از سوی یک وزیر کابینه انگلیس؛
بریتانیا تقاضای آمریکا برای پیوستن به «جبهه متحد» علیه ایران را رد کرد
یک وزیر کابینه بریتانیا ضمن غیرسازنده و خام خواندن استراتژی ترامپ در قبال ایران گفت: هدف از برجام این بود که به کمپانیهای بزرگ اجازه ورود به ایران داده شود. بریتانیا قرار نیست به این رویکرد بپیوندد، چرا که این رویکرد شما را وارد یک موضع تندروانه خواهد کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه بریتانیایی «ساندی مورنینگ هرالد»، آمریکا از انگلیس خواسته که به جای ماندن در کنار اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، در کنار آنها بیاستند و با ایران مقابله کنند.
بر اساس این گزارش، «وودی جانسون» سفیر واشنگتن در لندن، از بریتانیا خواست جبهه متحدی علیه ایران تشکیل و تحریمهای آمریکا علیه ایران را اجرایی کنند. او به طور تلویحی به کمپانیهای بریتانیایی هشدار داده و گفته تجارت با ایران را قطع کنند، در غیر این صورت با نتایج جدی در تجارتهایشان با آمریکا مواجه خواهند شد.
این اظهارات چالش مستقیمی برای «ترزا می» نخستوزیر بریتانیا است که چند روز پیش تحریمهای ترامپ علیه تهران را رد کرد و متعهد شده که برجام را نگه دارد. این اظهارات همچنین شش روز بعد از امضای بیانیه مشترک بریتانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا در حمایت از برجام و اعلام اجرایی شدن قانون «مسدودسازی تحریمهای آمریکا» مطرح شد.
«جانسون» از کسبوکارهای بریتانیایی خواسته که روابط تجاریشان را با ایران قطع کنند. ارزش این توافقات تجاری میان انگلیس و ایران چیزی حدود ۶۴۰ میلیون دلار است.
«جانسون» گفته که رییسجمهور شفاف بیان کرده «هر کسبوکاری که منافع تجاری خود را به خیر جهانی ترجیح دهد، خطر عواقب جدی برای تجارتهایش با آمریکا را به جان خریده است.»
وی از تشکیل یک «جبهه متحد» برای اعمال بیشترین فشار به نظام ایران صحبت کرده و مدعی شده این راه به تغییر رفتار و فعالیتهای جسورانه ایران در خانه و خارج از کشور منتهی میشود.
این رسانه بریتانیایی درخواست سفیر آمریکا از انگلیس را درخواستی برای جدایی این کشور از شرکای اروپاییاش در مساله ایران و انطباق با استراتژی آمریکا خوانده و نوشت: «انگلستان آپریل ۲۰۱۹ به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.»
بر اساس گزارش روزنامه «هرالد»، روز یکشنبه یکی از شخصیتهای برجسته و ارشد دولت بریتانیا درخواست آمریکا را رد کرده و با این اظهارات شکاف سیاسی بین دو کشور که به طور سنتی متحدان یکدیگر بودند، تعمیق پیدا کرده است.
یکی از وزرای دولت انگلیس گفته که استراتژی ترامپ غیرسازنده و خام است.
این وزیر کابینه انگلیس که نامش برده نشده گفته که مشکل این رویکرد این است که به نفع تندروها در ایران تمام خواهد شد. آنها همین را میخواهند. هدف از توافق این بود که به کمپانیهای بزرگ اجازه ورود به ایران داده شود تا برای بهبود زیرساختهای این کشور تلاش کنند.
وی ادامه داد: همه چیز از کنترل خارج شده است. بریتانیا قرار نیست به این رویکرد بپیوندد، چرا که این رویکرد شما را وارد یک موضع تندروانه خواهد کرد. ما به خودمان برای داشتن درک بهتر از جهان نسبت به بسیاری دیگر از کشورها، افتخار میکنیم. ما خواستار احتیاط مطلق در این زمینه هستیم. این مقصدی نیست که کسی بخواهد به آن سفر داشته باشد.
در عین حال یک منبع آگاه از دفتر خارجی بر حمایت انگلیس از توافق هستهای تاکید کرده است.
این منبع آگاه گفته که ما به توافق هستهای پایبند میمانیم و در از مذاکره با دولت و کنگره آمریکا درباره راههای مشترک جهت رسیدگی به نگرانیهای مشترک درباره فعالیتهای ایران در منطقه استقبال میکنیم.