خبرگزاری کار ایران

خضریان در میزگرد مشارکت شهروندان در انتخابات:

چرخه گردش نخبگان در کشور باید اصلاح شود

asdasd
کد خبر : ۱۴۳۷۹۶۶

یک نماینده مجلس گفت: معمولا وقتی درباره حیف و میل‌ها حرف زده می‌شود، بیشتر هم درباره میل‌ها صحبت می‌شود نه حیف‌ها. در میان یک جریان سیاسی یک شهرداری انتخاب می‌شود که زنش را می‌کشد و به جای صحبت از مقام زن او را به مقام پرستو تنزل می‌دهند، همین‌ها باعث کاهش مشارکت می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی خضریان در میزگرد مشارکت شهروندان در انتخابات و چالش‌های آن گفت: احراز صلاحیت‌ها نشان‌دهنده مشارکت است. در موضوع نخبگان یکی از بخش‌هایی که باید صحبت کنیم، مسئولیت‌پذیری است. نخبگان وقتی مسئولیت بر عهده می‌گیرند درباره بد یا خوب کار کردن صحبت نمی‌کنند و مسئولیت‌پذیر نیستند. مثلاً آقای زیباکلام در دوره روحانی روستا به روستا رفتند و برای‌شان رأی جمع کردند و حال باید مسئولیت‌پذیر باشند.

وی ادامه داد: معمولا وقتی درباره حیف و میل‌ها حرف زده می‌شود، بیشتر هم درباره میل‌ها صحبت می‌شود نه حیف‌ها. در میان یک جریان سیاسی یک شهرداری انتخاب می‌شود که زنش را می‌کشد و به جای صحبت از مقام زن او را به مقام پرستو تنزل می‌دهند، همین‌ها باعث کاهش مشارکت می‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر ‌‌می‌خواهیم مردم برای انتخابات بیایند و مشارکت باشد باید گردش نخبگانی صورت گیرد، اظهار داشت: زمانی که در مورد مردم سالاری دینی صحبت می کنیم، بدین معنی که ایمان به مردم در نظام جمهوری اسلامی نهادینه است. در آغاز پیروزی انقلاب با وجود حد بالای مقبولیت‌ امام راحل در میان مردم، ایشان می‌توانستند به جای جمهوری اسلامی از حکومت اسلامی رونمایی کنند و پذیرش اجتماعی نیز داشت، اما حضرت امام بر نقش مردم ارزش قائل بودند.

به گفته خضریان، کسانی که این برهه تاریخی را تجربه کردند یا جامعه شناسی سیاسی این تاریخ آشنا هستند، بر نقش کلیدی امام راحل تاکید دارند. 

وی با بیان اینکه در حوزه احراز صلاحیت مشارکت یکی از پایه‌های مشارکت در انتخابات است، تصریح کرد: مدل کاریکاتوری که زیباکلام از احراز صلاحیت قاتلین، دزدان و سایر خلافکاران برای انتخابات عنوان کردند، در هیچ کشوری و حتی کشورهای لیبرال نیز امکان بروز ندارد. احراز صلاحیت تنها عامل مشارکت نیست. در انتخابات دوم شورای شهر، احراز صلاحیت برعهده مجلس ششم بود و تصاویر افراد با کروات نیز در سطح شهر قرار گرفت و برگزارکننده انتخابات نیز دولت خاتمی بود و علی القاعده همه شرایط برای حضور مشارکت بالا فراهم است اما میزان مشارکت به ۱۳ درصد رسید که پایین‌ترین میزان مشارکت بوده است. 

این نماینده مجلس افزود: مشارکت سیاسی سه سطح دارد؛ سطح حکومت که احراز صلاحیت و مردمسالاری، سطح نخبگان و سطح مردم است، احزاب نیز در سطح نخبگان قابل بررسی است. برخی از عملکرد‌های اشتباه  ندارند و تنها به نقطه قوت و بالندگی آن توجهی ندارند. 

خضریان با اشاره به نقش نخبگان در ارتباط میان حاکمیت و مردم خاطرنشان کرد: اعتماد میان مردم و حکومت توسط نخبگان ‌می‌تواند تنظیم شود و این موضوع می‌تواند در مشارکت تاثیر پذیر باشد. 

وی با بیان اینکه نخبگان در فضای سیاسی با یک خوانش رادیکال از مردم به حکومت و از حکومت به مردم باعث ایجاد فضای نامناسبی شده است، ابراز داشت: به طور مثال یک نفر در کنسرت حرکت بدی می‌زند که با تحلیل در رسانه‌های خود از جامعه بدگویی می‌کنند و از طرفی دیگر یک حرکت نامناسب حکومت را بین مردم چنان بد جلوه می‌دهد و همه فعالیت آنها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند و در نهایت باعث بی‌اعتمادی به حاکمیت و مردم می‌شوند. 

این عضو جبهه پایداری با بیان اینکه در راهپیمایی غدیر که مبتنی بر شادی و جشن بود، رسانه‌های اصلاح‌طلب می‌توانستند این جشن را پررنگ کند، اما تبدیل به بدگویی از مردم شد، عنوان کرد: کسانی که می‌خواهند در قانون باشند، باید به ازای قدرتی که حکومت به آنها می‌دهد، اعتماد حاکمیت را جلب کنند. 

خضریان با بیان اینکه باید اعتماد میان مردم و حکومت را افزایش داد و آن را ترمیم کنند اگر می‌خواهیم جلو برویم، یکی از این راه‌ها همین است، یادآور شد: بخشی دیگر از تلاش جمعی نخبگان باید در مسیر رفع سیاست‌ورزی فامیلی باشد. این مرامنامه شایستگی کجا تعریف می‌شود؟ باید بر مبنا این مرامنامه لیست انتخابات شکل بگیرد. اگر این مرامنامه وجود داشت یک کارشناس وزارت اطلاعات به دلیل نسبت فامیلی با آقای واعظی در دولت گذشته وزیر ارتباطات نمی‌شد.

وی با ذکر این مطلب که مردم توزیع مناسب را در دولت‌های بررسی می‌کنند، بیان کرد: این رفتار را با رفتار مقام معظم رهبری مقایسه کنید، ایشان فعالیت خویشاوندان خود را از مناسب دولتی منع کردند. 

این نماینده مجلس با بیان اینکه چرخه گردش نخبگان در کشور باید اصلاح شود و این اقدام از سوی مردم صورت نمی‌گیرد و باید از سوی نخبگان صورت می‌گیرد، گفت: نظریه‌پردازی در فضای غیرواقعی و انتقاد از حکومت در همه شرایط رفتار درستی نیست. علاوه بر این، نخبگان در زمانی که رای مردم همسو با آنها نباشد، آنها را تمسخر کنند‌. این فرایند باید تغییر پیدا کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز