خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی ایلام اعلام کرد؛

شهر تاریخی سیمره آسیب‌ جدی‌ دیده‌/طاق شیرین و فرهاد سالم هستند/اداره‌ میراث‌فرهنگی شهرستان تخریب شده است

asdasd
کد خبر : ۵۵۸۰۳۸

قلعه والی، کاخ فلاحتی و شهر تاریخی سیمره آسیب‌‌های جدی‌ دیده‌‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی زلزله‌ی 7.3 ریشتری شب گذشته، عبدالمالک شنبه‌زاده (مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری ایلام) از ترک‌خوردگی‌های شدید و تخریب شدید ساختمان اداری میراث واقع در شهرستان چَرداوُل خبر داد و گفت: از صبح امروز بررسی کاملی انجام شده که شاید هنوز برآورد دقیقی نباشد. با توجه به ریشتر بالای زلزله هر چقدر آثار به مناطق شمالی استان کرمانشاه نزدیک‌تر بوده، آسیب‌ها هم جدی‌تری بوده است.

وی ادامه داد: در مرکز استان ایلام دو بنا وجود دارد به نام قلعه والی که به عنوان موزه مردم‌شناسی از آن استفاده می‌شود همچنین کاخ فلاحتی که درحال حاضر به عنوان موزه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گرفت، در این منطقه واقع شده است. متأسفانه دیوارهای اصلی قلعه والی دچار ترک‌خوردگی‌های شدیدی شده و قسمتی از طاق‌های گهواره‌ای آن هم کاملاً ترک برداشته و از هم باز شده است. در محل‌هایی که دوربین‌های حفاظتی نصب بوده نیز به دلیل ترک‌خوردگی‌های شدید، دوربین‌ها آسیب‌های جدی‌ای دیده‌اند. عمده آسیب‌های وارد شده به بناها نیز ترک‌خوردگی‌های شدید است که منجر به ریزش آجرهای بعضی از بناها شده.

‌شنبه‌زاده افزود: در میان بناهای واقع در استان ایلام باید به عمارت والی‌نشین «کَهَرِه» در هَلیلان واقع در شهرستان چَرداوُل و همچنین قلعه کُنجانچَم اشاره کنم که دچار خسارت‌هایی شده‌اند.

وی با اشاره به آسیب‌دیدگی شدید ساختمان اداری میراث فرهنگی و گردشگری واقع در شهرستان چرداول گفت: بنای اداری میراث فرهنگی شهرستان چرداول دیگر قابل سکونت نیست. به دلیل اینکه ترک‌خوردگی‌ها خیلی جدی است و اگر پس‌لرزه دیگری بیاید؛ این بنا کاملاً فرومی‌ریزد.

‌شنبه‌زاده گفت: چون عمده آثار ایلام در شهرستان دره شهر واقع شده‌اند، بیشترین خسارت‌ها نیز در همین شهرستان رخ داده است. شهر تاریخی سیمره که دارای گچ‌بری‌های دیواری است، آسیب‌های جدی‌ای دیده‌ است. قسمتی از محوطه موزه باستان‌شناسی دره‌شهر دچار رانش شده و پایین رفته و دیوارهایش هم دچار ترک‌خوردگی شده‌اند. علاوه بر این بنای پوراشرف و قلعه میرغلام دچار آسیب شده‌اند.

مدیرکل میراث ایلام درباره برآورد خسارات وارده به آثار باستانی این شهرستان گفت: در برآورد اولیه بین 450 تا 500 میلیون تومان خسارت قابل پیش‌بینی است. همچنین پیش‌بینی می‌کنیم بیشتر آثار باستانی بین 15 تا 20 درصد تخریب شده باشند.

وی گفت: تیم کارشناسی به محل‌های مذکور اعزام شده‌اند و ما تا فردا اخبار دقیق را متعاقباً اعلام خواهیم کرد.

شنبه‌زاده با اشاره به سالم‌ماندن طاق شیرین و فرهاد و آتشکده‌ی سیاهگل گفت: پیش‌بینی اولیه ما این بود که باتوجه به نزدیک‌تر بودن این دو بنا به کانون زلزله؛ آسیب‌های جدی‌ دیده‌ باشند ولی خوشبختانه این‌طور نبود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز