خبرگزاری کار ایران

دبیر شورای عالی فضای مجازی:

در حوزه رصد آسیب‌های ناشی از فضای مجازی با خلاء آمار مواجه هستیم

دبیرشورای عالی فضای مجازی ضمن تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی باید در زمینه ایجاد مراکز رصد آسیب‌های اجتماعی برآمده از فضای مجازی فعالیت کند، گفت: در حال حاضر در حوزه رصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی با خلاء آماری مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر شورای عالی فضای مجازی در همایش فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی با رویکرد پیشگیری و ارتقای سلامت با اشاره به اینکه ۶ میلیارد نفر تحت پوشش شبکه‌های تلفنی قرار دارند، اظهار داشت: ۳. ۵ میلیارد نفر تحت پوشش شبکه تلفن همراه هستند که حتما در فضای مجازی حضور دارند که تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۵۰ میلیارد نفر خواهد رسید.

فیروزآبادی با بیان اینکه طی سه سال گذشته تولید محتوا در فضای مجازی در دنیا دو برابر شده که این موضوع نشانه این است که تحولی در حال وقوع است، ادامه داد: امروزه ارتباط اجتماعی به اتصال اجتماعی تبدیل شده است. در حال حاضر انسان دائم در تماس است. در عصر حاضر همه چیز به دست عامه مردم اتفاق می‌افتد. بنابراین اینکه فرهنگ مثل گذشته از سمت نخبگی به سمت مردم سوق پیدا کند، دورانش به سر آمده است و عقلانیت جدیدی در حال شکل‌گیری است که می‌توان اسم آن را عقلانیت مجازی گذاشت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جامعه به سمت افقی شدن پیش می‌رود، گفت: هر تغییر و تحول در فضای مجازی، ناپیوستگی در جامعه ایجاد می‌کند. تا سه سال گذشته شبکه‌های پیام‌رسان نبودند ولی در حال حاضر ۴۰ میلیون نفر از این مزایا استفاده می‌کنند و ده‌ها میلیون در شبکه‌های مجازی حضور دارند؛ در روز یک میلیون پیام در کانال‌ها تولید می‌شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه هر انسان در فضای مجازی به طور میانگین با ۲۰۰ نفر ارتباط دارد، گفت: این عدد به تدریج بزرگ‌تر نیز می‌شود که باعث تعاملی شدن انسان‌ها و تعاملی شدن انسان و اشیاء شده است. در نتیجه این وضعیت، نقش نهاد در جامعه ضعیف‌تر شده است و نقش‌آفرینان مردم هستند.

فیروزآبادی ادامه داد:  در حوزه مقابله با چالش‌های برآمده از فضای مجازی نیز باید نگاه‌ها به این سمت برود که دوران تصدی‌گری دولت تمام شده و دیگر نمی‌توان به صورت سوزنی مشکلات را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه در سازمان بهزیستی تقسیم کار ملی خوبی در این زمینه صورت گرفته است،  خاطرنشان کرد: البته متاسفانه از پتانسیل آموزش و پرورش استفاده کافی نشده است. آموزش والدین باعث می‌شود بسیاری از آسیب‌ها در نوجوانان کاهش یابد. تولید محتوا باید توسط نخبگان جامعه صورت گیرد، تولید محتوایی که بر پایه جغرافیای هر منطقه باشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: در آموزش و پرورش باید بحث سواد رسانه‌ای، فضای مجازی و الکترونیکی توسعه یابد تا آموزش و پرورش بتواند نقش مهم خود را در این زمینه ایفا کند؛ از طرفی دیگر نهادهای دینی، پژوهشی و رسانه‌ای نیز باید مورد استفاده قرار بگیرند.

دبیرشورای عالی فضای مجازی ضمن تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی باید در زمینه ایجاد مراکز رصد آسیب‌های اجتماعی برآمده از فضای مجازی فعالیت کند، افزود: در حال حاضر در حوزه رصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی دچار مشکل و با خلا آماری مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه آمارهای موجود مکان‌محور نیستند، گفت: باید قوم‌شناسی دیجیتال داشته باشیم تا آسیب‌های مرتبط به هر منطقه و قوم شناسایی شود. از سوی دیگر نیز باید در حوزه سواد رسانه‌ای و تولید محتوا در سطح کشور فعالیت کنیم.

کد خبر : ۴۲۲۴۹۸