خبرگزاری کار ایران

ابوترابی فرد:

اصلاح مدیریت شهری باید تبدیل به دغدغه اصلی رئیس دستگاه اجرایی شود

asdasd
کد خبر : ۴۶۶۵۹۸

ابوترابی فرد اصلاح مدیریت شهری را در گرو ایجاد یک نگاه جدی به این مسئله دانست و اذعان کرد: اصلاح مدیریت شهری باید مبدل به دغدغه اصلی رئیس دستگاه اجرایی شود. در این صورت است که حاکمیت می‌تواند با استفاده از ابزارهای گوناگون که در حوزه‌های مختلف دردست دارد برای اصلاح ساختار تصمیم‌گیری کند و راه را برای تحول فراهم آورد اما متاسفانه هنوز برای اصلاح جدی و تحول تصمیم جدی گرفته نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه دومین کنفرانس جامع مدیریت شهری ایران حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد عضو شورای عالی تنظیم روابط و حل اختلاف قوا این نشست را گامی در راستای اصلاح ساختاری دانست و با تاکید بر این امر که باید در ساختار نهادی کشور تجدیدنظر صورت گیرد، گفت:‌ ساختار اجرایی و ساختار دولت نیاز به بررسی جدی دارد. حوزه اختیارات رئیس جمهور به شدت گسترده است و همین موضوع به چالش‌ها دامن زده است.

وی اصلاح مدیریت شهری را در گرو ایجاد یک نگاه جدی به این مسئله دانست و اذعان کرد: اصلاح مدیریت شهری باید مبدل به دغدغه اصلی رئیس دستگاه اجرایی شود. در این صورت است که حاکمیت می‌تواند با استفاده از ابزارهای گوناگون که در حوزه‌های مختلف دردست دارد برای اصلاح ساختار تصمیم‌گیری کند و راه را برای تحول فراهم آورد اما متاسفانه هنوز برای اصلاح جدی و تحول تصمیم جدی گرفته نشده است.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: دستگاه اجرایی کشور به این علت که متولی همه امور است قادر به انجام وظایف حاکمیتی قطعی خود نیست. اگر بخواهیم در مسیر ارتقای کیفی زندگی مردم قدم برداریم باید وظایف حاکمیتی را دوباره تعریف کرده و با یک برنامه درازمدت پیش برویم و همه اینها در گرو اراده جدی دولت است.

عضو شورای عالی تنظیم روابط و حل اختلاف قوا در ادامه یکی از مشکلات اصلی اقتصاد مقاومتی را هزینه سنگین اداره کشور دانست و بیان کرد: بودجه‌ای که دولت به مجلس ارائه داده است بودجه شرکت‌های دولتی دو برابر بودجه عمومی است و در سال‌های اخیر هم افزایش یافته است. ما مسائل را باور کرده‌ایم اما در مقام عمل آماده انجام آن نیستیم. نمونه‌اش بحث واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش غیردولتی است که نسبت به لایحه مدیریت شهری هم اولویت دارد اما در همین حوزه هم قدمی برداشته نشده و متصدیان و مجریان آمادگی لازم برای این تحول را دارند. این در حالی است که در این زمینه تصمیم قطعی نظام اتخاذ شده و با اصل ۴۴ نیز ابلاغ گشته.

وی ادامه داد: در این شرایط لایحه مدیریت شهری نیز به سرنوشت واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش غیردولتی دچار خواهد شد چراکه متصدیان دراین زمینه آمادگی لازم را ندارند.

ابوترابی‌فرد در ادامه تحول در مدیریت شهری را در گرو اصلاح ساختار فعلی و کارآمدی هرچه بیشتر شهرداری‌ها دانست و ادامه داد: اگر شهرداران کلانشهرها و شهرهای بزرگ ساختار تحول هستند باید در همین محدوده وظیفه خود به بهترین وجه عمل کنند. شهرداری و شورای شهر باید نشان دهند قابلیت  انجام وظایف امروزشان را دارند، اشکالات را پاسخ دهند و کارایی خود را ثابت کنند. در  آن زمان است که امور شهری به کل از دولت به شهرداری واگذار می‌شود.

عضو شورای عالی تنظیم روابط و حل اختلاف قوا مشکلات مدیریت شهری را ناشی از اجرا دانست و افزود: بحران در قانون نیست. در حوزه قانونگذاری با مشکل روبرو نیستیم، مشکل اصلی تورم قانون است. بیشتر قوانین مجلس به حل مشکلات اجرایی اختصاص دارند در همین راستا باید در مسیر اجرای قوانین موانع را از سر راه برداشت.

وی در ادامه به بودجه شهرداری اشاره و ادامه داد: قسمت عمده بودجه شهرداری از بخش عمومی تامین می‌شود. دیوان محاسبات مسئولیت نظارت به بودجه شهرداری را برعهده دارد و موظف است با نظارت دقیق دغدغه‌ها را پایان داده و انضباط مالی در شهرداری را ارتقاء بخشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز