خبرگزاری کار ایران

سعید رشتیان:

مستند به اجتماعی‌تر شدن هنرهای تجسمی کمک می‌کند

کد خبر : ۳۴۱۷۹

یک فیلم مستند برای هنرهای تجسمی و هنرمندانش، جدا از اینکه می‌تواند تاثیرات خود را بر مخاطب بگذارد، قادر است عرصه هنرهای تجسمی را نیز گسترش دهد.

ایلنا: تهیه کننده سینمای مستند معتقد است ساخت فیلم مستند در عرصه هنرهای تجسمی موثر‌تر از نقد ادبی است و به اجتماعی‌تر شدن این گونه هنر‌ها کمک می‌کند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، «سعید رشتیان»؛ تهیه کننده سینمای مستند درباره ساخت فیلم مستند با موضوع هنرهای تجسمی گفت: «بیان خلاقانه و هنرمندانه یک واقعیت و اتفاق»؛ عمومی‌ترین تعریفی است که برای فیلم مستند آورده می‌شود. این گونه فیلمسازی در عرصه هنرهای تجسمی، زوایای دیگری همچون جنبه‌های اجتماعی یک اثر هنری را به نمایش می‌گذارد و آن‌ها را بیشتر برای مخاطب روشن سازی می‌کند.
او افزود: به عنوان مثال یک اثر هنری به تنهایی نمی‌تواند به مخاطب بگوید سبک هنری‌اش چرا و چگونه در عرصه هنرهای تجسمی دامن گرفته، مگر با نقد ادبی این جواب‌ها داده شود، اما مستندساز می‌تواند با تحقیق و پژوهش پیرامون چنین موضوعاتی به این عرصه ورود و ارتباط موثر را با مخاطب برقرار کند.
این تهیه کننده ساخت فیلم مستند در عرصه هنرهای تجسمی را موثر‌تر از نقد ادبی خواند و در این باره گفت: یک فیلم مستند برای هنرهای تجسمی و هنرمندانش، جدا از اینکه می‌تواند تاثیرات خود را بر مخاطب بگذارد، قادر است عرصه هنرهای تجسمی را نیز گسترش دهد.
رشتیان که برای تهیه فیلم «داستان سیمرغ» در دوره اول فیلم‌های مستند هنرهای تجسمی کاندیدای جایزه بهترین فیلم شد، ادامه داد: هنرهای تجسمی، مخاطب خاص دارد و در مکان‌های ویژه همچون نگارخانه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود. از این رو، فرهنگ بهره‌مندی از هنرهای تجسمی در جامعه ما بومی نشده که سینمای مستند می‌تواند در این رابطه نقش بسزایی در اجتماعی‌تر شدن این گونه هنر‌ها ایفا کند.
او درباره برپایی بخش فیلم‌های مستند در جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: این بخش در دروه اول، کم فروغ بود اما قطعا تاثیرات آن پس از چند دوره برگزاری دیده می‌شود. دست اندرکاران این بخش سینمایی باید در فاصله این دوره تا دوره بعدی، برنامه ریزی داشته باشند؛ به عنوان مثال فیلمسازان را تشویق و حمایت کنند و حتی به آنان در زمینه ساخت فیلم مستند با موضوع هنرمندان و هنرهای تجسمی سفارش کار دهند.
یادآوری می‌شود: «مریم حق پناه» سال گذشته جایزه بهترین کارگردانی بخش فیلم‌های مستند چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی را برای «داستان سیمرغ» از آن خود کرد.
دومین دوره فیلمهای مستند هنرهای تجسمی از برنامه‌های پنجمین جشنواهر بین المللی هنرهای تجسمی فجر است که پنجم تا ۱۰ اسفند ماه برگزار می‌شود و فیلمسازان تا پنجم بهمن ماه می‌توانند فیلمهای مستند خود را با موضوع هنرهای تجسمی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز