محمد باقر قالیباف:
تهدید دانستن قومیتها گناهی نابخشودنی است

عدالت زمانی ارزشمند است که کرامت انسانها نیز حفظ شود / از نردبان دروغ، ریا، تهمت و تزویر به بام سعادت نمیرسیم/اقوام و قومیتها فرصتی بیبدیل برای پیشرفت کشور هستند / لازمه عدالت، پیشرفت است / عدالت زمانی ارزشمند است که کرامت انسانها نیز حفظ شود/ باید با عقلانیت و پختگی در حماسه سیاسی شرکت کنیم / حماسه سیاسی باید به یک شور و شعور تبدیل شود نه یک موج احساسی
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: این ظرفیت در کشور وجود دارد که با همه سختیها، ظرف دو سال آرامش اقتصادی را در کشور حاکم کنیم؛ اگر چرخه تولید با سرمایههای مردم راه بیفتد، معیشت مردم و مشکل سرمایه گذاری سرمایه داران نیز حل میشود. در این میان حلقه گمشده، سیاست زدگی در اقتصاد و بحث مدیریت است که در اداره جامعه حاکم شده است.
به گزارش ایلنا،محمد باقر قالیباف طی سخنانی در جمع نخبگان ایل بختیاری، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، ابراز داشت: انشالله توفیق داشته باشیم در مسیر اهل بیت (ع) حرکت کرده و ما نیز همان مسیری که حضرت فاطمه (س)، اولین شهیده راه ولایت و امامت پیمودند را طی کنیم و لحظهای در این مسیر غفلت نکنیم؛ حضرت زهرا (س) این بانوی بزرگ الهی، الگویی برای تمامی ما است و افتخار ائمه اطهار (ع) - این انسانهای کامل - نیز این بود که فرزند این بانوی بزرگوار هستند.
وی خاطر نشان ساخت: این وظیفه ما است که به خاطر حق معنوی که نبی مکرم اسلام (ص) بر گردن ما مسلمین دارد، ما هم به اهل بیت پیامبر و خانواده آن حضرت احترام بگذاریم. همانگونه که روایت شده است هر کس رضایت حضرت فاطمه (س) را به دست آورد، رضایت خداوند و پیامبر (ص) را نیز به دست آورده و هر کس غضب آن حضرت را به دست آورد، به غضب خدا و پیامبر (ص) رسیده است.
محمد باقر قالیباف در ادامه تصریح کرد: اتفاقاتی که در طول ۱۰۰ سال اخیر در سطح ملی در کشور رخ داده است با اتفاقاتی که در خوزستان و مخصوصا در ایل بختیاری افتاده، خیلی به هم نزدیک و متاثر از یکدیگر هستند. یکی از این اتفاقات کشف نفت بود که برای ما هم فرصت بوده است و هم تهدید؛ در این میان آثاری که کشف نفت در سطح ملی داشت، همان آثاری است که در سطح استانی و محلی نیز وجود داشت.
وی افزود: بروز و ظهور این مردم نجیب، مهمان نواز، شجاع و با محبت را در عرصههای مختلف مدیریتی در کشور میبینیم و فراز و نشیبهای آن را نیز شاهد هستیم؛ این موارد ویژگیهایی است که در شما مردم ولایتمدار، شهیدپرور و قانع وجود دارد.
قالیباف خاطر نشان ساخت: یکی از اشکالاتی که بعضا مطرح میشود بحث مربوط به اقوام و قومیتها در کشور است؛ متاسفانه برخی افراد این موضوع را به تهدیدی بزرگ تعبیر میکنند که این اشتباهی بزرگ و گناهی نابخشودنی است، چرا که اقوام و قومیتها یکی از فرصتهای بیبدیل نظام اسلامی به حساب میآیند. وقتی ما تصمیم گیری و مدیریت را به صورت متمرکز و بیتوجه به خرد جمعی و ظرفیتهای محلی انجام میدهیم و تصور میکنیم هر آنچه تصمیم گیری میکنیم تنها برای یک موقعیت جغرافیایی است، آنگاه این به تهدیدی برای ما تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه «باید باورمان باشد که قومیتها یک فرصت برای پیشرفت کشور هستند و پیشرفت نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار میرود»، گفت: هر کس شعار عدالت بدهد ولی عدالت با پیشرفت همراه نباشد حتما وعده عدالت نداده است؛ چون لازمه عدالت پیشرفت است. اگر پیشرفت اتفاق نیفتد عدالت نیز اتفاق نمیافتد. عدالت آن زمانی ارزشمند است که کرامت انسانها نیز حفظ شود؛ به نظر من هر کس به این امر بیتوجهی کند، درک درستی از قانون اساسی، باورهای حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و اسلام ندارد.
به گفته قالیباف یکی از مهمترین ویژگیهای انقلاب اسلامی آن است که مردم در صحنه باشند نه آنکه در مقطعی بیایند و کنار بروند؛ بلکه مردم باید همواره حضور داشته باشند.
وی افزود: هرگاه مردم حضور داشتند، نتیجه مثبت آن را دیدایم و پیروزی همراه ما بوده است؛ هنگامی که مردم در عرصه دفاع مقدس حضور پیدا کردند سرنوشت جنگ کاملا تغییر کرد. این مردم باید در عرصه اقتصادی، مسایل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز حضور داشته باشند اما نه حضور تشریفاتی، بلکه باید شاهد حضوری تاثیر گذار و مشارکتی معنی دار از سوی مردم باشیم.
محمد باقر قالیباف با اشاره به سخن حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: «خوزستان دین خود را به انقلاب ادا کرد»، ابراز داشت: شایسته نیست که بعد از این همه سال پس از آزاد سازی خرمشهر، وقتی انسان به خرمشهر میرود_ حداقل بنده به عنوان یک مدیر خدمتگذار _احساس خجالت و سرشکستگی کند؛ همه مدیران در هر سطحی وظیفه خود را در حد و توان خودشان انجام دادند؛ توانشان همین بوده است که دیدید و ما به همه آنها خدا قوت میگوییم. اما محکم این را هم میگوییم که ظرفیت مدیریت و اداره کشور باید بیشتر و قویتر از آن باشد که تا کنون اتفاق افتاده است. این باور ما است.
دکتر قالیباف در ادامه عنوان داشت: ما در خوزستان چه چیزی کم داریم؟ منابع طبیعی و انسانی در اوج خود وجود دارد ولی این استان برای ابتداییترین موضوعات نیز دچار مشکل است، آب، محیط زیست، اشتغال، صنعت و بیکاری - که موضوع عمومی در کشور است – از مواردی است که خوزستان در آنها دچار مشکل است.
وی وجود این مشکلات و معضلات را به دلیل ضعف مدیریت دانست و گفت: نبود امکانات نیست که ما را با این چالش بزرگ روبرو کرده است، بلکه به نظر میرسد جای مدیریت درست جهادی، عقلانیت، خرد جمعی، سیاست مبتنی بر دیانت و فرهنگ برخواسته از فرهنگ دفاع مقدس، خالی است.
قالیباف افزود: من اهل وعده دادن و شعار دادن نیستم و اگر هم وعدهای به مردم دادهام، در حقیقت به آن عمل کردم؛ ما در دفاع مقدس، نیروی انتظامی و در شهرداری تهران که هم اکنون توفیق خدمت داریم، همین روش را دنبال کردیم. تربیت در فرهنگ جهادی و شهادت یعنی همین؛ یعنی ما حق نداریم خلاف وعده کاری را انجام دهیم.
وی یادآور شد: بنده بر این باورم که در حوزه جنوب غربی ایران یعنی استان خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد و بخشی از استان بوشهر برنامهای مدون و روشن وجود دارد و سیاستهای آن نیز در اختیار است، در این صورت اگر این مناطق بر اساس آن برنامهها ساخته شود، همه این مشکلات برطرف میشود. چرا که در این نقطه ظرفیتهایی وجود دارد که با این ظرفیتها میتوان کشور را ساخت. این از عدالت و انصاف به دور است که نقاط دیگر را خوب بسازیم و اینجا را نسازیم، چون بخش عمدهای از حرکت و برنامههای ما که در بحث حذف مشکلات افتصادی است، ریشه در اینجا دارد.
قالیباف تاکید کرد: در این راه چالش ما چالش منابع و امکانات نیست، بلکه چالش ما چالش مدیریتی، نداشتن برنامه مدون و اراده محکم برای انجام برنامه منطقی و محکم است؛ این مهمترین چالش ما است.
وی افزود: ما امروز دچار همان مشکلی هستیم که حضرت علی (ع) در نهج البلاغه به این نکته اشاره کردهاند؛ با این مضمون که اگر هر مجموعهای اصول را رها کرده و به فروع بپردازد و افاضل را دفع و اراذل را جذب کند محکوم به شکست است و آن مجموعه هیچگاه به موفقیت نخواهد رسید. ما گرفتار این مصیبت هستیم چرا که مبانی و اصول را رها کردهایم و به برخی از ظواهر میپردازیم. در همین حوزه اقتصاد و در بخش کشاورزی در استان خوزستان شاهد هستیم که اگر بخواهیم به بخش کشاورزی توجه کنیم، باید در کدام نقاط سرمایه گذاری کنیم تا چرخه تولید در کشاورزی به راه بیفتد.
محمد باقر قالیباف در ادامه با اشاره به نام گذاری سال جاری به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، ابراز داشت: ملت ما حماسه بزرگی در پیش روی خود دارد و همانطور که رهبر معظم انقلاب در روز اول فروردین فرمودند امسال سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی است؛ طبیعتا حماسه سیاسی مقدم بر حماسه اقتصادی است چرا که تا حماسه سیاسی اتفاق نیفتد، حماسه اقتصادی نیز اتفاق نخواهد افتاد. چرا ایشان به حماسه سیاسی اشاره کردند؟ تا حدی که بنده آگاه هستم حماسه به کار بزرگ میگویند، اما الزاما هر کار بزرگی نیز حماسه نیست. ما در فرهنگ خود وقتی از حماسه نام میبریم اولین چیزی که به یاد میآید عاشورا، نهضت امام حسین (ع) و دفاع مقدس است.
وی افزود: این کارهای بزرگ توام با معنویت و همراه با ارزشهایی است که با خود به همراه دارد؛ یعنی این اتفاق باید در یک چارچوب ارزشمندانه رخ دهد تا به آن حماسه بگوییم. بیش از آنکه نیاز به یک کار هیجانی و احساسی داشته باشیم، نیازمند یک شور توام با شعور هستیم. بنابر این باید با عقلانیت و پختگی در این حماسه شرکت کنیم تا این انتخابات به یک حماسه تبدیل شود. در این میان باید هم گستردگی و مشارکت و هم دقت، عقلانیت و دیانت وجود داشته باشد.
قالیباف خاطر نشان ساخت: حماسه سیاسی باید به یک شور و شعور تبدیل شود نه به یک موج احساسی؛ چرا که ما میخواهیم قوه مجریه را در کشور انتخاب کنیم، قوهای که قرار است تمامی ارکان اجرایی کشور را مدیریت کند. بنابر این نمیتوان با احساس درباره این موضوع تصمیم گرفت بلکه این نیازمند یک سیاست است.
وی با اشاره به نقش گروههای مرجع و نخبگان در حماسه سیاسی، عنوان کرد: این رسالت بزرگی برای بزرگان هر قشر، قوم و نخبگان جامعه ما است که در توجیه مردم، تشویق مردم برای حضور در انتخابات و آگاهی دادن به آنها برای انتخاب گام بردارند.
شهردار تهران همچنین عنوان داشت: ما امروز به عنوان یک بچه جبهه، حزب اللهی، نیروی ارزشی و باقی مانده از قافله شهدا بر این باوریم که کسی دلسوز مردم، دوستدار ولایت و سرباز ولایت است که کارآمدی دین در اداره امور جامعه را به اثبات برساند. ما در این انقلاب دو رکن بیشتر نداریم، یک رکن تئوری و دیگری رکن اجرایی انقلاب اسلامی. امروز اگر اهمیت رکن اجرایی از رکن نظری بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.
وی اظهار داشت: ما زمانی استدلال میکردیم که اسلام در منصب قدرت نبوده و میخواستیم که اسلام در راس قدرت قرار گیرد، حالا احساس میکنیم اسلام در قدرت قرار گرفته است، مردم نیز باید احساس کنند که زندگی مادی و معنوی آنها در سایه یک نظام اسلامی تامین است، اگر این اتفاق نیفتد مردم دل زده میشوند. اما باید توجه داشت که مردم ما حتما برای نان و آب قیام نکردند.
قالیباف با بیان اینکه «انقلاب ایران یک انقلاب سیاسی نیست، بلکه یک انقلاب اسلامی است»، گفت: شما شاهد بودید که در روز ۲۲ بهمن، مردم به کوتاهیهای امثال قالیباف کاری نداشتند، آنها ۲۲ بهمن را روز انقلاب و اسلام میدانند و با همه مشکلات به صحنه میآیند تا دشمنان انقلاب سوء استفاده نکنند. ولی حواسمان باشد همین مردمی که تا این حد به اسلام عشق میورزند، نباید به گونهای با انان رفتار شود که به دلیل مشکلات اقتصادی دچار فراز و نشیب شوند. اینجا است که ما بر این باوریم که دفاع همچنان ادامه دارد؛ یک روز پشت خاکریز در همین اهواز، فکه و... بودیم اما امروز در پشت خاکریزهای خدمت به مردم دفاع همچنان ادامه دارد. در این مسیر باید با برادری، اخوت، خرد جمعی، با همان روحیه دفاع مقدس، حفظ حرمت و نه با دروغ و پرده دری و بیاحترامی حرکت کنیم.
