خبرگزاری کار ایران

لاریجانی در دیدار وزیر خارجه آلمان:

آلمان تلاش خوبی برای حل مسئله هسته‌ای ایران انجام داد

رئیس مجلس کشورمان گفت: به دنبال حمایت‌های کشور آلمان در وین از برنامه‌های هسته‌ای ایران، هیات‌های اقتصادی و فرهنگی آن کشور به ایران آمدند که این امر خود به بهبود روابط دیرینه دو کشور کمک خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان امروز با علی لاریجانی دیدار و گفت‌وگو کرد که در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به دنبال حمایت‌های کشور آلمان در وین از برنامه‌های هسته‌ای ایران، هیات‌های اقتصادی و فرهنگی آن کشور به ایران آمدند که این امر خود به بهبود روابط دیرینه دو کشور کمک خواهد کرد.

لاریجانی با اشاره به تفاهم‌نامه‌هایی که در این مدت بین دو کشور منعقد شده است، ‌ اظهارداشت: با مسائل اخیر روابط دو کشور در حال گسترش است و اتاق بازرگانی ایران می‌تواند در بهبود این روابط بسیارتاثیرگذار باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: ما علاقمندیم که این روابط براساس همکاری‌های تکنولوژیک شکل بگیرد و با شرایط جدید روابط اقتصادی و سیاسی گسترش یابد.

لاریجانی گسترش همکاری‌های دانشگاهی را نیز مورد اهمیت خواند و از دریافت پیشنهادهایی در این حوزه خبرداد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آلمان تلاش خوبی برای حل مسئله هسته‌ای ایران انجام داد و این امر باعث گسترش روابط دو کشور خواهد شد و امیدواریم روابط پارلمانی هم در سطح کمیسیون‌ تخصصی گسترش یابد.

در ادامه این دیدار اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان ضمن ابراز خرسندی از حضور مجدد در ایران گفت: از تصویب طرح هسته‌ای در پارلمان ایران بسیار خرسندیم و امیدواریم که نتیجه مذاکرات ۱۲ ساله بدین جا ختم شود.

وی ادامه داد: کشور آلمان خیلی تلاش کرد تا مسئله هسته‌ای ایران به خوبی حل شود و ایران مجدداً روابطش با کشورهای دیگر گسترش پیدا کند.

اشتاین‌مایر اظهارداشت: بدون شک باید فرصت‌های از دست رفته بین ایران و آلمان هر چه سریع‌تر جبران شود و این برعهده ما است که آنچه در گذشته بوده را ادامه دهیم و زمینه‌هایی که برای آینده روابط بین دو کشور لازم است را فراهم کنیم.

وزیر خارجه آلمان با اشاره به علاقمندی سرمایه‌گذاران آلمانی برای حضور در ایران گفت: شروع روابط اقتصادی مورد علاقه دوطرف است و ما برای آغاز، هیات‌هایی به ایران حتی در سطوح ایالتی اعزام کرده‌ایم و در فضای سیاسی هم می‌شود این روابط را گسترش داد.

وی با اشاره به علاقه‌مندی شرکت‌های مستقل آلمانی برای حضور در ایران خاطرنشان کرد: شرکت‌های خصوصی آلمان به صورت مستقل اعلام آمادگی کرده‌اند که در ایران سرمایه‌گذاری نمایند ولی این امر مستلزم حمایت و تسهیل در امر سرمایه‌گذاری آنان در ایران است.

اشتاین‌مایر ضمن ابراز خرسندی از مباحثی که در این چند روز از سوی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است، ‌ اظهار داشت: ‌ تمایل به همکاری درخصوص محیط‌زیست، مدیریت آب و انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی مقامات ایرانی مطرح شد که ما نیز از آن‌ها استقبال می‌کنیم.

وزیر خارجه آلمان همچنین گسترش روابط دانشگاهی و علمی بین دو کشور را از دیگر اقدامات خود در این سفر اعلام کرد و آن را فرصت مناسبی برای گسترش توسعه روابط با توجه به نزدیک شدن به زمان اجرای توافق وین دانست.

کد خبر : ۳۱۴۲۳۱