خبرگزاری کار ایران

طرح شناسایی کارگران معتاد از فارس کلید خورد

asdasd
کد خبر : ۱۹۵۰۱۲

«کارگران با پرکردن پرسشنامه‌ای به ارائه اطلاعات خود در مورد اعتیاد می‌پردازند که البته این اطلاعات محرمانه و ارزیابی کار‌شناسان نیز بر اساس پاسخ این پرسشنامه‌ها استوار خواهد بود که این طرح شیوع‌شناسی تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت.»

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس از آغاز طرح شناسایی معتادان در کارگاه‌های صنعتی این استان خبر داد.

به گزارش ایلنا، سهراب مختاری به نقش مهم سلامت کارگران در ارتقای بهره‌وری اشاره و اضافه کرد: یکی از موانع ارتقای فرهنگ کار و تلاش، اعتیاد است.

وی افزود:از خردادماه طرح شیوع‌شناسی در کل کشور به اجرا درآمده و در استان فارس نیز این طرح در قالب پنج گروه کارگاه زیر ۵۰ نفر، از ۵۰ تا ۱۰۰ نفر، از ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفر، از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر و بیشتر از ۱۰۰۰ نفر اجرایی شد و در این طرح کارگاه‌هایی به صورت تصادفی انتخاب و از بین نیرو‌ها نیز نفراتی به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند.

مختاری با اشاره به چگونگی ارزیابی دیدگاه کارگران در خصوص اعتیاد، ادامه‌داد: کارگران با پرکردن پرسشنامه‌ای به ارائه اطلاعات خود در مورد اعتیاد می‌پردازند که البته این اطلاعات محرمانه و ارزیابی کار‌شناسان نیز بر اساس پاسخ این پرسشنامه‌ها استوار خواهد بود که این طرح شیوع‌شناسی تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت.

وی به ضرورت انعقاد تفاهمنامه بین دستگاه‌ها برای پیشگیری از اعتیاد اشاره و اضافه کرد: برای پیشگیری از اعتیاد در کارگاه‌های استان، تفاهمنامه‌ای با استانداری، ستاد مبارزه با موادمخدر و دستگاه‌های ذی‌ربط و با همکاری شورای عالی کارگری و کارفرمایی و اتاق تعاون در حال تنظیم است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به حوادثکار در کارگاه‌ها، گفت:بخشی از حوادثاتفاق افتاده در کارگاه‌ها به دلیل اعتیاد کارگران استو پیشگیری از اعتیاد به همراه مدیریت بهینه واحدهای تولیدی نقشی اساسی در ارتقای بهره‌وری و تولید ثروت دارد.

مختاری از فراخوانی آیین‌نامه انضباطی از سطح کارگاه‌ها و تجدیدنظر و تنظیم آیین‌نامه انضباطی جدید خبر داد و افزود: در این آیین‌نامه قصد داریم با برخوردهای پیشگیرانه با کارگران دچار معضل اعتیاد، از ایجاد هزینه‌های انسانی و مالی به نیروی کار و کارگاه‌ها جلوگیری کنیم.

ویالزام کارگران معتاد به ترک اعتیادرا از دیگر محورهای بازنگری در آیین‌نامه انضباطی معرفی و خاطرنشان کرد: در مراجع حل اختلاف در زمان بررسی پرونده‌های اختلافی بر سر اعتیاد طوری برنامه‌ریزی‌ می‌شود که خانواده‌های آن‌ها متعهد به ترک دادن کارگر معتاد شود.

مختاری گفت: تلاش این است که با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی، ستاد مبارزه با موادمخدر، استانداری و بهزیستی اعتیاد در واحدهای تولیدی و اقتصادی و نیز کارگاه‌ها و کارخانجات صنعتی استان فارس به حداقل برسانیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس افزود: در حال حاضر ۶۱۰ هزار نفر از مردم فارس بیمه هستند که با احتساب خانواده آن‌ها حدود ۴۰ درصد از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند، بنابراین به حداقل رساندن اعتیاد در بین این قشر جمعیتی می‌تواند آسیب اجتماعی ناشی از این پدیده شوم را در سطح استان به نحو چشمگیری کاهش دهد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز