خبرگزاری کار ایران

آملی لاریجانی در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی:

در برابر اهالی مکنت و ثروت کمرها را سفت ببندید

asdasd
کد خبر : ۱۵۳۹۹۵

در برخی نظارت ها متوجه شدیم که قاضی به خاطر عصبانیت برای کسی که به وی حرف تند و زشتی زده دستور بازداشت داده است. این امر جز بیرون زدن هوای نفسانی چیز دیگری نیست از این رو قضات در هنگام صدور قرار یا حکم نباید تحت غصب و هوای نفسانی قرار گیرند.

رییس قوه قضاییه تحت تاثیر هوای نفسانی قرار گرفتن را یکی از خطرهای متوجه قضات دانست و از آنان خواست در مقابل اهالی مکنت و ثروت کمرها را سفت ببندند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در مراسم تحلیف قضات یکی از خطراتی را که قضات را تهدید می کند، هوای نفسانی دانست و گفت: برخی از مناصب فرصت بروز هوای نفسانی را بیشتر می کند. واضح است که هدف و مقصد اول باید صدور حکم عادلانه باشد که از این رو در روایات از پیامیر آمده یک ساعت اجرای عدالت بهتر از ۷۰ سال عبادت کردن است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: خداوند متعال سفره گسترده ای را برای شما پهن کرده که اگر بتوانید از آن استفاده کنید برای تعالی خود و جامعه گام بلندی برداشتید.

وی منصب قضا را منصب پر خطری عنوان کرد و افزود: اهالی مکنت و ثروت به انواع حیل و لطایف سراغ شما می آیند که به نفع خود حکم بگیرند به همین دلیل از الان باید حواستان جمع باشد و کمرها را سفت ببندید.

لاریجانی با اشاره به برخی از مجاری خطر در دستگاه قضایی، تاکید کرد: نه به افراد و نه به هوای نفسانی خود راه ندهید تا بتوانید بدون اغراض و جهت گیری عدالت را اجرا کنید. در جامعه افراد فقیر و مظلوم بسیار هستند که ما باید درد آنها را متوجه شویم و اگر اغنیا با قدرت و ثروت قضات را به خود جذب کنند و یا توصیه کنند، آنگاه حق مظلوم تضییع شده و او دردمندتر می شود. ما در جامعه‌ای که خود را متوصف جامعه اسلامی می‌داند و به دنبال اجرای اهداف اسلامی شکل گرفته دارای مسئولیت هستیم از این رو پسندیده نیست که به مظلومی جفا شود.

وی خطاب به کارآموزان قضایی ادامه داد: قضات فرماندهان این جبهه مهم هستند و کسی نمی تواند جای شما را بگیرد. شمادر جایگاه بزرگی قرار گرفته اید که اگر خانواده ای به شما پناه آورد او را کمک کنید.

رییس قوه قضاییه بر لزوم اجتناب قضات از صدور حکم به هنگام عصبانیت تاکید کرد و گفت: در برخی نظارت ها متوجه شدیم که قاضی به خاطر عصبانیت برای کسی که به وی حرف تند و زشتی زده دستور بازداشت داده و فرد مجبور شده یکی دو روزی در بازداشت باشد. این امر جز بیرون زدن هوای نفسانی چیز دیگری نیست از این رو قضات نباید در هنگام صدور قرار یا حکم تحت غصب و هوای نفسانی قرار گیرند.

آیت الله صادق آملی لاریجانی درادامه سخنان خود در مراسم تحلیف گروهی از کارآموزان قضایی، ورود قضات جوان به بدنه دستگاه قضایی را از مهمترین اقدامات در طول چند سال اخیر برای رفع مشکلات کمبود نیروی انسانی و اطاله دادرسی عنوان کرد و گفت: طبق برنامه پنجم توسعه، ۴ هزار قاضی باید وارد دستگاه قضایی شوند که این امر موجب نو شدن در بدنه دستگاه قضایی خواهد شد. رییس قوه قضاییه منصب قضاوت را منصب والایی دانست و اظهار کرد: در متون دینی و قانون اساسی به عظمت منصب قضاوت اشاره شده و تردیدی نسبت به آن وجود ندارد. در باب یازدهم قانون اساسی و از اصل ۱۵۶ قانون اساسی به بعد به اختیارات و مسئولیت‌های قضات و دستگاه قضایی پرداخته شده و حتی اختیاراتی که قانون اساسی به آنان داده از شرع نیز بیشتر است.

وی از جهل و هوای نفسانی به عنوان منشا تهدیدات متوجه قضات یاد کرد و افزود: قاضی برای صدور حکم عادلانه باید احاطه کامل به قانون و فتاوی فقهی داشته باشد. قاضی نمی تواند به بهانه اینکه مطلبی را در قانون نیافته از صدور حکم استنکاف کند.

رییس قوه قضاییه بر لزوم احاطه کامل قضات به قوانین مادر از جمله قانون مدنی، ‌قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری تاکید کرد و گفت: در حال حاضر قانون آیین دادرسی کیفری در شورای نگهبان مراحل نهایی تائید را می گذراند که بسیاری از موارد آن فرق کرده و دادگاه کیفری همچون گذشته به دادگاه کیفری یک و دو تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: البته برای به روز کردن اطلاعات قضات و آشنایی آنان با مسائل روز معاونت آموزش مبادرت به برگزای دوره های آموزشی ضمن خدمت خواهد کرد.

آیت الله لاریجانی با تاکید براینکه قضات باید از افول اطلاعات حقوقی اجتناب کنند، ‌اظهار کرد: قضات موظف هستند که دانش قضایی خود را نو کنند، چراکه اگر در هر علمی راکد بمانید و به حرف های تازه توجه نکنید، ‌این راکد ماندن موجب فساد خواهد شد.

رییس قوه قضاییه ضمن تاکید بر استقلال قضات، ‌ مشورت گرفتن قاضی در مسائل مهم را منافی استقلال آنان ندانست و از قضات خواست که در پرونده های مهم مبادرت به مشورت گرفتن کنند تا مصالح عمومی بیشتر رعایت شود و اگر اجرای حکمی موجب وهن عمومی می شود، ‌باید بیشتر مراعات کرد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز