معاون امور هنری گفت:
هنرهای اصیل از معرض انتخاب نوجوانان دور شده است
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: احساس میکنم که هنرهای اصیل ما از معرض انتخاب نوجوانان دور شده است.
به گزارش ایلنا، سیدمحمدمجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از نمایشگاه نقاشیخط بهمن پناهی که در گالری شماره ۱ فرهنگسرای نیاوران برپاست دیدن کرد و گفت: باید برای آموزش هنرهای اصیل ایرانی به نوجوانان و کودکان حتما دغدغه داشته باشیم و نمایشهای اصیل ایرانی، سازهای ایرانی و سازهای نواحی ایران، خوشنویسی ایرانی، نقاشی ایرانی، تمام هنرهای هویت مند خود را، هنرهایی که بر آمده از فرهنگ و تاریخ و جان ما هستند به نسل جدید آموزش دهیم. اما برای آموزش و شناساندن این هنرها به نسل نوجوان و کودک حتما نیازمند برنامهریزی ویژه هستیم و باید فرزندانمان را در معرض دید و شناختن این هنرها قرار دهیم.
حسینی ادامه داد: قرار نیست اجباری در آموختن این هنرها وجود داشته باشد اما کودکان و نوجوانان را میتوان در معرض انتخاب این هنرها قرار داد. گاهی احساس میکنم که هنرهای اصیل ما از معرض انتخاب نوجوانان دور شدهاند. به این معنا که کمتر فرصتی هست که نوجوانان با این هنرها روبه رو شوند. مثلاً کنسرتی ببینند که تمام گروه سازهای ایرانی باشد و موسیقی ردیف دستگاهی خوبی ارائه شود. اگر صرفا یک گونه عرضه شود تمام توجه ما به آن جلب و برانگیخته میشود.
معاون وزیر در امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره نمایشگاه موزیکالیگرافی بهمن پناهی گفت: بهمن پناهی از هنرمندانی است که چراغ خوشنویسی ایران را در فرانسه روشن نگه داشته است. وی سالهاست که مهاجرت کرده و خوشنویسی و موسیقی ایرانی را به صورت جدی و همزمان پیگیری میکند. نمایشگاهی که پناهی بعد از سالها در ایران دارد مجموعه متفاوتی است از این نظر که این هنرمند چند گونه تجربه ورزی خود را در معرض دید و داوری علاقمندان قرار داده است. در واقع می توان گفت در این نمایشگاه ما شاهد چند گرایش و چند شیوه پرداختن به موضوع نقاشی خط هستیم.
حسینی در ادامه گفت: تجربه و تنوعی که در آثار پناهی وجود دارد میتواند مورد نظر قرار گیرد و هنرمندان جوان علاقمند به نقاشیخط را برانگیزد تا گونههای مختلف تجربه ورزی و استفاده از ظرفیتهای خوشنویسی اصیل ایرانی را ببیند.
حسینی با اشاره به فعالیت هنرمندان ایرانی در خارج از کشور و حمایت از آنها برای حضور در ایران و برگزاری نمایشگاه گفت: این موضوع کاملا رفت و برگشت شخصی است. این امکان وجود دارد که هنرمندی مهاجرت کند و تجربیات خود را به شکل قبل پیگیری کند و تجربیات خود را در سرزمین دیگری انجام دهد. ممکن است شخصی در مهاجرت و سفر خود منابعی که می بیند، معاشرتی که میکند و پذیرش و تحلیلی که در ذهنش شکل میدهد منجر به دیگرگونه دیدن و کسب تجربیات جدید شود. نمیتوانیم بگوییم این تجربیات حتما موفق یا حتما ناموفق هستند، اما تجربههای متفاوتی هستند. تمام هنرمندان ایرانی هر کجای جهان که باشند فرزندان ایران و فرزندان این خانه هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اندازه مقدورات و امکانات خود میزبان هنرمندان ایرانی در سراسر جهان خواهد بود، اگر این هنرمندان تمایل داشته باشند که به ایران بازگردند و آثارشان را به عرصه و نمایش بگذارند. در واقع تمامی هنرمندان چه آنها که در ایرانند و چه آنها که مهاجرت کردهاند میتوانند تجربه خود را به نقد و نظر هنرشناسان و هنرمندان هموطن خود قرار دهند.
نمایشگاه بهمن پناهی به مدت یک هفته و تا چهارم مرداد ماه تمدید شده است. علاقمندان میتوانند جهت بازدید از این نمایشگاه در روزهای عادی از ساعت ١٠ الی ٢١ و در روزهای تعطیل از ساعت ١٤ الی ٢١ به فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.