مدیر مرکز تولیدات کوتاه سازمان سینمایی سوره مطرح کرد؛
تیمها و گروههای فیلمساز را به افراد مستقل ترجیح میدهیم/ حمایت از ایده و نگاههای جدید
محدثه پیرهادی تأکید کرد: نگاه ما در سازمان سینمایی سوره به استانها تشریفاتی نیست و راهبردی نگاه می کنیم. ایده و نگاههای جدید و موضوعاتی که از فضای تهران زده و دغدغههای کلیشه ای فراتر میرود و بکری نگاه به مسائل را به همراه دارد، برای ما جذاب است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محدثه پیرهادی، مدیرمرکز تولیدات کوتاه سازمان سینمایی سوره درباره برنامه همکاری این مرکز تازه تاسیس با فیلمسازان شهرستانی گفت: از سال گذشته تیم حاضر در مرکز تولیدات کوتاه سوره اقدام به شناسایی تیمها و گروههایی کرد که در تهران و در استانهای مختلف درحوزه فیلمسازی فعالیت داشتند.
وی افزود: اولین اولویت ما شناسایی تیمها و گروههای فیلمساز بود و آن ها را به افرادی که بدون تشکیل تیم و مستقل فعالیت میکنند ترجیح دادیم؛ به این دلیل که تیمها ارزش افزودهای به کار اضافه میکنند که در همکاریهای شخصی و انفرادی این موضوع وجود ندارد.
پیرهادی با اشاره به اینکه پیدا کردن افراد مستعد در شهر تهران آسان تر است، بیان کرد: در تهران به دلیل دسترسی به امکانات، پروژهها، تعامل با نهادها و سازمانهای مختلف و وجود بودجه تولیدی برای ساخت فیلم، کارمان راحت تر بوده و چون تیمهای فعال تری مشغول به کار هستند، شناسایی آنها راحت تر است. پیدا کردن این افراد در استان ها سخت و در استانهای کوچک خیلی سخت تر میشود.
مدیر مرکز تولیدات کوتاه سوره با اشاره به اینکه برای پیدا کردن افراد با استعداد در شهرستان ها چندین مسیر را طی کرده اند، افزود: یکی از مهم ترین معیارهای ما رقابت سالم این فیلمسازان است که بتوانند در فضای سالم به کار خود ادامه دهند و صرفا به دلیل آنکه در شهرستان زندگی میکنند به آنها امکان فیلمسازی تعلق نگیرد.
وی ادامه داد: از ابتدا هدفمان این بود که حتما افراد مستعد را پیدا کنیم تا بتوانند در تولیداتی که دارند در سطح ملی مطرح و دیده شوند؛ به همین دلیل چندین رویداد مختلف برگزار کردیم. یکی از این رویدادها فراخوان عمومی بود که از طرف حوزه هنری استانهای مختلف سال گذشته در سراسر کشور اعلام شد تا فیلمسازان جوان نمونه کارها، رزومه و طرح های پیشنهادیشان را برای ما ارسال کنند. در نهایت حدود ۶۰۰ متن به دست ما رسید که در سه مرحله آنها را بررسی و از بین آنها طرح های بهتر را انتخاب کردیم. با اتکا به متن و طرح فیلمنامه، رزومه و نمونه کارهای افراد منتخب را بررسی کردیم و درنهایت به ۱۰ خروجی نهایی رسیدیم که بتوانیم با آن ها پروژه تعریف کنیم.
پیرهادی با اشاره به اینکه در راستای پرورش افراد مستعد و منتخب، کارگاهی با حضور محمدرضا خردمندان فیلمنامه نویس و کارگردان سینما و تلویزیون برگزار شد، ادامه داد: برگزاری کارگاه «از ایده تا کارگردانی فیلم کوتاه» شروع تعامل ما با این افراد بود و به این معنا نیست که با برگزاری این کارگاه کارمان با آن ها تمام شده است. ما از آنها دعوت کردیم که در این کارگاهها حضور و نگاه مجددی به مسیر فیلمسازی کوتاه خود داشته باشند و اولین پروژه خود را نسبت به تجربه های این کارگاه بسازند. هدف ما این است که بتوانیم با آنها همکاریمان را ادامه دهیم و تا آستانه رسیدن به فضای حرفهای همراهشان باشیم.
این مدیر با اشاره به اینکه در فاز اول فعالیت مرکز تولیدات فیلم کوتاه ۵ استان را برای شناسایی فیلمسازان و تولیدات فیلمکوتاه انتخاب کردهاند، افزود: این فاز اول ماست که با ۵ استان که در فضای فیلمسازی جلوتر هستند، کارمان را آغاز و بتوانیم به خروجی برسیم و پس از آن به سراغ استان های دیگر برویم.
وی افزود: اعتقاد من این است که ما باید بتوانیم در استانهای مختلف قلههای فیلمسازی که وجود دارد را شناسایی، فعال و با آنها به خروجی و فیلمهای خوبی برسیم تا در سطح ملی قابل رقابت با بقیه آثار موفق باشند. در این صورت است که امکان توسعه فیلمسازی فعال میشود و ما از کیفیت به کمیت میرسیم. با سرمایه گذاری روی این مسئله وقتی فیلم خوبی تولید شود، در دامنه آن فضای فیلمسازی آن استان هم قطعا توسعه پیدا میکند.
پیرهادی در پایان اضافه کرد: نگاه ما در سازمان سینمایی سوره به استانها تشریفاتی نیست و راهبردی نگاه می کنیم. ایده و نگاههای جدید و موضوعاتی که از فضای تهران زده و دغدغههای کلیشه ای فراتر میرود و بکری نگاه به مسائل را به همراه دارد، برای ما جذاب است. ظرفیت های بومی، منطقهای و جغرافیایی به ما کمک میکند که سبد متنوعی از آثار را داشته باشیم.