کنترل میگرن با غذا!
میگرنهای شدید میتوانند ناتوان کننده باشند، اما مطالعهای جدید نشان داده است که یک رژیم غذایی با میزان کربوهیدارت کم میتواند پاسخی به اجتناب از سردردهای شدید همراه میگرن باشد.
به گزارش ایلنا به نقل از عصر ایران؛ پژوهشگران در ایتالیا شرکت کنندگان در این مطالعه که یک رژیم غذایی کتوژنیک با چربی بالا و کربوهیدارت کم - بدن را وادار به سوزاندن چربی به جای کربوهیدارت میکند - را مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند تعداد سردردها به طور قابل توجهی طی ماه نخست کاهش یافت.
کاهش میگرنها با این تغییر در رژیم غذایی
با کاهش مصرف کربوهیدارتها، این رژیم غذایی بدن را تشویق به تولید مواد کتونی برای تامین سوخت مورد نیاز خود میکند و دانشمندان فکر میکنند این میتواند چرایی کاهش چشمگیر در میگرنها باشد.
به گفته چروبینو دی لورنزو، پژوهشگر ارشد در مطالعه از دانشگاه رم، فرضیه ما این است که ترکیب مواد کتونی و پاسخ گلوکز تغییریافته به اثر درمانی برجستهای که در بیماران مشاهده شد، منتج میشود.
تعداد 96 زن در این مطالعه شش ماهه حضور داشتهاند که همگی آنها از میگرن رنج میبردند و برای کمک به کاهش وزن با یک متخصص تغذیه در ارتباط بودند.
از میان شرکت کنندگان در این مطالعه، 45 نفر از آنها رژیم غذای کتوژنیک با کالری بسیار کم برای یک ماه را دنبال کردند و سپس یک رژیم غذایی کم کالری استاندارد را دنبال کردند. شرکت کنندگان دیگر از ابتدا رژیم غذایی استاندارد را رعایت میکردند.
هر دو گروه شاهد کاهش تکرر سردردهای خود بودند، اما این کاهش در گروهی که رژیم غذایی کتوژنیک داشتند، چشمگیرتر بود. هنگامی که این بانوان وارد رژیم غذایی کم کالری استاندارد شدند، تعداد میگرنها افزایش یافت، اگرچه همچنان کمتر از دوران پیش از آغاز مطالعه رخ میدادند.
این رژیم غذایی کتوژنیک چیز جدیدی نیست و پیشتر برای درمان صرع در کودکان و کمک به کاهش وزن مورد استفاده قرار گرفته است. توجه دی لورنزو و همکارانش زمانی به ویژگیهای بهبود میگرن بالقوه این رژیم غذایی جلب شد که متوجه کاهش سردردها در خواهرانی دوقلو طی یک مطالعه جداگانه شدند.
افزون بر تغییر فرآیند تولید سوخت در بدن انسان، رژیم غذایی کتوژنیک از طریق استرس اکسیداتیو کمتر در سلول ها (به واسطه رادیکالهای آزاد شکل میگیرد) بدن را وادار می کند عملکرد موثرتری داشته باشد. همچنین، این رژیم غذایی التهاب استریل - یک نوع به طور بالقوه مضر از التهاب که با میگرن در ارتباط است - را کاهش میدهد.
از جمله عوارض جانبی بالقوه که باید مد نظر قرار بگیرند میتوان به خستگی و تهوع اشاره کرد.
به رغم ارتباط بین مواد کتونی و تعداد کاهش یافته میگرنها در این مطالعه، پژوهشگران میگویند پژوهشهای بیشتری باید صورت بگیرند زیرا عوامل دیگر میتوانند در واکنشهای شیمیایی که رژیم غذایی در بدن ایجاد میکند، نقش داشته باشند.