خبرگزاری کار ایران

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی مدعی شد؛

۶۴ درصد حوادث کار ناشی از بی‌احتیاطی کارگر

asdasd
کد خبر : ۵۳۱۶۴۴

در جلسه‌ای مشترک که به ابتکار اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی و با حضور مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفت، برنامه‌ریزی برای فعالیت مشترک در جهت کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار کلید خورد.

به گزارش ایلنا، در جلسه‌ای مشترک که به ابتکار اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی و با حضور مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفت، برنامه‌ریزی برای فعالیت مشترک در جهت کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار کلید خورد.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در این نشست با مروری بر فعالیت‌های گذشته این اداره کل در زمینه کنترل و کاهش حوادث کار گفت: در سال ٩٤ کمیته پیشگیری از حوادث کار را با مشارکت اداره کل بازرسی وزارت کار شکل دادیم و باتوجه به فراوانی این حوادث بین کارگران ساختمانی با همراهی تشکل‌های کارگری ذیربط فعالیت‌های آموزشی را در این زمینه تدارک دیدیم که برگزاری دو گردهمایی بزرگ در تهران و اصفهان، مشارکت در آموزش هزار نفر از اعضای انجمن صنفی کارگران استان خراسان رضوی ، تهیه کتابی مصور برای آشنایی بیشتر کارگران با  اصول ایمنی با مشارکت اداره کل بازرسی وزارت کار و کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی از آن جمله است. 

عادل علایی تاکید کرد:  اگرچه سازمان تامین اجتماعی وظیفه مستقیمی در این زمینه بر عهده ندارد، اما به دلیل تبعات اجتماعی چنین رویدادهایی و نیز به منظور صیانت از نیروی کار  و منافع آنی و آتی بیمه شدگان  خود را ملزم و مکلف به فعالیت در این زمینه می دانیم.

وی ضمن تقدیر از همراهی اداره کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در زمینه جلوگیری از حوادث کار دستگاههای متعددی دخیل هستند که امیدواریم با ایجاد هماهنگی های لازم بین   این دستگاهها بتوانیم به نتایج ثمر بخشی دست یابیم.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به این که از میان حوادث ثبت شده در سال گذشته ، ١٢ هزار و ٥٠٠ مورد آن معادل ٦٤ درصد به دلیل بی احتیاطی کارگر صورت گرفته است، آموزش کارگران را ضروری دانست و  به موازات آن  از آموزش کارفرمایان در  زمینه آشنایی با اصول ایمنی به عنوان بخش تفکیک ناپذیری برای کاهش حوادث نام برد.

علایی با اشاره به ضرورت پایلوت قرار دادن چند استان برای فعالیت آموزشی گفت: تهیه سرفصل ها، مواد آموزشی و تعیین اساتید  نیز از مواردی است که باید با راهنمایی و هدایت  واحدهای ذیربط در وزارت کار صورت گیرد. 

وی همچنین ایجاد چند کارگروه برای سازماندهی فعالیت ها در این زمینه را  لازم دانست و افزود: کارگروههایی برای تمرکز بر برگزاری جلسات، کارگاهها و کلاسهای آموزشی برای کارگران ساختمانی و معادن با توجه به فراوانی حوادث در این رشته ها و نیز فعالیت های هنری ، تولید محتوا و کتاب و بروشور باید تشکیل شوند.

علایی با اشاره به رواج رویه هایی از جمله واگذاری فعالیت ها توسط کارفرمایان به پیمانکاران مختلف و شانه خالی کردن آنان از مسئولیت های قانونی شان در قبال ایمنی کارگران را برای نیروی مولد زیانبار دانست و خواستار چاره اندیشی در این زمینه شد.

در ادامه این جلسه علی مظفری مدیر کل بازرسی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی تشکیل این جلسه را اقدامی ارزنده خواند و با اشاره به تاکیدات وزیر کار بر اهمیت کنترل حوادث افزود: ایمنی کار یک مطالبه اجتماعی است که برای تحقق آن باید ضمن تعیین اولویت ها، فعالیت های فرهنگی و آموزشی را گسترش داد.

وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجمن بین المللی تامین اجتماعی ، سرمایه گذاری در باره ایمنی، تا ٥ برابر بازگشت سرمایه دارد و باید سیاست پیشگیری محور ، جایگزین سیاست غرامت محور شود.

مظفری افزود: در اجلاس بین المللی فرانکفورت که با شرکت ١٦٠ کشور برگزار شد، اعضا ضرورت سرمایه گذاری بر پیشگیری را مورد تاکید قرار دادند که مهمترین بخش آن نیز موضوع فرهنگ سازی است که امیدوارم در این زمینه با همکاری اداره کل امور فرهنگی بیمه شدگان و برنامه هایی که ارائه داده ، بتوانیم گام های موثری برداریم.

وی تاکید کرد: بخش ساختمان  و معدن که ٥٠ درصد حوادث منجر به فوت مربوط به آنهاست ، اما از لحاظ شدت حادثه  بخش معدن در صدر جدول حوادث  قرار دارد.

مدیر کل بازرسی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از ایمن سازی شرایط کار و آموزش که مربوط به رفتار کارگران در محیط کار است به عنوان دو عامل اساسی برای مهار حوادث نام برد و افزود: به طور کلی ٩٠ درصد حوادث کار ناشی از خطای انسانی است که با آموزش قابل اصلاح است. البته خطای انسانی به دلایل متنوع تابعی از مسایلی با ماهیت اجتماعی است. 

وی ادامه داد: زنجیره عوامل دخیل در ایمنی کارگاه باید به ترتیبی طراحی شود که کارگر به عنوان آخرین حلقه این زنجیره در صورت خطا دچار حادثه نشود.از این رو لایه های ایمنی باید مانع بروز حوادث شوند.

مظفری تاکید کرد: در مسیر  فرهنگسازی در این حوزه، به تدوین استانداردها ایمنی و همچنین تجهیزات ناایمن باید  توجه جدی داشت و حساسیت‌های لازم را در مورد آنها به وجود آورد.

مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پرریسک بودن معادن کشور بخصوص معادن زغال سنگ گفت: ٥هزار و ٥٠٠  معدن کشور جزو کارگاههای پرریسک به شمار می‌روند، از این میان ١١٠ معدن زغال سنگ پرخطرترین معادن ما با ماهیت انفجارپذیری، گرد و غبار و گاز متان هستند.

وی افزود: باوجود تدوین آیین‌نامه‌های مربوطه، اما به دلیل ضعف در اجرا متاسفانه گاه شاهد بروز حوادث ناگواری  برای کارگران هستیم.

مظفری با اشاره به برنامه‌هایی برای کنترل حوادث کار اظهار امیدواری کرد که همکاری با اداره کل امور فرهنگی بیمه‌شدگان در این زمینه در آینده نزدیک نتایج ثمربخشی به بار آورد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز