مطالبه فعالان محیط زیست از ائتلاف اصلاحطلبان چیست؟
صبح امروز برخی فعالان محیط زیست کشور در نشست مشترک با تعدادی از اعضای ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان به طرح مطالبات زیست محیطی خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بابک مغازهای؛ فعال حوزه گردشگری و محیطزیست همدان در نشست مشترک سمنها و فعالان محیطزیست با ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان گفت: در وضعیتی قرار داریم که شاید تا یک دهه آینده امکان بقا و زیست از سرزمین ما گرفته شود.
وی ادامه داد: این روزها شاهد این هستیم که همه به مسائل محیط زیستی میپردازند، اما باید ببینیم که آیا توانستهایم یک سند اقدام ملی مشخص در این حوزه داشته باشیم یا همه تنها میتوانند در این حوزه خوب صحبت کنند. مهم این است که ببینیم چه ساز وکارهایی برای نجات سرزمینمان اندیشیدهایم و هنوز فرصت داریم به فکر باشیم.
این فعال محیط زیست اظهار کرد: باید مشخص شود که نمایندگان چه برنامهای برای محیط زیست در نظر گرفتهاند آیا تنها قصد تعامل و همکاری با دولت را دارند یا میخواهند بحثهای مربوط به نظارت را نیز پیگیری کنند. همچنین رویکرد نمایندگان در رابطه با طرحها و لوایح زیستمحیط زیستی نیز باید مشخص شود. قطعا باید در حوزه محیط زیست راهکار دیگری بیاندیشیم تا دیگر شاهد نباشیم تا ۷۲ سد بر روی دریاچه ارومیه زده شود یا اینکه ۹۲ هزار چاه غیرمجاز در کشور حفر شود.
عباس محمدی؛ عضو انجمن دیدهبان کوهستان در ادامه اظهار کرد: مجلس تاکنون یکی از عوامل بیاعتنایی به محیط زیست بوده است و شاهد بودیم برخی نمایندگان برای جلب نظر موکلانشان در حوزههای انتخابیه گاهی اصرار به انجام پروژههای عمرانی ضدمحیطزیستی همچون ساخت برخی سدها داشتند که باید در مجلس آتی جلوی اینگونه اقدامات گرفته شود.
سید راشد فخرالدینی؛ فعال محیطزیست کردستان نیز با اشاره به اینکه نگاه به محیط زیست باید فراقومی و فراجناحی باشد، اظهار کرد: ما تشکلهای زیستمحیطی گاهی حتی برای برگزاری یک برنامه نیز با مشکلات بسیاری در جهت گرفتن مجوز روبرو میشویم که امیدواریم در آینده این مشکلات حل شود.
رئوف آذری دیگر فعال محیطزیست با یادآوری مشکلات زیستمحیطی حوزه زاگرس اظهار کرد: شاهدیم که قرار است آب رودخانه زاب برای دریاچه ارومیه تغییر مسیر دهد که این مسئله خود چالشهای متعدد دیگری را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: امیدوارم؛ نمایندگانی که به مجلس راه مییابند از هر جبهه فکری همه در حوزه محیط زیست همدل و همزبان کار کنند و از تعصبات فکری و قومی دور باشند.
علیرضا افشاری فعال میراث فرهنگی و طبیعی گفت: میراث فرهنگی یک کارکرد گردشگری دارد، اما در ایران میراث فرهنگی کارکرد هویتی نیز دارد.
وی اظهار کرد: ما از نمایندگانی حمایت میکنیم که به میثاق نامه ما در حوزههای محیط زیستی و میراث فرهنگی متعهد باشند.