خبرگزاری کار ایران

اجرای سرود بچه‌هایی دارای نیاز ویژه با سازهایی از جنس وسایل دورریختنی+فیلم

اجرای سرود بچه‌هایی دارای نیاز ویژه با سازهایی از جنس وسایل دورریختنی+فیلم
کد خبر : ۷۰۹۱۹۸

زینب صباغ با اشاره به ویژگی سازها و اجرای بچه‌های مرکز بیست فراگیر در این جشنواره گفت: جدای از اینکه موسیقی زنده داشتیم، دست بچه‌ها سازهایی از جنس دورریختنی‌ها بود؛ مثلا سنگ‌ها را بهم می‌زدند، در تنگ ماهی شن ریخته بودند، چوب بهم می‌زدند، در بطری‌های دور ریختنی آب معدنی سکه و شن و ماسه ریخته بودند و روی قلک‌های سفالی کوزه می‌زدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایی است که کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه همچون معلول جسمی حرکتی، ناشنوا، نابینا و چند معلولیتی در کنار سایر کودکان به فعالیت می‌پردازند و به گفته زینب صباغ مسئول این مرکز، تاکنون جوایزی را هم برای جشنواره‌های تئاتر و سرود به دست آورده‌اند.

زینب صباغ با اشاره به اینکه چندی پیش سیزدهمین جشنواره سرودخوانی کانون استان تهران برگزار شد، گفت: بچه‌های مرکز شماره بیست، که به‌صورت فراگیر دارای نیازهای ویژه جسمی، حرکتی، ذهنی و چند معلولیتی، ناشنوا و کم‌شنوا هستند بعد از پنج ماه تمرین، در این جشنواره شرکت کرده و «رقص پرنده‌ها» را اجرا کردند.

صباغ با اشاره به اینکه بچه‌های مرکز بیست در بین تمام مراکز کانون توانستند رتبه نخست را به دست بیاورند، گفت: بچه‌ها در این رقابت، به زبان اشاره سرود خواندند و سازهایشان را با دست‌های خودشان از دورریختنی‌ها ساخته بودند و روز ۱۲ دی ساعت سه بعد از ظهر در مرکز کانون خیابان حجاب آیین اختتامیه و اهدای جوایز برگزار می‌شود که بچه‌ها در آن اجرایی خواهند داشت.

او با اشاره به ویژگی سازها و اجرای بچه‌های مرکز بیست در این جشنواره گفت: جدای از اینکه موسیقی زنده داشتیم، دست بچه‌ها سازهایی از جنس دورریختنی‌ها بود؛ مثلا سنگ‌ها را بهم می‌زدند، در تنگ ماهی شن ریخته بودند، چوب بهم می‌زدند، در بطری‌های دور ریختنی آب معدنی سکه و شن و ماسه ریخته بودند و روی قلک‌های سفالی کوزه می‌زدند.

اجرای سرود بچه‌هایی دارای نیاز ویژه با سازهایی از جنس وسایل دورریختنی+فیلم

مسئول مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان «آرش لطفی، سجاد تنها و آساره شکارچی» را اعضای هیئت‌داوران این دور از ‌جشنواره استانی سرود معرفی کرد و گفت: بچه‌های مرکز فراگیر شماره بیست در این جشنواره اجرای سرودی به زبان اشاره داشتند و توانستند از میان ۲۱ گروه سرود، رتبه اول را کسب کنند.

صباغ هم‌چنین با اشاره به اینکه اجرای «شازده کوچولو» با حضور گروهی ۳۰ نفره از نوجوانان مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش آزاد مسابقه تئاتر صحنه‌ای جشنواره نمایش عروسکی کانون اجرا شد، گفت: دو نفر از بچه‌های این گروه برنده جایزه بازیگری شدند؛ نقش شازده کوچولو و مار که معلول جسمی حرکتی بود.

او ادامه داد: در گروه‌مان بچه‌های نابینا، معلولان جسمی حرکتی و معلولان ذهنی در کنار بچه‌هایی با توانایی‌های عادی حضور دارند و برای این نمایش بیش از ۲۰ جلسه تمرین شده بود.

اجرای سرود بچه‌هایی دارای نیاز ویژه با سازهایی از جنس وسایل دورریختنی+فیلم

مربی تئاتر مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری خاطرنشان کرد: تمرین‌ها برای بچه‌های با توانایی‌های مختلف، اصلا متفاوت نیست و همه در کنار هم و بدون هیچ تفاوتی تمرین می‌کنند. تشویق یا تذکر هم برای همه بچه‌ها مانند هم است و هیچ فرقی باهم ندارند.

صباغ با اشاره به اینکه «موضوع تئاتر و نمایش خلاق یکی از فعالیت‌های کانون پرورش فکری است اما مستمر بودنش بستگی به عوامل مختلفی دارد» گفت: در مرکز فراگیر ۲۰ چون خود من تجربه تئاتر داشته‌ام، نمایش را حرفه‌ای‌تر از سایر مراکز انجام می‌دهیم اما مراکزی هم هستند که مربیان‌شان دوره تخصصی تئاتر را نگذرانده‌اند.

او با اشاره به کلاس‌های تئاتری که با بچه‌ها در این مرکز دارند، گفت: فعالیت تئاتر را مثل قصه‌گویی هفته‌ای یکبار داریم؛ یک جلسه برای دخترخانم‌ها و یک جلسه برای آقا پسرها، یکبار برای کودکان و یکبار برای نوجوانان. اما در کنار این جلسات، تمرین‌های بدن، بدن و حس را هم داریم و هر از گاهی یک نمایشنامه را باهم می‌خوانیم و نمایشی را کار می‌کنیم. سالی یکبار به صورت حرفه‌ای با بچه‌ها خیلی مصمم‌تر کار می‌کنیم.

صباغ با اشاره به فعالیت گروه تئاتر این مرکز گفت: در طول دوره، با همه بچه‌ها تمرین تئاتر می‌کنیم اما در نهایت گروهی که باید اجرا برود باید به صورت منسجم مشغول تمرین و فعالیت بوده باشد. بدون هیچ تفاوتی، گروه را کاملا فراگیر می‌چینیم به‌طوری‌که بچه‌هایی با نیاز ویژه هم در گروه هستند و در تمرین‌های طی سال هم حضور دارند. به‌طور مثال در «شازده کوچولو»، یکی از بازیگران‌مان چند معلولیتی بود؛ یعنی هم معلول جسمی حرکتی است و هم از لحاظ ذهنی کمی از بقیه عقب‌تر است و یک گوش‌اش سمعک دارد درعین حال جزو نقش‌های اصلی بوده و نقش «مار» را بازی می‌کند. علاوه بر او، دو دختر کم‌توان ذهنی و یک دختر کم‌بینا هم دارم. اصلا همین کلمه فراگیر یعنی اینکه بچه‌های با نیاز ویژه در کنار بچه‌های عادی کار می‌کردند.

صباغ یادآور شد: در این مدت، بچه‌ها درگیر جشنواره سرود شدند اما تمرین‌های بیان و بدن تئاتر پابرجاست. ولو اینکه برای سرود هم‌چنان از تکنیک‌های تئاتر برای بدن، نفس و بیان استفاده می‌کردیم کار تخصصی تئاتر را تا مدتی متوقف کردیم.

صباغ خاطرنشان کرد: در مرکز فراگیر شماره ۲۰ بچه‌ها به صورت مداوم در تمرین‌های تئاتر شامل تمرین بدن، بیان، حس و... شرکت دارند.

حجم ویدیو: ۸۴.۹۲M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۱۵:۵۹ دانلود ویدیو
انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز