خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله اراکی:

جهان امروز از نبود امنیت و افراط‌گرایی رنج می‌برد

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه جامعه اسلامی باید امروز راه وحدت، آشتی، صلح و امنیت را در پیش بگیرد، گفت: عربستان، پرچم تفرقه را در جهان اسلام برافراشته است.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله محسن اراکی طی سخنانی در نخستین همایش بین‌المللی حمایت از مردم یمن که در لندن برگزار شد، گفت: جامعه اسلامی باید راه وحدت، آشتی، صلح و امنیت را در پیش بگیرد، اما عربستان در حال جنگ افروزی است.

وی افزود: دین اسلام و پیروان پیامبر گرامی اسلام باید پیام‌آور رحمت در جهان باشند، اما عربستان، پرچم تفرقه را در جهان اسلام برافراشته و با پرداخت هزینه‌های زیاد، درحال جنگ‌افروزی در همه مناطق جهان و خاورمیانه است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سیاست‌های عربستان را با دین اسلام و منافع مردم این کشور در تضاد دانست و به آل‌سعود توصیه کرد به جای تفرقه‌افکنی برای تقویت وحدت مسلمانان تلاش کند.

اراکی گفت: بیت‌الله الحرام مرکز امنیت جامعه بشری است و کسانی‌که مدیریت این حرم امن الهی را به عهده می‌گیرند، باید امنیت را به جامعه بشری هدیه کنند درحالیکه این چنین نیست.

براساس این گزارش، آیت‌الله "محسن اراکی" در خطبه‌های نماز جمعه در مرکز دارالاسلام شهر لندن، با اشاره به اهمیت و جایگاه مساجد به‌ویژه بیت‌الله الحرام گفت: خداوند تبارک و تعالی کعبه را محل امنی برای انسان‌ها حتی گناهکاران قرار داده و مهمترین هدف پیامبران نیز ایجاد صلح و آرامش و امنیت برای همه افراد جامعه و مبارزه با انواع ظلم و ستم نسبت به حقوق دیگران بوده است.

اراکی خاطرنشان کرد: دیدگاه اسلام درباره تحقق امنیت اجتماعی بر اساس ایمان به خداوند است، چرا که امنیت جز در پرتوی ایمان به خدا و رهبری الهی جامعه و تاسیس نظام الهی محقق نمی‌شود و بدون استقرار این نظام، امنیت در جوامع بشری هرگز ایجاد نخواهد شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب تاکید کرد: دور شدن از اجرای احکام الهی، جامعه بشری را با نبود امنیت مواجه می‌کند و افزایش پدیده ناامنی در منطقه ما و همه نقاط جهان منتشر شده و همچنین پدیده استعمار ملت‌ها، نتیجه همین دور شدن از اجرای احکام الهی است.

وی همچنین با اشاره به مساجد در دین اسلام گفت: در دین اسلام مساجد دو نوع هستند، مساجدی که بر اساس تقوا بنا شده‌اند و مساجد ضرار که بر اساس نشر اندیشه افراط‌گرایی تاسیس شده‌اند.

اراکی افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما در جهان اسلام آن است که مسجد الحرام به وسیله سارقان بیت الله الحرام اشغال شده، چنان‌که در حدیثی این توصیف آمده است که رسول خدا (ص) صفت سارقان مسجد الحرام را ذکر کردند یعنی کسانی که همه منافع این مسجد را به سرقت می‌برند و مسجد الحرام را تبدیل به معدن و مرکزی برای فساد و تروریسم می‌کنند. لذا از خداوند متعال مسالت می‌کنیم که خانه خود را از شر کسانی که در زمین فساد به راه می‌اندازند، نجات دهد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب در بخش دیگری از خطبه‌های خود خواستار دفاع از مظلومیت ملت‌هایی شد که در معرض ظلم و تروریسم قرار گرفته‌اند مانند ملت یمن، فلسطین، عراق و سوریه.

وی همچنین تاکید کرد: خواسته‌های ملت بحرین که شامل برگزاری انتخابات آزاد، از بین بردن تبعیضات مذهبی و توقف سلب تابعیت شهروندان با اصالت بحرینی است خواسته‌هایی به حق است که همه قوانین و میثاق‌های بین‌المللی آنها را قبول دارند. حاکمان بحرین هم دارای اصلیت غیربحرینی هستند که برخی قدرت‌های منطقه آنها را بر این کشور مسلط کرده‌اند.

«اراکی» با اشاره به بحران یمن خواستار احترام به انتخاب ملت یمن در مورد کسانی شد که به حق جانشین انصارالله و هم‌پیمانان آنها می‌شوند و اظهار کرد: اینان باید بگذارند که ملت یمن پارلمان و دولت خود را خودش آزادانه و بر اساس منافع خود انتخاب کند.

وی در همین رابطه از موضع دبیرکل سازمان ملل متحد که بالاجبار نظام عربستان سعودی را از لیست سیاه کشورهای ناقض حقوق بشر کودکان حذف کرد، به شدت انتقاد کرد و گفت: ملت‌های مسلمان از اینگونه مشکلات و ظلم و ستم‌ها که منشا بیشتر آنها نظام‌هایی چون نظام سعودی حامی تروریسم است، رنج می‌برند.

نخستین کنفرانس بین‌المللی حمایت از مردم یمن با هدف آشکار ساختن جنایات آل سعود و اعلام وضعیت وخیم انسانی در این کشور جنگ زده، روز شنبه در لندن آغاز به کار کرد و امروز (یکشنبه) به کار خود پایان می‌دهد.

در این کنفرانس فعالان حقوق بشر و حقوقدانان و شخصیت‌های سیاسی از کشورهای هلند، کانادا، آلمان، اسپانیا و ایتالیا، ایران و نمایندگانی از پنج سازمان حقوق بشر شرکت کردند.

هدف از برگزاری این کنفرانس نشان دادن وضعیت وخیم انسانی و اقتصادی یمن و آثار ناشی از تهاجم عربستان سعودی علیه یمن به سراسر جهان است.

کد خبر : ۴۰۲۸۲۰