بحران اخلاق در فضای سیاسی کشور
بیتوجهی و برخورد نکردن با جریان خزنده انحطاط اخلاقی، رفتهرفته میخواهد پایههای اساسی ساختار سیاسی جامعه را از درون متلاشی کند.
به گزارش ایلنا سهیلا جلودارزاده در یادداشتی در روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: انحطاط اخلاقی به اشکال گوناگون در یک جامعه بروز میکند. در بسیاری از موارد، پدیدآورندگان این بلیه، گروههای مرجع و صاحبان تریبونها هستند که با تأسی مردم از اینها، بحران اخلاقی در جامعه عمومیت مییابد و انسانی که میتواند با بهرهگیری از نعمت «اختیار» و «ورع» به فلاح برسد، بهدلیل غفلت و طمع تا مرز ازدستدادن کرامت انسانی خویش نیز میرود و حتی سقوط میکند.
اسلام عزیز، دین اخلاق است و آیات نورانی قرآن، معجزات آشکار در معرفت و سوق دادن انسان به فضیلتهاست و رسول مکرم اسلام(ص) نیز هدف از بعثت خویش را کاملکردن مکارم اخلاقی بیان کردند.
با این اوصاف، واضح است زمانی که بحران اخلاقی، فضای سیاسی یک کشور را تحتالشعاع قرار دهد، ریاکاران با زبان و قلم میکوشند بر بسیاری از سیاستها، راهبردها، اقدامهای اشتباه، غفلتها و تخلفات دیگران سرپوش بگذارند. در اینصورت، آنهایی که در راستای باورها و ارزشهای والای اخلاقی، همتشان را معطوف به دفاع از هنجارها میکنند و به ناهنجاریها میتازند، مورد شماتت و حتی هتک واقع میشوند!
وقتی متن خبر یکی از خبرگزاریها درباره همسر گرانقدر برادرمان، جناب آقای مهندس سرخو را خواندم؛ مطالب بالا مدام ذهنم را به خود مشغول کرده بود. بیتوجهی و برخورد نکردن با جریان خزنده انحطاط اخلاقی، رفتهرفته میخواهد پایههای اساسی ساختار سیاسی جامعه را از درون متلاشی کند.
اینگونه است که هدف، وسیله را توجیه میکند و تجسس در حریم خانواده یک فرد، مباح دانسته میشود. جامعهای که میخواهد به زیور اخلاق آراسته باشد، نباید اجازه دهد ابزارهای فرهنگی و رسانهای به قصد اضمحلال فضایل اخلاقی، اینگونه بر تعقیبکنندگان مفاسد شمشیر بکشند.
خاطرم هست، سالها پیش، مقام معظم رهبری در سفر استان سمنان فرمودند: باید فساد اداری، مالی و خیانت به امانتهای ملی، ریشهکن و مبارزه با آن همهگیر شود. انصاف این بود مجموعه رسانهای کشور از این منظر، کسانی را که خواستار شفافیت و روشنشدن وضعیت «امانتداران شهری» هستند، مورد حمایت قرار دهند تا مبارزه با فساد، همهگیر و نهادینه شود.
صد حیف! روزگاری تصویر همسر رقیب را برای بهرهبرداری سیاسی جلوی دوربین گرفتند و امروز دارایی همسر رقیب را به قصد تضعیف پایگاه اجتماعی یک فرد منتشر میکنند؛ با این روند، فردا باید منتظر کدام رذیلت باشیم؟
آگاه باشیم؛ سیطره زر و زورمداران بر بخشی از فضای رسانهای کشور و تمسک به هر وسیله مشروع و نامشروع، حتی قلب برخی حقایق، زمینهساز ظهور «بحران مشروعیت» خواهد بود. سخن پایانی اینکه، آنهایی که بهدنبال ریشهیابی «فساد سیستمی» هستند، کافی است به این «شاخهها» نیز توجه کنند.