خبرگزاری کار ایران

باهنر در نشست خبری / پایانی /

جریان‌های سیاسی قابل حذف نیستند

asdasd
کد خبر : ۱۲۹۸۳۳

فکر می‌کنم فعالیت درحد ائتلاف انتخاباتی برای جبهه پیروان کافی نیست، چرا که این از قوی‌ترین تشکل اصول گرایی در کشور محسوب می‌شود که اصحاب زیادی را در زیر مجموعه خود دارد.

دبیر‌کل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: زمانی که در کشور بحثحذف یک جریان سیاسی مطرح بود، من گفتم که جریان سیاسی قابل حذف نیست.
به گزارش خبرنگار‌ایلنا، محمدرضا باهنر در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامی داشت یاد حبیب الله عسگر اولادی عنوان کرد: مرحوم عسگر اولادی در سن ۸۰ سالگی و تا پیش از اعزام به بیمارستان حتی در روزهای جمعه نیز ازاوایل صبح برای پاسخ به مراجعین در دفترش حاضر می‌شد واگر بگویم تراز یک مسلمان ولایی بود اغراق نکرده‌ایم.
وی افزود: عسگر‌اولادی یک سرباز بابصیرت با دیدگاه عمیق و آماده به رکاب بود و همواره در خدمت نظام و انقلاب بود که علیرغم سن بالا به شدت جوان فکر می‌کرد و حرفهای نو بسیاری داشت.
باهنر با تاکید بر اینکه عسگر‌اولادی هیچ‌گاه از هدایت هیچ کس ناامید نمی‌شد، گفت: وی حتی در چند‌ ماه آخر عمر خود می‌خواست توری پهن کند تا از طریق آ ن زمینه را آماده کند که سران فتنه را به دامن انقلاب و مردم باز گرداند. قطعاً جایگزین وی به سادگی پیدا نمی‌شود. اما‌‌ همان طور که سخنگوی جبهه پیروان نیز عنوان نمود هفته گذشته شورای مرکزی جبهه به اتقاق آرائ از من خواست تا مسئولیت جبهه را بپذیر یم.
وی در پاسخ به این سوال که قرار است اهداف جبهه پیروان چگونه دنبال شود، گفت: اگر بخواهیم تعریفی از عملکرد گذشته جبهه پیروان داشته باشیم باید بگوییم که این جبهه نوعی ائتلاف برای زمان انتخابات بود، اگرچه به شکل مستمر جلسات شورای مرکزی برگزار می‌شد اما عملکرد جبهه حزبی نبود و بعد آن بیشتر بر همدلی بود. برای همین همانند احزابی که دارای واحدهای متعدد سیاسی‌، فر‌هنگی وغیره هستند نبود و هم اکنون هم نیست.
دبیرکل جبهه پیروان با بیان‌اینکه اعضای این جبهه عموماً اعضای حقوقی هستند، گفت: ما در جبهه پیروان عضو حقیقی نداریم. بنابراین در این جبهه هر فردی که دبیرکل یکی از ا‌حزاب زیر‌مجموعه باشد به شکل اتوماتیک عضو شورای مرکزی نیز خواهد بود. باید بررسی کرد که آیا ما می‌خواهیم در آینده نیز یک انتخاب ائتلافی باشیم یا کارکرد حزبی داشته باشیم، چرا که تبدیل شدن به حزب وا حدهای اجرایی قوی و دفتر مستقل می‌خواهد که هم اکنون حتی یک متر ساختمان نیز به نام جبهه پیروان نیست.
وی افزود: علاوه بر این هر‌یک از احزاب عضو جبهه برای این کار باید برخی ا ختیارات خود را به جبهه بدهند تا اختلاف و تضاد ایجاد نشود. البته قرار است در این مورد در شورای مرکزی جبهه بحثداشته باشیم من فکر می‌کنم فعالیت درحد ائتلاف انتخاباتی برای جبهه پیروان کافی نیست، چرا که این از قوی‌ترین تشکل اصول گرایی در کشور محسوب می‌شود که اصحاب زیادی را در زیر مجموعه خود دارد.
باهنر با تاکید بر اینکه برای تامین امکانات مادی و پیش‌برد‌ فرایند جبهه به سمت کارکرد ‌حزبی تلاش می‌کنیم، گفت: البته نباید برداشت شود که ما هم اکنون می‌خواهیم جبهه را به حزب تبدیل کنیم، چنین مساله‌ای در دستور کار ما نیست. این برنامه دراز مدت جبهه است که باید برای آن زمان بندی تعیین کنیم.
دبیر‌کل جبهه پیروان در‌خصوص نحوه تعاملات دولت با قوه‌مقننه گفت: درخصوص همکاری جریانات سیاسی از قدیم بحثبر این بوده که شرط کلی این است که احزاب در‌چهار‌چوب قا‌نون اساسی و قوانین موضوعه فعالیت کنند، اما نباید فراموش کرد که نقد یک قا‌نون مجوز شکستن قا‌نون نیست و هیچ فرد اجازه تخطی از قانون را ندارد.
وی ادامه داد: این شرط و طبیعی هر نهادی است با تحقق چنین شرطی ما از همکاری استقبال می‌کنیم. علاوه بر این باید رقابت سالم نیز وجود داشته باشد، چرا که رشد و موفقیت بارقابت حاصل می‌شود، اما این رقابت نباید حذ فی باشد.
باهنر یادآور شد: زمانی که در کشور بحثحذف یک جریان سیاسی مطرح بود، من گفتم که جریان سیاسی قابل حذف نیست. این افراد به من انتقاد می‌کردند که تو به اصلاح طلبان التماس می‌کنی. در صورتی که این طور نبود حمایت دولت؛ مجلس و قوه قضاییه از یکدیگر هم یک شرط دارد و آن اینکه هر یک از قوا به اختیارات قانونی خود بسنده کنیم. ‌چرا که مشکلات گذشته بیشتر از این ناحیه بود. حمایت مجلس از دولت یازدهم نیز به شرط اعتدال و حرکتهای علمی با پشتوانه درست است.

محمدرضا باهنر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص دیدار هیات پارلمانی اروپایی با جعفر پناهی و نسرین ستوده گفت: از نظر دیپلماتیک نظارت بر این مساله با وزارت خارجه است و مجوز ورود اتباع خارجی را وزارت خارجه به آنها می‌دهد. البته وزارت خارجه نمی تواند در این زمینه تحکم کند. توصیه‌های لازم را نیز به آنها ارائه می‌دهد. البته وزارت خارجه نمی‌تواند بگوید من موافق این موضوع نبودم، چون به آنها ویزا داده است.

باهنر با بیان اینکه " این تعاملات باید با همگرایی، همراهی و هم‌افزایی حل شود وگرنه مشکل به وجود می‌آید و اینکه بخواهند به گردن همدیگر بیندازند به مصلحت نیست "، در پاسخ به این پرسش که " آیا دعوت‌کننده، مجلس بوده است و اینکه آصفری - نماینده مجلس - گفته کاظم جلالی - رییس مرکز پژوهش‌های مجلس - این دعوت را انجام داده، درست است؟ " گفت: بله؛ آقای جلالی نماینده مجلس هستند.

خبرنگار بار دیگر پرسید " گفته می‌شود در همین رابطه جلسه‌ای با حضور وزیر اطلاعات و وزیر امور خارجه در مجلس انجام شده است "، که باهنر نیز در این باره اظهار کرد: من از این جلسه اطلاع دقیق ندارم.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری در برابر پرسش دیگری درباره دیدارهای اخیر بین اصولگرایان نیز پاسخ داد: آقای تقوی اخیرا جلسه‌ای را در محل جامعه روحانیت برگزار کردند که البته من جزو مؤسسان این جلسه نبودم. در هر صورت، این اقدام مثبت است و من هم استقبال می‌کنم، اما درباره اینکه چقدر این جلسات به نتیجه برسد، باید منتظر بود. در این جلسه درباره انسجام اصولگرایان، ‌ همکاری‌ها و هم‌افزایی‌ها و آسیب‌شناسی‌ها بحث‌هایی مطرح شد.

خبرنگار دیگری پرسید " هم‌اکنون برخی از رسانه‌های افراطی به جوسازی و موج‌سازی علیه دو حزب مشارکت و سازمان مجاهدین پرداخته‌اند؛ آیا بهتر نیست به جای این جوسازی‌ها به بحثو بررسی‌های معقول و منطقی و در چارچوب قانون اندیشید و این تخریب‌ها را کنار گذاشت و آیا اصولگرایان با اصلاح‌طلبان به دنبال تعامل هستند؟ " که باهنر گفت: ما در جریانات مختلف سیاسی هم آدم‌های افراطی و هم آدم‌های معتدل داریم و این جریانات هم در بین اصولگرایان و هم در بین اصلاح‌طلبان وجود دارد. به هر ترتیب باید دانست که حزب مشارکت و سازمان مجاهدین در اوج افراط بودند که منحل شدند. البته اعضای آنها می‌توانند حزب دیگری تشکیل دهند یا اینکه به دادگاه شکایت کنند، اما هم‌اکنون تحت عنوان این دو حزب نمی‌توانند فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: چه در زمان اصلاح‌طلبان و چه در زمان اصولگرایان، من به میانه‌روهای جریانات گفتم کاری نکنید که جریانتان دست تندروها بیفتد، همان‌طور که تندروهای اصلاح‌طلب ضربه زدند، تندروهای اصولگرا هم مشکل ایجاد کردند. اگرچه اینها می‌توانند فعال باشند اما نباید میدان‌دار باشند.

این فعال سیاسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره برنامه جبهه پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات مجلس آینده با توجه به برخی فعالیت‌های اصلاح‌طلبان در این‌باره، اظهار کرد: اینکه اصلاح‌طلبان فعالیت کنند تا مجلس آینده را در دست بگیرند، مورد مزمت نیست. مهم این است که هر گروهی احساس نکند می‌تواند رقیبش را با زور و خشونت از میدان به در کند و همه جریان‌ها باید در یک انتخابات آزاد رقابت کنند و به سمت انتخابات مجلس بروند.

وی خاطرنشان کرد: اصولگرایان در این راستا برخی کارهای فکری و تئوری خود را شروع کرده‌اند، اما به هر ترتیب اختلافاتی هم وجود دارد. کما اینکه در بین اصلاح‌طلبان نیز اختلافاتی به چشم می‌خورد.

باهنر در ادامه درباره فعالیت جبهه پیروان در قالب حزب فراگیر نیز گفت: اینطور نیست که هم‌اکنون جبهه پیروان به سمت تشکیل یک حزب برود. البته ما کارهای مطالعاتی را بر سر تشکیل یک حزب بومی انجام داده‌ایم و علاقه داریم حزب فراگیری را تشکیل دهیم که همه اعضایش در آن فعال باشند و تعامل داشته باشند. این کار را در حد تئوری و مطالعاتی شروع کرده‌ایم.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین درباره بحثتعامل با جبهه پایداری گفت که " این کار را دنبال می‌کنیم ".

خبرنگار دیگری در مورد ضرورت تشکیل باشگاه یا خانه احزاب از باهنر پرسید که وی در این باره گفت: پایه‌گذار خانه احزاب، دولت اصلاحات بود و این خانه در زمان آقای خاتمی شکل گرفت که البته کار خوبی بود، ولی یک مقدار منحرف شد. خانه احزاب برای این تشکیل نشده بود که یکی، یکی دیگر را از آن بیرون کند. ما فکر می‌کنیم خانه احزاب می‌تواند مفید باشد وقتی که همه جریان‌های سیاسی در آن سهم داشته باشند و حداقل در جریان خانه احزاب دیکتاتوری اکثریت مطرح نشود. این محفل می‌تواند محفل خوبی باشد تا اینکه یک مقدار از تشنج‌ها کاسته شود.

باهنر در برابر این پرسش که " واکنش مجلس در قبال وجود برخی افراد حاضر در حوادث۸۸ در برخی از سمت‌های مدیریتی چیست؟ "، پاسخ داد: در این باره باید بین رویکرد و یا یک فرد ویژه تفاوت قائل شد. اگر دادگاه فردی را از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی محروم کرده، طبیعی است که اگر چنین فردی در سمتی گمارده شود خلاف قانون است. یک موقع هم هست که بحثرویکردی پیش می‌آید. ‌اگر رویکرد دولت به سمت صدرنشین کردن فتنه‌گران باشد مجلس در این باره مواظب‌ها و مراقبت‌های لازم را انجام خواهد داد، اما اینکه یک کسی می‌خواهد معاون خودش را انتخاب کند، اگر رویکرد وزارتخانه این نباشد و چنین فردی محکومیت نداشته باشد، بحثدیگری است.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: به نظر من هر موقع فضای کشور به دست رادیکال‌ها افتاد به ضرر و زیان بوده است. چه در دوره اصلاحات و چه در دوره اصولگرایان و زمان آقای احمدی‌نژاد این موضوع وجود داشته است.

همان خبرنگار بار دیگر سوال کرد " چقدر ضرورت دارد که نمایندگان در جلسات غیرعلنی موبایل خود را به همراه نداشته باشند، با توجه به اینکه گفته شده آیفون‌ها در حال شنود هستند؟ " و باهنر نیز گفت: ‌ در این راستا یک بحثعرفی و یک بحثقانونی وجود دارد. جاسوس‌های دنیا در حال حاضر ۹۰ درصد اطلاعات خود را از منابع عادی خبری می‌گیرند، مثلاً این مساله را که ما در سال چند نفر محکوم به اعدام داریم، می‌توان با یک جستجو پیدا کرد.

وی ادامه داد: گاهی از آنجا که ما می‌خواهیم جلسه رسمی نباشد، جلسه غیرعلنی برگزار می‌کنیم و این به معنای محرمانه بودن جلسه نیست؛ البته برخی مسائل هم محرمانه است و باید مواظب بود. روزی هزاران نامه طبقه‌بندی شده در کشور تولید می‌شود و هرکس این نوع مطالب را افشا کند، مجازات قانونی دارد.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که همه نمایندگان با خود تلفن همراه خود را به جلسات نیاورند، اما به هر ترتیب در مسائل محرمانه باید مواظب بود.

باهنر همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره پرونده کِرسنت اظهار کرد: این موضوع در کمیسیون‌های اصل ۹۰ و انرژی پیگیری می‌شود.

در پایان این نشست، خبرنگاری نظر باهنر را در مورد دیدارهای هیات پارلمانی اروپا با جعفر پناهی و نسرین ستوده پرسید که وی در این باره گفت: هرکس در این راستا اختیاراتی دارد و اگر اتفاقی افتاده باشد که خلاف مقررات و قوانین کشور باشد، باید برخورد شود و ما از دستگاه دیپلماسی کشور چنین انتظاری را داریم اما اگر برخلاف مقررات عملی انجام نشده ولی بر خلاف عرف عملی انجام شده باشد، باید با فردی که خلاف کرده در سیستم اداری با او برخورد شود و اگر هم موضوع در حد خیانت و این حرف‌ها باشد باید به قوه قضاییه معرفی شود.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز