کتاب آموزشی گویش سمنانی در دانشگاه سمنان رونمایی شد
ارایه درس اختیاری گویش بومی برای اولین بار و اولین کتاب آموزشی و گویش بومی در بین دانشگاههای کشور از سوی دانشگاه سمنان چاپ و ارایه شد.
ارایه درس اختیاری گویش بومی برای اولین بار و اولین کتاب آموزشی و گویش بومی در بین دانشگاههای کشور از سوی دانشگاه سمنان چاپ و ارایه شد.
به گزارش ایلنا، آیین رونمایی از کتاب آموزش گویش سمنانی در تالار دانش دانشگاه سمنان با حضور فرهنگیان، پژوهشگران و گویشوران این شهر برگزار شد.
رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان در این آیین گفت: دانشگاه سمنان اولین دانشگاه کشور است که با انتشار کتاب آموزش گویش، از سال تحصیلی جدید به ارایه دو واحد اختیاری درس گویش سمنانی اقدام میکند.
بهروز گلمحمدی اصلیترین هدف از این اقدام را کمک به حفظ و احیای گویش کهن سمنانی عنوان و تصریح کرد: روز گذشته شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با شرط ارایه سرفصلهای این درس به این شورا، کلیات ارایه واحد اختیاری درسی گویش سمنانی برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه موافقت کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس، درس دو واحدی اختیاری آموزش گویش سمنانی از مهر امسال به عنوان درس اختیاری به دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی ارایه میشود.
وی سمنان را جزیره لهجهها دانست و اظهار داشت: گویش سمنانی با قدمت بیش از دو هزار سال منحصر به فرد است.
رییس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: کم شدن تمایل جوانان برای صحبت با این گویش از خطراتی است که این گویش کهن را در سمنان تهدید میکند.
یکی از مولفان کتاب آموزش گویش سمنانی نیز با اشاره به طبقه بندی گویشها در جهان بر اساس ساختار دستوری و وجود یا فقدان نقش ارتباط گویش، گفت: تقسیم بندی گویشها بر اساس ساختار دستوری مورد قبول تمام زبانشناسان است.
پرویز پژوم شریعتی با اشاره به تقسیم دورههای گویشی به سه دوره باستان، میانه و معاصر، خاطرنشان کرد: به علت اختلاف و تغییرات بزرگ گویشها در این سه دوره، در بین این دوره دورههای میانهای را مطرح کردهام.
کتاب آموزش گویش سمنانی به تالیف پرویز پژوم شریعتی و عبدالمحمد خالصی در ۲۱۶ صفحه و با قیمت ۱۲ هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه سمنان به چاپ رسیده است.