خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام:

پیشنهاد شکایت از مزد ۹۲ در رسانه‌های كارگری طرح شد

پیشنهاد شکایت از مزد ۹۲ در رسانه‌های كارگری طرح شد
کد خبر : ۶۸۲۷۵

خلاصه:‌ «کارگران از مزد ۹۲ ناراضی بودند و می‌دانستند یک جای کار می‌لنگد. بیان مشکلات جامعهٔ کارگری و اطلاع رسانی دربارهٔ آن‌ها، ‌ باعث شد تا کارگران از ابزار‌های قانونی که برای اعتراض به مصوبهٔ شورای عالی تعیین دستمزد در اختیار دارند آگاه شوند.»

رئیس هیئت مدیره اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام بر نقش رسانه‌ها در آگاه سازی جامعهٔ کارگری از حقوق بنیادین خود تاکید کرد.

«منوچهر یار احمدی» در این باره به ایلنا گفت: شکایت از مزد ۹۲ برای اولین بار در رسانه‌های كارگری مطرح شد. کارگران از مزد ۹۲ ناراضی بودند و می‌دانستند یک جای کار می‌لنگد. بیان مشکلات جامعهٔ کارگری و اطلاع رسانی دربارهٔ آن‌ها، باعث شد تا کارگران از ابزار‌های قانونی که برای اعتراض به مصوبهٔ شورای عالی تعیین دستمزد در اختیار دارند آگاه شوند.

وی ادامه داد: اعتراض کارگران به رقم مزد ۹۲ و شکایت از آن در دیوان عدالت اداری، ابتدا از طریق رسانه‌ها مطرح شد و در مرحلهٔ بعدی، تشکل‌ها و اتحادیه‌های کارگری این مساله را پیگیری کردند.

این فعال کارگری، مهم‌ترین اقدام تشکل تازه تاسیس کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام را پیش‌قدم شدن در شکایت از مزد ۹۲ در دیوان عدالت خواند.

گفتنی است اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام اولین تشكل كارگری بود كه برای شكایت از مصوبه ی شورای عالی كار در دیوان عدالت اقدام كرد و سپس پنج تشكل دیگر از جمله كانون شوراهای اسلامی كار استان تهران به حركت صنفی پیوستند.

یار احمدی در تشریح چگونگی تشکیل اتحادیه کارگری متبوع خود با اشاره به وقوع اعتصابات کارگری در منطقهٔ ویژهٔ ماهشهر در اواخر سال ۸۹ و اوایل سال ۹۰ بیان کرد: فشار کارفرمایان به آستانهٔ تحمل کارگران رسیده بود. در ۲۵ فروردین سال ۹۰، یک اعتراض صنفی گسترده با استفاده از ماده ۱۴۱ قانون کار در منطقه صورت گرفت که در پی این حركت بیش از ۱۰ کارخانهٔ پتروشیمی از کار افتادند.

وی تصریح کرد: بعد از اعتراض صنفی گستردهٔ ابتدای سال ۹۰، امکانات رفاهی بهتری در اختیار کارگران بندر امام قرار گرفت اما راضی کننده نبود. فعالان کارگری منطقه به این فکر افتادند که اگر در قالب اتحادیه به کارهای صنفی بپردازند می‌توانند با فعالیت در سایهٔ قانون، با هزینهٔ کمتر، دستاورد‌های بیشتری داشته باشند.

گفتنی است، در تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال ۹۱، مجمع عمومی اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام با حضور ۴۶ فعال کارگری از بیش از ۲۵ کارخانهٔ پتروشیمی در منطقه تشکیل شد و اعضای هیئت مدیرهٔ این تشکل کارگری با برگزازی انتخابات بدین سمت برگزیده شدند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز