خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به ایلنا:

اذن رهبری برای تهاتر ۱۰.۸ میلیارد دلار حواله نفتی

asdasd
کد خبر : ۱۴۴۲۱۸۲

مدیرعامل صندوق توسعه گفت: ارز را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌دهیم و در قبال آن حواله نفتی می‌گیریم و البته وزارت راه اختیار دارد هر گونه که صلاح می‌داند از این منابع استفاده کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مهدی غضنفری در مراسم امضای قرارداد سپرده‌گذاری ٢ میلیارد دلاری برای حمایت از طرح نهضت ملی مسکن از کمک ۴ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی به بخش مسکن و پروژه نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: صندوق براساس اساسنامه یک صندوق ارزی است و منابع آن نمی‌تواند به ریال تبدیل شود از این رو برای حمایت از طرح نهضت ملی مسکن از طریق صندوق دو مدل تعریف کردیم که امروز اولین قرارداد به ارزش دو میلیارد دلار با بانک مسکن امضا می‌شود. 

وی ادامه داد: در این مدل در اولین قرارداد صندوق توسعه ملی ٢ میلیارد دلار در بانک مسکن با نرخ سود ٢ درصدی سپرده‌گذاری می‌کند البته باید توجه شود که  نرخ سود صندوق از ٨ درصد به بالاتر است. 

مدیرعامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه مدت این قرارداد ٣ ساله است، گفت: بانک مسکن از طریق فعالیت اقتصادی و مابه تفاوت سود می‌تواند از این منابع برای پوشش مابه تفاوت نرخ سودِ تسهیلاتی به مردم می‌پردازد، استفاده کند و سپس سود را به صندوق بازگرداند. بنابراین قرارداد اول ٢ میلیارد دلاری در جهت کاهش نرخ سود است. 

غضنفری با اشاره قرارداد دوم ٢ میلیارد دلاری با بانک مسکن ادامه داد: در قرارداد دوم میلیارد دلار دیگر به نهضت ملی مسکن کمک می‌شود. به این شکل که ارز را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌دهیم و در قبال آن حواله نفتی می‌گیریم و البته وزارت راه اختیار دارد هر گونه که صلاح می‌داند از این منابع استفاده کند.

وی تاکید کرد: در واقع در قرارداد دوم ما از وزارت نفت حواله نفتی خریداری می‌کنیم و منابع وزارت نفت در اختیار این طرح قرار می‌گیرد .

مدیرعامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه در واقع پارکینگ پول صندوق از بانک مرکزی به بانک مسکن تغییر پیدا کرده‌است، گفت: بخشی از پول صندوق در بانک مرکزی با سود ١.۵ درصد پارک بود اما با این قرارداد محل پارکینگ ٢ میلیارد دلار با سود ٢ درصد تغییر کرده و در بانک مسکن پارک می‌شود.

غضنفری تاکید کرد: قرار بر این است که بانک مسکن از محل این دو میلیارد دلار به بخش خصوصی فعال در حوزه حمل و نقل تسهیلات ارایه دهد و از محل مابه تفاوت سود منابع به دست آمده را در مسیر ساخت مسکن هدایت کند. البته ارایه این وام به بخش حمل و نقل یک فرصت عالی برای سرمایه در گردش بخش خصوصی این حوزه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک مسکن فرصت دارد این وام را در مدت زمان سه سال به صندوق برگرداند، اظهار داشت: بانک مسکن از طریق ارایه تسهیلات به بخش خصوصی می‌تواند سود ایجاد کند و این سود را صرف اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بخش مسکن کند.

مدیرعامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: در سپرده‌گذاران دو میلیارد دلاری در بانک مسکن هیچ استثنا و برتری بین بانک‌ها وجود ندارد و این فرصت برای تمام بانک‌ها وجود دارد و اخیرا هم در سه بانک سپرده‌گذاری انجام شد اما شرایط صندوق برای سپرده‌گذاری ارزی سخت است و شرط قاطع صندوق این بوده که وام را ارزی می‌دهیم و ارزی هم دریافت می‌کنیم و از این شرط هم کوتاه نمی‌آییم به همین دلیل بانک‌‌ها برای این همکاری با صندوق دست به دست می‌کنند.

وی درباره ارایه تسهیلات به بخش خصوصی حوزه حمل و نقل از این محل گفت: از قبل هم ارایه تسهیلات به بخش حمل و نقل برای خرید هواپیما در اولویت تسهیلات دهی صندوق قرار داشت و این گونه نیست که برای اولین بار از این محل به حمل و نقل و خرید هواپیما تسهیلات ارایه شود.

مدیرعامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر محل مصرف ٢ میلیارد دلار حواله نفتی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی برای ١٠.٨ میلیارد دلار تهاتر و حواله نفتی اذن رهبری را دریافت کرده که ٢ میلیارد دلار آن به این بخش اختصاص پیدا می‌کند. اما پرداخت وام ارزی که به صورت ارز هم به صندوق باز می‌گردد نیاز به اذن ندارد و در این باره از هیات امنا مصوبه گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: قرار بر این است که پولی در پروژه‌های عمرانی از محل تهاتری نفت مصرف شود. از این رو وزارت راه و شهرسازی برای ١٠.٨ میلیارد دلار اذن رهبری گرفته‌ است و قرار بر این شد که ٢ میلیارد دلار از این حواله نفتی را به صندوق توسعه ملی ارایه دهد. در واقع دو میلیارد دلار حواله نفتی را  وزارت راه و شهرسازی از وزارت نفت گرفته به صندوق توسعه ملی فروخته و صندوق هم بلافاصله پول این حواله را می‌پردازد.

مدیرعامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: چیزی از منابع صندوق کم نمی‌شود چراکه مابه ازای آن حواله خریداری کرده‌ است. فروش حواله نفتی و هدایت این پول به سمت بخش مسکن زمانبر است از این رو صندوق توسعه ملی به خرید این حواله اقدام کرد تا زودتر پول این حواله‌ها را نقد کند و پول مجانی هم به وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن نمی‌دهیم، کمک خاصی هم نمی‌کنیم و همکاری تجاری با  بانک مسکن و این وزارتخانه داریم.

غضنفری همچنین درباره منابع صندوق توسعه ملی گفت: در حال حاضر مانده صندوق نزدیک بانک مرکزی بین ١۵ تا ٢٠ میلیارد دلار است اما به دنبال این هستم این عدد را به صفر برسانیم و تمام منابع را در توسعه کشور به کار بگیریم چرا در هیچ کجای دنیا صندوق‌ها منابع خود را در بانک‌ها نگه نمی‌دارند تا با آن عکس یادگاری بگیرند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز