۴ روش خشک کردن توت فرنگی در منزل
در این مطلب روش خشک کردن توت فرنگی برای زمان طولانی را به شما آموزش می دهیم.
به گزارش ایلنا، همان گونه که می دانید نگهداری میوههای تازه برای همیشه ممکن نیست؛ افراد همیشه به دنبال راهحلی برای برطرف کردن این مسئله بودهاند. بهترین راه نگهداری میوه، خشککردن آن است که در فصلهای سرد به آسانی در دسترس قرار میگیرد. در این مطلب روش خشک کردن توت فرنگی برای زمان طولانی را به شما آموزش می دهیم. همراه ما باشید.
روش های تهیه توت فرنگی خشک
چهار روش برای خشک کردن توت فرنگی وجود دارد:
- خشک کردن توت فرنگی در آفتاب
- خشک کردن توت فرنگی در فر
- خشک کردن توت فرنگی در مایکروویو
- خشک کردن توت فرنگی در میوه خشک کن
آماده سازی توت فرنگی
نخست توت فرنگی ها را درون یک ظرف آب ریخته و چندین بار خوب بشویید. چنانچه دارای برگ است، برگ های سبز آن را جدا کنید. آنگاه داخل آبکش قرار دهید تا به طور کامل خشک شود و آب اضافی آن بیرون برود.
خشککردن توت فرنگی در آفتاب
توت فرنگی ها را به صورت یکنواخت برش بزنید و روی سینیهای توری ضدزنگ استیل بچینید.
سینی را روی دو آجر بگذارید این کار باعث بهتر جریان یافتن هوا در زیر سینی و سریع خشک شدن میوهها میشود.
برای جلوگیری از قطرات شبنم موقع شب آنها را به درون خانه ببرید. با خشک شدن قسمتهای روی آنها را جابهجا کنید تا قسمتهای زیر آن هم خشک شوند. پس از گذشت 3 روز توتفرنگیها به طور کامل خشک میشوند و آنها را به داخل ببرید.
خشککردن توت فرنگی در فر
فر را از قبل در دمای حدود ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. روی سینی فر را کاغذ مومی قرار دهید.
توت ها را در یک لایه و با قدری فاصله از همدیگر بچینید. توت فرنگی ها روی هم قرار نگیرند. یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی توت ها بگذارید تا در طول خشک شدن، جمع یا لوله نشوند.
سینی را داخل فر قرار دهید و هر یک و نیم یا دو ساعت یکبار، سینی را بچرخانید. از دمای بالا برای خشک شدن توت فرنگی ها و دیگر توت های کامل استفاده کنید. تقریبا ۸ تا ۱۲ ساعت طول می کشد تا توت فرنگی در فر خشک شود.
نکته : بهتر است طی خشک کردن توت فرنگی در فر، در فر باز باشد تا هوای مرطوب داخل آن با هوای خشک جایگزین گردد.
هنگامی که توت فرنگی ها خشک شدند، سینی را از فر بیرون بیاورید. بهتر است توت فرنگی های خشک شده را در ظرف شیشه ای یا ظرف پلاستیکی تمیز دردار بریزید.
در ظرف را برای ۴ تا ۵ روز باز بگذارید تا رطوبت باقیمانده توت ها تبخیر شود. هر روز، ظرف را تکان دهید تا توت ها قدری جابهجا شده و به طور کامل خشک شوند. بعد از ۵ روز، در ظرف را ببندید. این توت های خشک تا ۱۰ ماه نیز قابل نگهداری هستند.
توت فرنگی برای اینکه ماندگاری طولانی داشته باشد باید به طور کامل خشک باشد. چنانچه شک دارید، توت فرنگی خشک را در فریزر نگهداری کنید تا عمر موثر آنها بالا برود.
طرز تهیه توت فرنگی خشک در مایکروویو
توت فرنگی ها را به صورت یکنواخت برش بزنید. اگر کفه سیلیکونی مناسب مایکروویو داشته باشید می توانید از آن استفاده کنید.
توت فرنگی حلقه شده را روی سینی ماکروویو بگذارید و بین حلقه ها بین ۳ تا ۵ سانتی متر فاصله بگذارید. تایمر دستگاه را روی ۳۰ دقیقه بگذارید. حتماً از حالت یخ زدایی (defrost) استفاده کنید.
۳۰ دقیقه بعد به میوه ها سر بزنید و آنها را برگردانید. امکان دارد پس از ۳۰ دقیقه خشک شده باشند یا به چند دقیقه زمان بیشتر احتیاج داشته باشند. توت فرنگی خشک شده را روی یک توری خنک کننده بگذارید و بعد از خنک شدن در ظرف بریزید.
خشک کردن توت فرنگی با میوه خشک کن
استفاده از دستگاه میوه خشک کن، باعث می شود آب میوه به طور خیلی آهسته و با حرارت بسیار کم تبخیر شود. بیشتر این دستگاه های میوه خشک کن در کف خود المنت برقی مشبک دارند که روی آن ها هواکش قرار دارد.
بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، 24 ساعت زمان لازم است تا میوه ها به طور کامل خشک شوند.
شیوه کار به این صورت است که میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه بگذارید و اگر چنین تنظیماتی ندارد، آن را روی درجه ی حرارت 57 درجه ی سانتی گراد بگذارید. توت فرنگی ها را داخل خشک کن بچینید.
توت فرنگی ها در این دستگاه با توجه به میوه و ضخامت آن به 24 تا 48 ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارند. پس از 24 ساعت اول برای پیشگیری از خشک شدن بیش از حد توت فرنگی ها آنها را مرتب چک کنید. میوه های خشک و ترد شده را جمع کرده و در ظرف بریزید.
منبع: چاره دان