«ارواح ماشین نشین» منتشر شد
کتاب «ارواح ماشین نشین» نوشته «نیل گیمن» با ترجمه لیدا طزری منتشر شد.
به گزارش ایلنا، ارواح ماشیننشین نوشته نیل گیمن با ترجمه لیدا طرزی اثر جدیدی است که در ۱۰۰ صفحه رقعی توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.
نویسنده داستان کوتاه، فیلمنامهنویس، رماننویس، خالق کتاب کامیک، تئاتر صوتی و فیلم به سبکهای علمی تخیلی و خیالپردازی؛ این تنها بخشی از سابقهای است که برای نیل گیمن میتوان یافت. با این همه و قبل از هر چیز باید گیمن را یک نویسنده خلاق دانست؛ نویسندهای که میداند چطور از ابزار کلمه و نوشتن برای بیان مقصود خود بهره بجوید و هر مقصودی را به با آن به سر منزل خود برساند.
در این کتاب، طیف وسیعی از علاقهمندیها و دلمشغولیهای خود را در زمینههای مختلف در قالب روایت داستانی مرور کرده و از خلال آن دلمشغولیها و آنچه ذهن او را در موضوعات مختلف درگیر کرده است بازگو میکند.
بسیاری از منتقدان گیمن را نویسندهای پست مدرن معرفی کردهاند؛ به عبارت دیگر او نویسندهای است که خارج از قواعد ژانر به تولید اثر پرداخته و در عین حال مخاطبان بسیاری را نیز به خود جذب کرده است. به زبانی دیگر او نویسندهای عصیانگر است که مخاطبانی از همین جنس را برای نیل به همین مهم پیرامون خود جمع کرده است.
«ارواح ماشیننشین» اما کتابی است درباره کتاب، درباره نوشتن و خواندن و هر آنچه که این نویسنده در طول سالهای گذشته بر فعالیت و زندگیاش در این عرصه به آن فکر کرده است. او در این کتاب جستارهایی درباره کتابخانه، نوشتن، خواندن، برخی نویسندههای محبوبش و سبک روایی آنها و نیز برخی از ژانرهای داستانی از جمله ژانر تخیلی و ترسناک که شیفته آنهاست سخن به میان آورده است.
هنر او در روایتهایش ترکیب ساختار جستارنویسی با داستاننویسی است. به این شکل که متنهای او در این کتاب در عین اینکه سادگی و صمیمیت متون داستانی را در کتاب خود حفظ کرده است سعی کرده خط فکری و اندیشهای که در پس این روایتهای بعضا توام با شوخی و حسرت همراه است را نیز ذره ذره به مخاطب تزریق کند.
یادداشتهای او در این کتاب شامل نگاه مینیمال و خاص او به طیف وسیعی از نویسندگان صاحب سبک از جمله تالکین، آلن پو، ولز و کیپلینگ میشود. او سعی کرده نگاه خاص خودش به داستانهای آنها را که شامل علت شیفتگیاش به آنها و نیز دلیل خاص بودنشان میشود را در قالب یادداشتهایی جداگانه به زبان بیاورد و البته نخ تسبیح در تمامی این روایتها شیفتگی نسبت به کتاب و ادبیات و خواندن است.