خبرگزاری کار ایران

چرا ماشین در سربالایی دچار لرزش می شود؟

asdasd
کد خبر : ۱۳۹۱۴۲۹

دلایلی مانند کثیف بودن سوخت خودرو، بروز مشکل در سیستم انژکتور ماشین، خراب بودن شمع ها و یا نقص در سیستم سنسور جریان هوا می تواند از مهم ترین دلایلی باشد که فرمان دچار لرزش می شود.

به گزارش ایلنا، به صورت کلی متداول ترین دلیل لرزش خودرو در زمان شتاب گیری، عدم تعادل بین چرخ ها و یا خوردگی پلوس می باشد؛ اما باز هم به صورت صد در صد نمی توان گفت همیشه علت مربوط به این قطعات است.

علت لرزش خودرو در سر بالایی

خودروهای دیفرانسیل جلو دارای محورها یا همان مفصل های CV می باشند که از گیربکس به هر دو چرخ متصل می شوند. اینها با گیربکس می چرخند و چرخ های جلو را می چرخانند و به ماشین شما توانایی حرکت می دهند.مشکلات مربوط به مفصل هایCV یا میل محرک ( گاردان ) باعث لرزش ماشین در سربالایی و بالا رفتن از شیب و تپه ها می شود.علت لرزش خودرو در سر بالایی شامل موارد زیر می باشد :

محورهای CV آسیب دیده

اگر خودروی دیفرانسیل جلو دارید، یکی از اولین مواردی که هنگام لرزش ماشین در سر بالایی باید به آن مشکوک شوید آسیب دیدن محورهای CV است. محورهای CV می‌توانند در اثر ضربه، تصادف و… خم شوند. با خم شدن این محور (حتی خیلی کم)، لرزشی در ماشین ایجاد می‌شود که این لرزش هنگام حمل بارهای سنگین و بالا رفتن از سربالایی‌ها، بسیار محسوس‌تر است.

چرا ماشین در سربالایی دچار لرزش می شود؟

سیال دیفرانسیل کم یا کثیف

دیفرانسیل شامل یک سری چرخ دنده و اجزای داخلی است که نیاز به روغن‌کاری دارند و این کار توسط مایع دیفرانسیل انجام می‌شود. اگر سیال کم باشد، می‌توانید انتظار داشته باشید که ماشینتان تحت بارگذاری سنگین، دچار لرزش شود.

  • لاستیک های خودرو

معمولا این اتفاق زمانی می افتد که شما به تازگی لاستیک های خودرو را تعویض کرده اید، اگر لاستیک ها به درستی سر جای خود قرار نگرفته باشند در زمان های شتاب اولیه متوجه لرزش خودرو خواهید شد.

برای رفع این موضوع باید به یک تعمیرگاه یا آپاراتی مراجعه کنید تا با بررسی چرخ ها مشکل رفع شود؛ اگر خودتان می خواهید برای درست گردن چرخ ها اقدام کنید لازم است که در ابتدا متوجه شوید لرزش مربوط به کدام قسمت خودرو است.

برای فهمیدن این موضوع در زمان رانندگی به لرزش توجه بسیاری داشته باشید، به کمک فرمان می توانید متوجه شوید که ماشین بیشتر به کدام سمت لرزش دارد. چنانچه در قسمت صندلی نیز لرزشی احساس کردید به این معنا می باشد که چرخ های عقب خودرو از تعدادی خارج شده اند.

  • نقص در سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن قطعه ای در خودرو می باشد که در اگزوز خودرو قرار گرفته است و بسته به این که مدل خودرو چه می باشد می تواند ساده یا پیچیده باشد. وظیفه این سنسور تنظیم مقدار سوخت تزریق شده به موتور به کمک گاز های خروجی می باشد.

در صورتی که مشکلی در سنسور ایجاد شود مخلوط هوا و سوخت به اندازه کافی وارد موتور نمی شود و در نتیجه لرزش خودرو در هنگام شتاب گیری را احساس می کنید.

برای بررسی این موضوع باید به تعمیرگاه های خودرو مراجعه کنید تا به کمک دیاگ و کامپیوتر خودرو مشکل بررسی شود.

چرا ماشین در سربالایی دچار لرزش می شود؟

  • مشکل در پلوس

پلوس ها اتصالاتی مهم در سیستم جلو بندی خودرو هستند که این امکان را برای چرخ ها ایجاد می کنند که در زمان حرکت قدرت چرخش داشته باشند.

پلوس ها ساخته شده از بلبرینگ های چربی هستند که محل قرار گیری آن ها درون یک روکش پلاستیکی می باشد. به دلیل ساختار و جنس پلوس ها به مرور زمان و در اثر استفاده زیاد فرسوده می شوند و رطوبت به داخل پلوس ها وارد می شود.

در نهایت چربی موجود درون پلوس خشک می شود و کارای خود را از دست می دهند، اگر در زمان شتاب گیری خودرو در زمان های چرخاندن فرمان متوجه لرزش خودرو شدید احتمالا مربوط به خوردگی و یا ایجاد شکاف در پلوس ها می باشد.

  • معیوب بودن سنسور maf

این سنسور در مسیر ورودی هوا به پیشرانه موتور قرار گرفته است و وظیفه اصلی آن مشخص کردن میزان هوای ورودی برای ترکیب مخلوط هوا و سوخت می باشد.

در صورتی که این سنسور هوای نا متعادل را به موتور ارسال کند، مخلوط تهیه شده به صورت غیر استاندارد وارد پیشرانه می شود و شما در زمان شتاب گیری خودرو متوجه لرزش می شوید.

با توجه به این که تمامی سنسور های خودرو وابسته به کامپیوتر خودرو می باشند به همین جهت برای بررسی آن ها باید از دستگاه دیاگ کمک بگیرید.

  • فرسوده شدن دسته موتور

دسته موتور قطعه ای از خودرو می باشد که به دلیل جنس به کار رفته در بدنه آن به مرور زمان دچار خوردگی می شود، این قطعه از ترکیب فلز و پلاستیک است که بخش اصلی آن فلز است و در بدنه آن از پلاستیک ضخیم استفاده شده است.

قسمت بدنه دسته که از جنس پلاستیک است به مرور زمان دچار خوردگی می شود، الیته این امکان هم وجود دارد که در اثر تعمیرات غیر اصولی این قطعه آسیب ببیند. به هر حال هر زمان که دسته موتور از وضعیت تنظیم خود خارج شود موتور در زمان های شتاب گیری دچار لرزش می شود و راننده این لرزش را در کابین خودرو احساس می کند.

چرا ماشین در سربالایی دچار لرزش می شود؟

نه تنها موتور بلکه گیربکس نیز دارای همچین دسته ای می باشد و اگر دسته گیربکس هم دچار مشکلی شود لرزش خودرو هنگام شتاب گیری اتفاق می افتد.

  • احتراق ناقص در پیشرانه

چند سالی است که در خودرو هایی که به تازگی تولید می شوند از سیستم انژکتوری استفاده می شود، عملکرد این سیستم به این صورت است که مخلوط هوا و سوخت را برای ارسال به موتور تنظیم می کند تا عمل احتراق صورت بگیرد.

سوزن ها و شمع های به کار رفته در انژکتور به مروز زمان به بازبینی و سرویس احتیاج پیدا می کنند. دلیل این موضوع این است که بنزین هایی که در جایگاه های سوخت قرار دارند کیفیت مناسبی ندارند و همین موضوع سبب می شود به مرور زمان قطعات انژکتور کثیف شوند و آسیب ببینند.

بهترین کار برای جلوگیری از این اتفاق این است که پس از طی کردن هر 20هزار کیلومتر، سوزن های انژکتور را شستوشو داده و شمع های خودرو را در هر 30 هزار کیلومتر رانندگی بررسی کنید.

  • خراب شدن گیربکس خودرو

یکی دیگر از دلایلی که مربوط به لرزش خودرو هنگام شتاب گیری می باشد خرابی گیربکس است، خرابی یک یا چند دنده از گیربکس می تواند سبب این مشکل شود؛ برای بررسی این موضوع باید در زمان حرکت در یک جاده آرام و خلوت برای مدت زمان کوتاهی پدال کلاچ را فشار دهید.

اگر پس از فشردن پدال کلاچ لرزش خودرو متوقف شد به این معنا می باشد که مشکل از دنده های گیربکس می باشد و باید برای رفع آن اقدام کنید.

  • خمیدگی میله چرخ فرمان

این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که شما در زمان رانندگی با یک مانع برخورد داشته اید و یا به طریقی به خودرو ضربه ای وارد شده است.

اگر پس از یک تصادف کوچک در زمان های شتاب اولیه خودرو متوجه لرزش شدید و یا فرمان به صورت مستقیم قرار نمیگیرد بهتر است به یک مکانیک مراجعه کنید تا این موضوع را بررسی کند.

دلایلی مانند کثیف بودن سوخت خودرو، بروز مشکل در سیستم انژکتور ماشین، خراب بودن شمع ها و یا نقص در سیستم سنسور جریان هوا می تواند از مهم ترین دلایلی باشد که در حالت ایستاده فرمان دچار لرزش می شود.

به غیر موارد بالا علت های دیگری مثل خرابی سنسور اکسیژن، مشکل در قطعات الکتریکی خودرو، مسدود شدن فیلتر سوخت و مشکل در پمپ سوخت می تواند از دیگر علت های لرزش خودرو در حالت ایستاده باشد.

 

چرا ماشین در سربالایی دچار لرزش می شود؟

چگونه از لرزش خودرو در هنگام شتاب گیری جلوگیری کنیم؟

همان طور که در مطالب بالا مشاهده کردید این موضوع بی دلیل اتفاق نمی افتد و قطعا دلیل آن مربوط به خرابی یکی از قسمت های خودرو است؛ بنابراین بهترین کار این است که در ابتدا مشکل را پیدا کنید و سپس برای رفع آن اقدام کنید.

در خودرو هایی که در زمان های سرعت بالا دچار لرزش می شوند، بالانس راه حل مناسبی می باشد که انجام آن می تواند مشکل را حل کند.

آج هایی که در برخی از تایر ها استفاده می شود دارای ساختاری می باشند که به مروز زمان از بین می روند و کارایی خود را از دست می دهند، به همین دلیل باید از پس مدتی بررسی و تعمیر شود.

طبق تجربه هایی که ما داشته ایم، بیشتر تایر های ایرانی به صورت بی کیفیت می باشند و مشکلات لرزش را برای راننده به وجود می آورد.

در برخی از مواقع به دلیل مشکلات جاده ای و آسفالت خیابان ها، تایر ها به صورت یکسان ساییده نمی شوند و این موضع طبیعی است و برای اکثرا اتفاق می افتد.

منبع : کیان باتری

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز