خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

سفر مردان نمکی به بوخوم/ ایرانی‌ها بیشتر از خارجی‌ها از موزه‌های کشور بازدید می‌کنند

سفر مردان نمکی به بوخوم/ ایرانی‌ها بیشتر از خارجی‌ها از موزه‌های کشور بازدید می‌کنند
کد خبر : ۱۰۱۵۸۹۲

مدیرکل موزه‌های کشور معتقد است: بیشتر بازدیدکنندگان موزه‌های ایران، شهروندان ایرانی هستند و از هر چهار نفر، یک نفر از موزه دیدن می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود یک سال از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد. این شیوع با محدودیت‌های خاصی در جامعه همراه بود از یکسو شاهد تعطیلی منقطع و چند هفته‌ای و چند روزه مراکز فرهنگی و هنری بودیم که در ادامه‌ی روند ابتلای افراد جامعه به کرونا و افزایش آمار فوتی‌ها این تعطیلی‌ها متناوب و دائمی شد و درحال حاضر بیش از دو ماه از تعطیلی کامل مراکز فرهنگی و هنری و درکنار آنها موزه‌های کشور می‌گذرد. اما این تعطیلی‌ها چه تاثیری در روند فعالیت این مراکز فرهنگی و هنری و موزه‌ها داشته؟ آیا چنین تعطیلی‌هایی سبب دور شدن تمایل عموم جامعه برای حضور در این اماکن بعد از بازگشایی خواهد شد؟

محمدرضا کارگر (مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی) با اشاره به ادامه روند تعطیلی موزه‌های کشور به ایلنا گفت: هرچند درحال حاضر امکان بازدید حضوری از موزه‌ها برای مخاطبان و بازدیدکنندگان وجود ندارد اما این امر فرصتی ایجاد کرده تا موزه‌ها و کاخ موزه‌ها بتوانند کارگاه‌های مرمتی خود را فعال کنند و به مخازن سامان دهند. تقریبا می‌توان گفت تمام موزه‌ها برنامه‌های مرمتی دارند و به طور مثال در کاخ گلستان بیش از ۱۰ کارگاه مرمت فعال شده است. سعدآباد نیز بیش از ۱۴ پروژه مرمت را در دست دارد و هیات امنای اموال در ثبت اشیاء فعال شده‌اند. در سامانه جام نیز بیش از ۶۰۰ هزار شیء ثبت شده است که آثار ثبتی از استان تهران در صدر قرار دارد.

او درخصوص وضعیت ساخت و ساماندهی پروژه‌های موزه‌‌ای اظهار کرد: موزه خراسان تقریبا تکمیل شده و چیدمان نهایی آن باقی مانده که توسط استان پیگری می‌شود. موزه منطقه‌ای و بزرگ همدان نیز در دست ساخت است اما مخزن امن آن که در مجاورت موزه قرار دارد امسال برای افتتاح آماده خواهد شد. موزه اهواز نیز وضعیت مناسبی دارد و اعتبار خوبی به آن تعلق گرفته. امید است سیستم گرمایش و سرمایش آن به اتمام برسد و اگر با همین روند پیش برویم، تا سال آینده آماده بازگشایی خواهد شد. 

مدیرکل موزه‌ها با اشاره به آنکه موزه‌ها در ایران مهجور نیستند، یادآور شد: قبل از شیوع کرونا، در بسیاری از مواقع، نگران تعداد زیاد بازدیدکنندگان از برخی از موزه‌ها بودیم. به طور مثال در ایامی در سعدآباد با آمار بازدید ۱۸ هزار نفر روبه رو می‌شویم که نشان از آن دارد موزه‌ها مهجور نیستند. هنگامی که با آمار ۲۲ میلیون بازدید از موزه‌ها روبه رو می‌شویم که تقریبا یک چهارم جمعیت کشور را دربرمی‌گیرد می‌توان گفت از هر چهار نفر، یک نفر از موزه دیدن می‌کند. 

او ادامه داد: وقتی وارد موزه لوور می‌شویم با صفی طولانی روبه رو می‌شویم که حدود ۳ تا ۴ درصد آنها مردم فرانسه هستند و مابقی گردشگرانی از سایر کشورها هستند. درواقع ۹۵ درصد بازدیدکنندگان از موزه‌های فرانسه، گردشگر هستند. حتا در ترکیه که با ۳۰ میلیون توریست همراه است بیشتر بازدیدکنندگان موزه‌هایشان گردشگر هستند. در ایران با حدود ۱ تا ۲ میلیون گردشگر فرهنگی تاریخی روبه رو هستیم که برای بازدید از موزه‌ها می‌روند و این رقم در مقابل آمار ۲۲ میلیون بازدید، چیزی نیست. درواقع می‌توان گفت بیشتر بازدیدکنندگان موزه‌های ایران، شاید در حدود ۹۹ درصد بازدیدکنندگان موزه ها، شهروندان ایرانی هستند نه گردشگران. بنابراین نمی‌توان گفت موزه‌های ما مهجور هستند. 

کارگر معتقد است: هرچند این روزها شاهد تعطیلی موزه‌ها هستیم و می‌توان گفت بین بازدید مردم از موزه‌ها وقفه ایجاد شده اما این تعطیلی برای سایر مراکز فرهنگی و هنری نیز وجود دارد و تصور من آن است که این تعطیلی‌ها اشتیاق مردم برای حضور در این اماکن بعد از بازگشایی و پایان کرونا را فراهم می‌کند. قطعا در پسا کرونا با موج گسترده‌ای از حضور مردم در موزه‌ها همراه خواهیم بود. 

او با اشاره به آنکه درحال حاضر برگزاری نمایشگاه‌های مشترک با کشورهای خارجی به دلیل شرایط موجود در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، گفت: درحال آماده‌سازی برگزاری نمایشگاه مردان نمکی با موزه بوخوم هستیم. آخرین مجوزهای برگزاری این نمایشگاه مشترک در حال صادر شدن است و به زودی شاهد برگزاری این نمایشگاه خواهیم بود. 

بنابراین گزارش، در راستای تحکیم همکاری‌های فرهنگی و پژوهشی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان، تفاهم نامه همکاری چند جانبه میان موزه ملی ایران، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با موزه‌های معدن کاری بوخوم آلمان، مرکزی رومی-آلمانی ماینز، باستان‌شناسی فرانکفورت و علوم طبیعی وین در اسفند ماه ۱۳۹۶ به امضا رسید. براساس تفاهم‌نامه مذکور مقرر شد نمایشگاهی با عنوان «مرگ در نمک: روایتی باستان‌شناسانه از سرزمین پارس» ۷ آذر امسال در موزه معدن کاری بوخوم آلمان گشایش یابد و سپس در موزه باستان‌شناسی فرانکفورت به نمایش گذاشته شود. البته برگزاری این نمایشگاه به دلیل شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد و قرار است به زودی شاهد برگزاری این نمایشگاه باشیم.

همچنین قرار است نمایشگاه متقابلی به صورت همزمان با عنوان «جستجوی بشر برای منابع: یافته‌های ۷۰ سال باستان‌شناسی معدن از موزه معدن کاری بوخوم آلمان» در موزه ملی ایران و سپس بخشی از نمایشگاه در موزه باستان‌شناسی و مردان نمکی زنجان برگزار شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز