خبرگزاری کار ایران

رئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با ایلنا:

واردات آب را جدی بگیریم / رئیس جمهور تاجیکستان وعده صادرات آب به ایران داده بود

asdasd
کد خبر : ۱۹۷۶۶۱

رحمانف اعلام آمادگی کرد که سالیانه ۱۰ میلیارد متر مکعب آب به کشور ما صادر کند که با این اقدام ۱۰ استان شرقی کشور سیراب می‌شد حتی اضافه نیز می‌ماند که می‌توانستیم به حاشیه جنوبی منتقل کنیم اما مسئولان وقت بی توجهی کردند.

رییس اسبق اتاق بازرگانی تهران گفت: پیش بینی ناسا مبنی بر ورود ایران به دوره ۳۰ ساله خشکسالی واقعیتی است که مسئولان امر نباید آن را نادیده بگیرند. لذا یکی از مطمئن‌ترین اقدامات برای مقابله با آن، واردات آب است.

محمدرضا بهزادیان، رییس اسبق اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در خصوص واردات آب به کشور، گفت: واردات آب ذهنیتی است که سال‌ها قبل باید به آن پرداخته می‌شد اما این مسئله مغفول ماند.

وی افزود: طبق اعلام ناسا ایران وارد یک دوره ۳۰ ساله خشکسالی می‌شود که در پایان ۱۰ سال اول کشاورزی باقی نخواهد ماند و به احتمال ۹۰ درصد نیز احتمال وقوع آن وجود دارد.

بهزادیان تصریح کرد: ما باید به دنبال توسعه پایدار برویم و برای تحقق آن یا باید کشاورزی قطره‌ای را ترویج داده و صرفه جویی آب در کشاورزی را نهادینه کنیم و یا اینکه باید به واردات آب بپردازیم.

وی ادامه داد: سال‌ها قبل مسئله واردات آب طرح شد و در این خصوص NGO تشکیل شده و با شرکت‌های مهندسی آب نیز صحبت‌هایی شد و با تشکیل هیاتی مذاکراتی نیز با امامعلی رحمانف، رئیس جمهور تاجیکستان برای واردات آب از این کشور با توجه به اینکه جنوب این کشور یکی از پرآب‌ترین مناطق دنیاست، انجام شد.

رئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نتایج مذاکرات با رئیس جمهور تاجیکستان، خاطرنشان کرد: رحمانف اعلام آمادگی کرد که سالیانه ۱۰ میلیارد متر مکعب آب به کشور ما صادر کند که با این اقدام ۱۰ استان شرقی کشور سیراب می‌شد حتی اضافه نیز می‌ماند که می‌توانستیم به حاشیه جنوبی منتقل کنیم.

وی توضیح داد: در زمینه اجرایی شدن واردات آب کارهای مطالعاتی انجام شد و قرار شد که با خط لوله ۱۰۰۰ کیلومتری آب را از جنوب تاجیکستان به خراسان منتقل کنیم و از این طریق آب مورد نیاز برای امور صنعتی، فرآوری سنگ آهن جنوب خراسان و کشاورزی خراسان و کرمان تامین شود.

بهزادیان تاکید کرد: واردات آب می‌توانست جهش اقتصادی بزرگی برای کشور باشد که در این صورت کشاورزی ایران و دشت‌های خشک شده می‌توانست حاصلخیز شود.

وی ادامه داد: ایران می‌توانست با واردات آب، گاز را با قیمت بین المللی به تاجیکستان بفروشد و با این رویه در صورت بسته شدن آب ما نیز می‌توانستیم گاز را قطع کنیم.

رئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد وارد دوره خشکسالی شویم باید فکر ۱۰ سال آینده را کنیم و برای بقای کشور و مردم باید تدابیر لازم را بیندیشیم و با اتخاذ تصمیم درست چاره کار را پیدا کنیم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز