره به نقش زنجانی در فدراسیون فوتبال و قرارداد ویلموتس، از رفاقت دیرینه او با کیروش حتی پیش از حضور در ایران صحبت کرد.
در مورد ارتباط زنجانی با کیروش حرف و حدیث زیاد است و البته خود کیروش چندی پیش در گفتگو با روزنامه همشهری با تکذیب ارتباطش با زنجانی گفته است: «بهطور کامل این موضوع کذب و جعلی است. مثل همیشه از سوی ذهنهای مریض و خراب تولید شده است. در مورد این موضوع مطمئنم که هواداران فوتبال بدون هیچ شکی میدانند چهکسی چه کاره است».
البته تکذیب کیروش ماجرا را خاتمه نمیدهد چرا که ویدیویی از حضورشان کنار هم در دیداری در پرتغال منتشر شده است. جایی که کیروش برای دیدن دیدار روستوف - منچستر یونایتد سفر کرده بود (در سال 95) هنگام خوش و بش با هموطنش مورینیو، بهروز زنجانی هم دیده میشود و این موضوع نقش زنجانی را فراتر از یک مترجم نشان داده و رابطه صمیمی و نزدیکشان را به اثبات میرساند.
بهروز زنجانی در کنار کیروش هنگام دیدار وی با ژوزه مورینیو
در اینکه آیا طبق ادعای قاضیزاده، رابطه کیروش و زنجانی قبل از حضورش در ایران هم وجود داشته هم تردیدهایی وجود دارد. امید نمازی، مربی سابق تیم ملی و اولین دستیار ایرانی کیروش در این خصوص میگوید: ارتباط کیروش و زنجانی پیش از حضورش در ایران درست نیست چرا که خود من و در زمان حضورم در تیم ملی واسط این آشنایی شدم و زنجانی را به کیروش معرفی کردم. او سمت رسمی در تیم ملی نداشت و به عنوان یک اسپانسر و شخصی با تمکن مالی بالا برای کمک به تیم ملی معرفی شد و بعد از آن رابطه خوبی با کارلوس پیدا کرد.
اینکه نقش زنجانی کنار ویلموتس و کیروش چه بود موضوع مهمی است که متاسفانه مثل سایر موارد مربوط به فوتبال ایران در سالهای اخیر از سوی مسئولان امر شفافسازی نمیشود و همین موضوع بازار شایعات و گمانهزنیها را داغتر میکند ولی وقتی او حضور ثابتی در کنار تیم ملی در زمان دو سرمربی اخیر داشته خودش نشان میدهد حضورش فراتر از ارتباط شخصی با سرمربیان بوده و نقش او توسط فدراسیون فوتبال ایجاد شده است و البته مثل همه موارد با تکذیب و انکار نسبت به آن برخورد میشود. با این حال واکنش سریع فدراسیون به این ماجرا هم جای تعجب دارد، وقتی فدراسیون فوتبال در بند ۲ اطلاعیه خود مینویسد: «قرارداد با مربی بلژیکی مبتنی بر موازین حقوقی و بدون دخالت شخص ثالث منعقد شده است».