خبرگزاری کار ایران

در استان فارس انجام شد؛

پرداخت خسارت به آسیب‌دیدگان حمله پلنگ

asdasd
کد خبر : ۵۱۸۰۱۹

۶ دامدار در استان فارس با تلاش اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان و همکاری شرکت بیمه ما(ملت) غرامت دریافت کردند.

به گزارش ایلنا، در جلسه ای که با حضور سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست کشور ، نماینده بیمه ما(ملت) و جمعی از متخصصان حیات وحش، ۶ دامدار که سال گذشته در شهرستانهای شیراز، نور آباد، فیروز آباد و بخش ارژن ، متحمل خسارات مالی و جانی حمله پلنگ به گله هایشان شده بودند، غرامت دریافت کردند.

نبی الله مرادی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: با توجه به پراکنش کلی پلنگ در استان فارس، تنوع طعمه‌های مورد استفاده آنها، تخریب زیستگاهها‌، کمبود آب و غذا‌، خشکسالی و پیر شدن پلنگ و ناتوانی در شکار طعمه باعث شده که این حیوان از زیستگاه خود خارج شده و به محل سکونت انسانها نزدیک شود که این امر باعث تعارض بین انسانها و پلنگ شده است.

وی افزود: تهیه و تدوین برنامه‌ای جامع با اهداف مشخص، مهمترین گام در حفاظت از این گونه ارزشمند است.

مرادی مهمترین رویکرد این برنامه را حفاظت از زیستگاه‌ها و پیشگیری از تخریب گسترده خواند و ابراز داشت: در حال حاضر، مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست  از  زیستگاه‌های بسیار امن پلنگ ایرانی در مقایسه با مناطق آزاد به شمار می رود. این در حالی است که گونه پلنگ در برخی زیستگاه های آزاد استان نیز حضور دارد و  بیشترین تهدیدات به دلیل تعارض با دامداران در همین مناطق است.

وی همچنین به نشست‌ها و مذاکرات صورت گرفته با دامداران سازمان حفاظت محیط زیست و بیمه ما(ملت) برای بیمه پلنگ در قالب برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت این گونه، اشاره و خاطرنشان کرد: در سطح ملی نیز تعاملاتی در قالب یک تفاهم نامه صورت گرفته است  که می‌تواند بخش عمده ای از تلفات این گونه ارزشمند را در کشور کاهش دهد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس مهمترین عامل تهدید پلنگ ایرانی را در استان فارس، تخریب و قطعه قطعه شدن زیستگاهها برشمرد و گفت: این عامل منشا سایر عوامل تهدید کننده اعم از تعارضات، کاهش طعمه، تصادفات جاده ای و... است.

وی در ادامه افزود: گسترش سکونتگاه‌های انسانی و زمین‌های زیر کشت، احداث جاده‌ها و بزرگراه‌ها، معدنکاوی، برداشت از محصولات جنگلی، کاهش جمعیت طعمه، قطع کریدورها و خشکسالی از عمده‌ترین عوامل تهدید این گونه در استان به شمار می رود.

شایان ذکر است دامدارانی که غرامت دریافت کرده اند، در سال گذشته به دلیل حمله پلنگ به گله هایشان متحمل خسارات مالی و آسیبهای جسمی شده بودند.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز