خبرگزاری کار ایران

همکاری برای صیانت از میراث عظیم وقف

کد خبر : ۸۲۹۶۸۳

هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه «میراث وقف»، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به‌ گزارش ایلنا، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های موجود و تقویت همکاری‌ها بین دو دستگاه، عصر امروز شنبه 11 آبان در حاشیه برگزاری نمایشگاه میراث وقف (در محل موزه ملی ایران) تفاهم نامه امضا کردند.

این تفاهم نامه به امضای علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) و حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه) رسید.

مونسان در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به اهداف امضای تفاهم‌نامه با سازمان اوقاف گفت: این تفاهم‌نامه می‌تواند باعث تقویت همکاری‌ها و تعامل هرچه بیشتر بین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه باشد چراکه این دو دستگاه می‌توانند فعالیت‌های مشترکی با هم داشته باشند.

او اضافه کرد: تعداد بسیار زیادی بنای تاریخی در کشور وجود دارد که مالکیت برخی از این بناها با سایر دستگاه‌های دولتی از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه است.

مونسان گفت: صیانت از این آثار تاریخی، مرمت و حفاظت از آن‌ها به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مأموریت‌های وزارت میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند محور همکاری این وزارتخانه با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور باشد که در این تفاهم نامه به آن اشاره شده است.

او گفت: این درحالی است که اشیای تاریخی فراوانی نیز در اختیار سازمان اوقاف است که از آن جمله می‌توان به وقف‌نامه‌ها و نسخ خطی اشاره کرد که صیانت از آن‌ها با همکاری دو دستگاه در این تفاهم‌نامه دیده شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: در کنار این‌ها، یکی از مهم‌ترین موضوعات همکاری دو دستگاه همکاری برای مرمت و صیانت از قرآن‌های خطی و تاریخی است. سازمان اوقاف و امور خیریه تعداد بسیار زیادی قرآن خطی و تاریخی در اختیار دارد که می‌توانیم با مشارکت هم نسبت به مرمت و صیانت هرچه بهتر از آن‌ها اقدام کنیم.

مونسان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: یکی دیگر از مهم‌ترین محورهای همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با سازمان اوقاف و امور خیریه که در این تفاهم نامه دیده شده این است که هر بقعه تاریخی که اوقاف معرفی کند، مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت دارا بودن شرایط لازم نسبت به ثبت ملی و حتی جهانی آن اثر اقدام خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس این تفاهم‌نامه، فضاهای موزه‌ای این وزارتخانه می‌تواند برای معرفی آثار و اشیای تاریخی سازمان اوقاف و امور خیریه و نمایش آن‌ها به گردشگران داخلی و خارجی در اختیار آن سازمان قرار گیرد تا با برپایی نمایشگاه‌ها نسبت به این موضوع اقدام شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه) نیز در حاشیه امضای این تفاهم نامه به خبرنگاران گفت: سازمان اوقاف چندده‌هزار وقف‌نامه در اختیار دارد که بخشی از آن‌ها به‌عنوان نسخ خطی قلمداد می‌شوند که برای صیانت هرچه بهتر از آن‌ها و نیز مرمت این نسخ نیازمند همکاری با کارشناسان حوزه میراث‌فرهنگی هستیم.

او افزود: این در حالی است که 8500 بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که برخی از آن‌ها بناهای تاریخی محسوب می‌شوند که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای مرمت این بناهای تاریخی می‌تواند با سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز