مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران:
عدم افزایش قیمت تراکتور تبعات سنگینی برای کشور دارد

با توجه به افزایش سرسام آور مواد اولیه نرخ فروش فعلی تراکتور در داخل کشور به صرفه نیست/ ارایه محصولات تراکتورسازی به قیمت تمام شده تنها خواسته ماست/ هم اکنون با توجه به تفاوت نرخ تراکتور با داخل و خارج کشور عده ای اقدام به خارج کردن تراکتورهای حتی از مبادی قانونی و گمرکات می کنند/ دلالان تراکتور صادراتی 15 هزار دلاری را به مبلغ 7 هزار دلار از کشور به صورت غیراصولی خارج میکنند.
ایلنا- تبریز: مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران نسبت به عواقب جلوگیری از افزایش قیمت تراکتور برای بازار داخل کشور هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا ابوالفتح ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: قیمت مواد اولیه به کار رفته در محصولات این واحد صنعتی از 60 درصد تا دو برابر افزایش یافته از طرفی بهای حامل های انرژی نیز به طور قابل توجهی با رشد همراه بوده که بر این اساس لازم است قیمت محصول تمام شده این مجموعه عظیم صنعتی بر همین مبنا افزایش یابد و این تنها خواسته ماست.
وی شناور شدن قیمت محصولات این گروه صنعتی نیز خواستار شد و گفت: این امر نیز میتواند راهکاری مناسب برای جلوگیری از درخواست های متوالی برای افزایش محصولات این مجموعه باشد.
ابراهیمی با بیان اینکه متاسفانه نرخ تولیدات کارخانه تراکتورسازی در داخل کشور براساس واقعیات تعیین نشده و به آن اجازه افزایش نمی دهند اظهار داشت: تراکتورهای تولیدی کارخانه تراکتورسازی در خارج از کشور خواهان بسیاری داشته وقابل رقابت با نمونه های خارجی است واین کارخانه قادر است خود را تنها با فروش محصولات به خارج از کشور تامین کند ولی از آنجا که این مجموعه خود را برای افزایش ضریب مکانیزاسیون و حمایت از کشاورزی داخلی موظف می داند بناچار بخش مهمی از تولیدات خود را به بهای کمتر از نرخ صادراتی در اختیار کشاورزان کشور قرار می دهد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به تفاوت نرخ تراکتور با داخل و خارج کشور عده ای اقدام به خارج کردن تراکتورهای حتی از مبادی قانونی و گمرکات کرده به طوری که دلالان تراکتور صادراتی 15 هزار دلاری را به مبلغ 7 هزار دلار از کشور به صورت غیراصولی خارج میکنند.
ابراهیمی افزود: امسال دو هزار دستگاه تراکتور از طریق گمرکات به صورت غیراصولی به برخی کشور ها از جمله عراق توسط افراد سودجو صادر شده است.
وی با تأکید بر اینکه باید اجازه داد تا تراکتور سازی نیز همچون دیگر خودروسازان قیمت های خود را بر اساس قیمت تمام شده تعیین و به بازار ارایه کند گفت: در شرایط فعلی تولیدات این مجموعه برای فروش داخلی با نرخ های فعلی به صرفه نبوده و این کارخانه با ضرردهی روبرواست وتنها به پشتوانه و پتانسیل قوی خود تاکنون توانسته در برابر فشارهای اقتصادی مقاومت کند که در صورت عدم توجه به این خواسته ها مجبور به کاهش تولید برای عرضه داخل خواهیم شد.
ابراهیمی با ابراز تاسف از سیاستهای متفاوت بین خودروسازان از جمله افزایش دو برابری قیمت محصولات برخی خودروهای غیر استراتژیک داخلی گفت: برای آنکه تراکتورسازی به عنوان یک صنعت مادر و پیشرو که بیش از 85 درصد تولیدات آن ساخت داخل کشور است بتواند به روند روبه رشد خود ادامه دهد باید حداقل 30 درصد قیمت محصولات این گروه صنعتی افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه گروه تراکتورسازی ایران نه تنها یک بخش تاثیرگذار بر کشاورزی کشور است بلکه بر صنعت منطقه و کشور نیز دارای تاثیرات فراوانی است گفت: گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با بیش از شش هزار نفر اشتغال مستقیم و 200هزار نفر اشتغال غیر مستقیم، به عنوان بزرگترین تولید کننده ادوات کشاورزی با 13 شرکت اقماری که هشت شرکت در خود تراکتور سازی تبریز مستقر بوده و دو شرکت در سنندج و ارومیه و چهار خط تولید در کشورهای ونزوئلا، اوگاندا، زیمباوه و تاجیکستان فعال دارد که هرگونه کاهش فعالیت این مجموعه عظیم تبعات سنگینی برای کشور دارد که بر همین اساس لازم است مسئولان کشوری با دقت نظر خواسته های تراکتورسازی را مدنظر قرار دهند.