در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
اعلام تقویم آموزشی جدید دانشگاه تربیت مدرس/ توضیح درباره شرایط حذف ترم
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: موارد خاص برای حذف ترم را به کمیسیون آموزش دانشگاه میبریم و با بررسی شرایط به دانشجویا اجازه میدهیم که حذف ترم کنند.
«محمدرضا کلباسی» معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره روند آموزش مجازی دانشگاه تربیت مدرس گفت: برای آموزش مجازی مانند اغلب دانشگاهها از سیستم LMS استفاده میکنیم. سایر دانشگاهها مانند شهید بهشتی، شریف، علامه و... از این سیستم استفاده میکنند. البته ممکن است برخی از رسانههای غیررسمی دانشگاهی مانند اسکایت، واتس آپ و...برای آموزش مجازی بهره ببرند. در مجموع ما هم مانند سایر دانشگاهها از همین قالب استفاده کرده و در همین راستا حرکت میکنیم و قابلیت متمایزی نداریم.
وی ادامه داد: تلاش کردیم از سیستم LMS استفاده کنیم که خوشبختانه تا امروز آموزش مجازی پیشرفت نسبتا خوبی داشته است. سعی شد ترم جاری را کمی تطویل دهیم و تقویم دانشگاهی را حدود سه هفته جلوتر بردیم تا در ایامی که وقفه ایجاد شد، اساتید بتوانند کلاسها را مدیریت کنند.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس با اعلام اینکه یک تقویم آموزشی جدید برای ترم جاری در نظر گرفته شده است، گفت: تقویم جدیدی را اعلام کردیم که براساس آن تا نیمه تیرماه کلاسهای دانشگاه برگزار شود و بعد از آن از ۲۰ تیر امتحانات آغاز خواهد شد.
کلباسی درباره رایگان شدن اینترنت دانشجویان و اساتید توضیح داد: دانشگاهها آدرس یک سری از سایتهای رسمیشان را برای وزارتخانه فرستادند و وزارتخانه هم به شرکت مخابرات اعلام کرد. بنابراین سایتهای رسمی که دارای پسوند دانشگاهی هستند یا پسوند آکادمیک AC دارند با همراهی وزارت علوم رایگان شدند.
او افزود: در این میان ولی برخی از اساتید از نرمافزارهایی مانند اسکایت و واتس آپ استفاده میکنند که این بسترها رایگان نیست، اما سیستم LMS دانشگاه رایگان است. بنابراین اینترنت استادی که از طریق LMS کلاس میگذارد، رایگان بوده، اما اینترنت استادی که توسط اسکایپ کلاس برگزار میکند رایگان محاسبه نخواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که کدام گروه از دانشجویانی میتوانند نسبت به حذف ترم اقدام کنند؟ گفت: وزارت علوم یک سری پیشنهادات داد تا دانشگاهها به اختیار و شرایط خود بتوانند از پیشنهادهایی که عنوان شده استفاده کنند که یکی از آنها بحث حذف ترم بوده است.در حذف ترم الزامی مطرح نیست، برخی از دانشجویان تصور اشتباهی دارند به این صورت که دانشجو مختار یا مجاز است، بیدلیل ترم خود را حذف کنند، در حالی که به این شکل نیست. قرار شد اگر که دانشجو دلیل موجهی داشته باشد مانند اینکه خودش یا خانوادهاش به کرونا مبتلا شدهاند یا به عنوان مثال در جای دورافتادهای هستند که امکان استفاده از اینترنت را ندارند؛ در این شرایط با مساعدت دانشگاهها ترم را حذف خواهند کرد.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: اگر به شکل عمومی گفته شود، هر دانشجویی که مایل است، میتواند ترم خود را حذف کند این اصلا برای ما قابل پذیرش نیست. فقط موارد خاص را به کمیسیون آموزش دانشگاه میبریم و با بررسی شرایط به آنها اجازه میدهیم که ترم را حذف کنند.
وی درباره شرایط حذف ترم برای گروهی از دانشجویان که کار پژوهشی میکنند، گفت: یک گروه دیگر که میتوانند نسبت به حذف ترم اقدام کنند، دانشجویانی هستند که در مرحله پژوهش قرار دارند. در مرحله پژوهشی اگر برای ما محرز شود که دانشجو نتوانسته به آزمایشگاه و کارگاه بیاید و استاد تایید کند، دانشجو امکان استفاده از آزمایشگاه و کار کردن روی پروژهاش را نداشته است، با او مساعدت میشود و ممکن است که در انتها یک ترم اضافه تر به آنها بدهیم تا کارهای پژوهشی شان را انجام دهند و متضرر نشوند.
کلباسی گفت: حذف ترم یک قاعده عام نیست به این شکل که بگوییم هر کسی تمایل داشت ترماش را حذف کند. وزارتخانه خواسته که آموزش مجازی به شکل جدی پیگیری شود و این روند در کل دنیا انجام میشود. هیچ بعید نیست که ترم بعدی این مشکلات ادامه نیابد، پس نمیتوانیم آموزش مجازی را متوقف کنیم و بگوییم فقط کلاسهای حضوری دایر شوند.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در پایان اظهار داشت: ممکن است دوباره از پاییز اپیدمی سنگین شده و ترم بعد دوباره به شکل مجازی کلاسها تشکیل شود. بنابراین باید تجربهها کسب و سپس نقاط ضعف و قوت آنها بررسی شوند تا بتوانیم بهترین خدمات را ارائه کنیم.