خبرگزاری کار ایران

علی لاریجانی در جلسه شورای اداری البرز

اداره کشور نیازمند تحمل یکدیگر و منش عقلانی‌ست

رئیس مجلس با اشاره به اینکه اداره کشور نیازمند تحمل یکدیگر و منش عقلانی‌ست گفت: در پس مراحل مذاکرات نفس‌گیر هسته‌ای، ساعت‌ها فکر، اندیشه و تبادل نظر صرف شده و گام‌های مذاکره‌کنندگان هسته‌ای از پختگی لازم برخوردار بوده است.

به گزارش ایلنا در کرج، علی لاریجانی، پیش از ظهر امروز، در جلسه شورای اداری البرز، ابتدا به موضوع‌های مربوط به استان البرز پرداخت و گفت: بخشی از مسائل استان اختصاصی و برخی مبتلابه سایر استانهاست. با این وجود این استان از بُعد مهاجرت و تازه تأسیسی متمایز از سایر استانهای کشور محسوب می‌شود و می‌توان در برنامه ششم و بودجه سال آینده تدابیری را اندیشید تا البرز یک گام جلو‌تر برود.

وی با اشاره به اختصاص سرفصل مدیریت شهری در برنامه ششم توسعه به منظور رفع بخشی از مسائل و دغدغه‌های استان، افزود: از دیگر تمهیداتی که می‌توان اتخاذ کرد، دیده شدن سرفصلی مرتبط است تا علاوه بر روان‌سازی کار شهرداری‌ها، باری نیز از دوش دولت برداشته شود.

لاریجانی گفت: اگر به شهرداری‌ها کمکی صورت گیرد برای آن است که فشار از بودجه‌های دولتی برداشته شود. شرایط کلانشهر‌ها از شهرداری‌های خرد متفاوت است و می‌توان در مجلس شورای اسلامی؛ برای شهرداری‌ها شرایطی گذاشت تا رشد کرده و کمک حال دولت باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست‌های مجلس در توسعه استان‌ها افزود: با استفاده از اموال غیرمنقول و تها‌تر مخالف نیستیم و در برنامه پنجم هم این اجازه داده شده بود تا بخشی از امور کشور روان شود بنابراین می‌توان در برنامه ششم این طرح را پایدار کرد.

مشکلات فعلی اقتصاد کشور ناشی از سوء مدیریت در گذشته است

لاریجانی با اشاره به تحولات کشور و شرایط پس از برجام گفت: دوره سختی را سپری کرده‌ایم، در چند سال اخیر فشارهای مختلفی وجود داشت که یک بُعد آن تحریم‌های بین‌المللی بود و کار‌ها به سختی پیش می‌رفت، مخصوصاً در بخش بانک‌ها موانعی وجود داشت و در کنار آن مشکلات اجرایی و ساختاری نیز بر این امر دامن زده بود.

وی با بیان اینکه مشکلات فعلی اقتصاد کشور ناشی از سوءمدیریت در دوره‌های پیشین است، افزود: بدهی دستگاه‌ها به بخش خصوصی ارتباطی به تحریم‌ها ندارد بلکه سوء مدیریت‌هایی است که در دوره‌های گذشته صورت گرفته بود. ما باید کمک کنیم تا بخش خصوصی رشد کند.

رئیس مجلس با تاکید بر رشد بخش خصوصی کشور و اظهار خوش‌بینی نسبت به آینده کشور افزود: امروز از گردنه‌ها عبور می‌کنیم و امیدواریم بعد از توافق هسته‌ای کشور‌ها عاقلانه عمل کنند تا شرایطی برای آبادانی ایران اسلامی نیز فراهم شود.

لاریجانی با تأکید بر اینکه رودخانه اقتصادی کشور باید خودجوش عمل کند، افزود: امروز اقتصاد ما پرهیجان و خروشان نیست و باید درد اصلی را دوا کرد. تحریم‌ها مثل سنگی در رودخانه است و اگر آب این رودخانه زیاد باشد سنگ مانع خواهد بود و اگر آب در آن نباشد قطعاً حرکتی هم صورت نخواهد گرفت.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: حرکت اقتصادی باید در کشور فعال شود، از رکود خارج و تا جایی که می‌توانیم عرصه را برای فعالیت و توسعه بیشتر اقتصادی فراهم کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت اجرای راهبردهای اقتصاد مقاومتی به منظور توسعه اقتصادی کشور، گفت: همانگونه که رهبرمعظم انقلاب اسلامی تأکید داشته‌اند، حرکت اقتصاد مقاومتی باید از سوی مردم ایجاد شود. ما باید بپذیریم آبادانی در کشور بدون حضور مردم و بخش خصوصی امکان پذیر نیست. باید راه را تسهیل کنیم تا اقتصاد روان شود در غیراین صورت با اقتصاد دولتی کاری از پیش نمی‌رود.

لاریجانی با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی دولت و مجلس افزود: اکنون  ۴۰۰۰ طرح عمرانی با ۳۰ هزار میلیارد اعتبار کلنگ زنی شده که تا ۲۰ سال آینده نیز به بهره‌برداری نمی‌رسد و این ناشی از عدم واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی است.

وی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد و جهش برای تحولات اقتصادی در کشور تصریح کرد: در شرایط فعلی باید از هر امکانی برای اینکه کار‌ها به مردم واگذار شود استفاده کرد و با شناخت نسبی از شرایط به سمتی برویم تا از ظرفیت‌های موجود در تمامی بخش‌ها استفاده شود و حرکت آبادانی در کشور جهش پیدا کند.

باید یاد بگیریم اداره کشور را ارزان تمام کنیم

رئیس قوه مقننه بر ضرورت هم رأی بودن مجلس و دولت تأکید و تصریح کرد: با فضایی که در بودجه جاری کشور وجود دارد، نیاز است که مجلس و دولت هم رأی باشند؛ البته یک اشکال بزرگ در ساختار بودجه‌ای نیز وجود دارد و آن اینکه در سطح استانی و ملی باید یاد بگیریم اداره کشور را ارزان تمام کنیم.

لاریجانی با تأکید بر ضرورت همدلی و همفکری در مجلس و دولت افزود: دود گران تمام شدن اداره کشور به چشم مردم می‌رود بنابراین باید چابک سازی سیستم اداری را در دستور کار قرار دهیم و بدون رو دربایستی با مردم صحبت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز جایگاه ایران در منطقه را همه تأیید می‌کنند و می‌دانند جایگاهی تأثیرگذاری داریم افزود: نقص کشور ما در بخش اقتصادی است، در مسائل استراتژیک منطقه‌ای خوب عمل کردیم و حرکت ما از طمأنینه برخوردار و عقلایی بوده است چرا که به دنبال نظامی‌گری و ماجراجویی نبوده‌ایم.

تیم مذاکره کننده هسته‌ای پخته عمل کرد

لاریجانی با اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای و تحقق برجام خاطرنشان کرد: در صحنه بین‌المللی نیز فراز و فرودهایی داشته‌ایم پشت حل این مسئله، ساعت‌ها فکر و اندیشه بوده است و گام‌های مذاکره کنندگان هسته‌ای از پختگی برخوردار بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تحلیلی بر نقاط ضعف کشور بیان کرد: نقطه آسیب ما در دو بخش «اقتصاد و آسیب‌های اجتماعی» است، در حوزه اقتصاد موضوع جدی است تا موتور تولید کشور به حرکت نیفتد با اتکا به نفت نمی‌توان مسائل را اداره کرد.

وی با بیان اینکه باید کمک کنیم تا واحدهای تولیدی که برخوردار از تجهیزات هستند سرپا بمانند؛ قانون بخشودگی و تقسیط را از تمهیدات مجلس برای حل بخشی از مسائل دانست و افزود: اگر امروز به داد بخش خصوصی نرسیم پس کی زمان تنفس این بخش خواهد بود. همت ما در وهله اول باید نجات واحدهای رو به تعطیلی باشد.

لاریجانی افزود: از سوی دیگر اقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران وجود دارد که در این خصوص هم باید زمینه را فراهم کرد تا بتوان بخشی از مسائل همچون بیکاری رفع شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بخش اقتصاد مقاومتی بار اصلی به روی تولید است و مصمم هستیم تا در برنامه ششم به جد بخش اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم گفت: نگاه صادراتی و برون زایی باید وجهه همت قرار گیرد تا سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محقق شود.

لاریجانی با اشاره به مطالبات مطروحه استان گفت: پیش بینی می‌شود با بهبود شرایط کشور و تغییراتی که در آینده اتفاق خواهد افتاد، با همفکری دولت و مجلس و رونق تولید شاهد بهبود وضعیت در استان تازه تأسیس البرز نیز باشیم.

هیچ جامعه‌ای با ذهن منقبض رشد نمی‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نباید اختلافات موجب دشمنی شود، گفت: تخریب دیگری آن هم در فصل انتخابات برخلاف مردم سالاری دینی ست.

لاریجانی با تاکید بر لزوم برقراری جو آرام روانی در جامعه گفت: رونق اقتصاد کشور با برخی ملازمات همراه است که شرایط روانی جامعه یکی از اصول کلی آن به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه هیچ جامعه‌ای با ذهن منقبض رشد نمی‌کند، به برخی انتقادات به مجلس درباره موافقت با توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: حاشیه‌های مسائل هسته‌ای با پیام مقام معظم رهبری تمام و بحث‌ها خاتمه پیدا کرد اکنون زمان آن فرا رسیده تا قوانین تعیین شده آن به درستی اجرایی شود.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه برخی انتقاد‌ها باعث تلقی‌های غلط و شبهه آفرینی می‌شود گفت: رسانه‌ها و سیاست مداران باید با همراهی در این زمینه مانع از ایجاد مسائل حاشیه‌ای شوند.

وی با اشاره به وجود مدیران لایق در کشور پرداختن به مناقشات را موجب دور ماندن از اهداف ملی دانست و افزود: با تزریق روحیه امیدواری و پرهیز از مناقشات می‌بایست به مسائل اصلی کشور معتوف شویم.

لاریجانی با بیان اینکه باید مسائل حاشیه‌ای را کاهش دهیم، توفیق کشور را در عرصه بین الملل، تقویت بنیه دفاعی، سیاست‌های ملی و... را در گرو جهش و رشد اقتصادی دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم بالا بردن آستانه تحمل منتقدان افزود: برخی مناقشات در کشور ممکن است اختلاف نظر باشد و نباید این اختلافات را به دشمنی کشاند.

وی با بیان اینکه پایداری اهداف کشور در گرو ایجاد بسترهای مردم سالاری دینی‌ست گفت: تخریب‌ها در فصل انتخابات ضد مردم سالاری‌ست. باید اجازه بیان دیدگاه‌ها را بدهیم اگر آرا متفاوت وجود داشته باشد کشور به رشد می‌رسد.

لاریجانی با تأکید بر لزوم بازنگری بر برخی رفتار‌ها، دور از آموزه‌های اسلامی گفت: تهمت و آزردگی دیگران رفتار غیر اسلامی است و در آموزه‌های دینی ما نیز مطرود است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نباید علیه دیگری چیزی گفته شود و استعداد‌ها را نباید مقابل هم قرار دهیم افزود: برای اداره کشور نیاز به منش سالم‌تر، عاقلانه و دینی‌تر وجود دارد. جمهوری اسلامی با محور مردم سالاری دینی بنا نهاده شده و باید تمامی رفتارهای ما منطبق با اخلاق، معنویت و حفظ شئونات دیگران باشد.

کد خبر : ۳۲۰۱۷۹