محمد باقر قالیباف تاکید کرد: ما از دین و علمای دین یاد گرفتیم که از نردبان دروغ، ریا، تهمت و تزویر به بام سعادت نمیرسیم بلکه ما از مسیر سنتهای الهی به بام سعادت خواهیم رسید. این راه نجات ما در کشور است و باید تلاش کنیم تا در این مسیر حرکت کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه «کشور این ظرفیت را دارد که به سرعت مسیر پیشرفت خود را طی کند»، گفت: من این را به عنوان یک سخنرانی خدمت شما عرض نمیکنم، به عنوان یک خدمتگذار که در یکی از مراکز مدیریتی کشور توفیق خدمت دارد عرض میکنم که تحریم در مدیریت ما در شهرداری تهران اثرگذار نبوده است و اگر تاثیر کوچکی داشت، کاملا قابل اندازه گیری است که به اطلاع مردم میرسانیم و مردم متوجه میشوند. من میخواهم بگویم کشور آنقدر ظرفیت دارد که ما بتوانیم امروز با یک مدیریت صحیح، کشور را اداره کرده و مخصوصا این نابسمانیهایی که وجود دارد را به سامان برسانیم.
وی یادآور شد: مشکل ما این نیست که اقتصاد را نمیفهمیم و اندیشمندان اقتصادی و یا طرح اقتصادی نداریم؛ مشکل ما این است که امروز نابسامانی اقتصاد ما ریشه در سیاست، مدیریت و فرهنگ دارد؛ اقتصاد ما مهمترین چالش ما است اما این چالش ریشه در اقتصاد ندارد. نمونه آن نیز در خود استان خوزستان وجود دارد که نمادی از ضعف مدیریت با وجود تمامی ظرفیتهایی است که برای ساخت کشور در آن وجود دارد. سنتهای الهی اینگونه است که از عقلی که خداوند به عنوان حجت باطنی به انسان داده استفاده نماییم؛ اینها نکاتی است که باید به آن توجه کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: من با اطمینان به شما عرض کنم این ظرفیت در کشور وجود دارد که با همین سختیها، ظرف دو سال آرامش اقتصادی را در کشور حاکم کنیم. اگر چرخه تولید با سرمایههای مردم راه بیفتد، معیشت مردم و مشکل سرمایه گذاری سرمایه داران حل میشود. در این میان حلقه گمشده سیاست زدگی در اقتصاد و بحث مدیریت است که در اداره جامعه حاکم شده است. نبود کار و فرهنگ کار نیز بخش دیگری از مشکلات است.
محمد باقر قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما معتقدیم که نه دنیا آنقدر کوچک شده و نه آمریکا آنقدر قدرتمند است که احساس کند بیاید بایستد و هرآنچه دیکته کرد، انجام شود. شما مطئمن باشید چالشهای داخلی ما اشکالات بیشتری از تحریمها برای ما درست کرده است. این ظرفیت در کشور وجود دارد و باید تلاش کنیم تا این مشکلات را در کشور حل کنیم.
قالیباف با اشاره به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری، ابراز داشت: هر کسی در این عرصه آمد باید یک برنامه مشخص و روشن داشته باشد؛ هر کسی که گفت نامزد انتخابات هستم، مردم باید بپرسند برنامهات چیست؟ با این وجود برنامه دادن کفایت نمیکند. ما در کشور سند چشم انداز و سند بیست ساله داریم اما چقدر از این اسناد بالادستی را اجرا کردهایم؟ چقدر از برنامه چهارم را اجرا کردهایم؟ پس طرح و برنامه لازم است اما کافی نیست. برنامه را باید کسی ارایه کند که پشت برنامه، کارنامه مشخص از کار داشته باشد تا مردم درباره آن قضاوت کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: باید توجه کنیم که آیا آن شخص تیم لازم را برای اجرای این کار دارد یا خیر؟ دیگر نمیتوانیم با سعی و خطا پیش برویم و با این سعی و خطا حماسه سیاسی ایجاد کنیم. حماسه سیاسی با حرف اتفاق نخواهد افتاد بلکه باید با دقت و عقلانیت تلاش کنیم تا این حماسه سیاسی اتفاق افتد و از ظرفیتهای کشور به درستی استفاده کنیم. من با اطمینان عرض میکنم که مشکلات قابل ساماندهی و رفع است.