عضو آکادمی اقتصاد سلامت:
کمبود منابع در حوزه سلامت حس میشود/ تزریق پول چاره ساز نیست
عضو آکادمی اقتصاد سلامت با اشاره به کمبود منابع حوزه سلامت،گفت: امروزه متولیان سلامت و سازمانهای بیمهگر پذیرفتهاند که تنها راه برون رفت از این چالش، مدیریت هزینه است.
به گزارش ایلنا، شهرام غفاری در حاشیه سومین کنگره اقتصاد سلامت، اظهارداشت: زمانی که کشور با چالش کمبود منابع روبرو میشود، موضوع مدیریت هزینه اهمیت مییابد، هم اکنون نظام سلامت با یک پرسش جدی رو به رو است که چگونه می توان هزینه ها را مدیریت کرد که هزینه ها متناسب با منابع باشد. این سئوال نه تنها دغدغه کشور ما است بلکه یک دغدغه جهانی است.
وی افزود: طبیعتا این دغدغه برای ما جدیتر است زیرا ما در حوزه سلامت در مقطعیهستیم که با کمبود جدی منابع رو به رو شده ایم.
غفاری با اشاره به نحوه مدیریت هزینه در کشور گفت: اولین اقدامی که میبایست در کشور ما اتفاق بیفتد مهم بودن هزینه برای اشخاص و مسئولان است. ما باید بپذیریم که در کشوری زندگی میکنیم که به هزینهها حساس نیستیم و هنگامی که تصمیم گیری میکنیم به آثار مالی این تصمیمات توجهینداریم و بعضا تصمیمات بسیار خوبی در حوزه سلامت گرفته می شود که به لحاظ کمبود منابع این تصمیمات استمرار ندارند.
این عضو آکادمی اقتصاد سلامت ادامه داد: موضوع عدم توجه به هزینهها صرفا به حوزه سلامت مربوط نمیشود؛ این یک مسئله فرهنگی است ما در حوزه انرژی هم این موضوع را شاهدیم و در بسیاری از مسائلی که در سطح جامعه با آن مواجهیم نیز همینطور است.
وی تصریح کرد: امروزه کمبود منابع را در حوزه سلامت همه به خوبی حس میکنند و این باعث شده همه اعضا و ارکان نظام سلامت به این فکر باشند که در کنار اینکه به دنبال منابع جدید باشند به مدیریت هزینه نیز توجه کنند.
رئیس موسسه عالی پژوهشی سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: راهکارهای مشخصی برای مدیریت هزینهها وجود دارد،کنترل هزینه ها و نیروی انسانی، کنترل ورودیها، اجرای گادلاینها، توجه به پیشگیری، تعیین سقف منابع از جمله این راهکارها است.
غفاری با اشاره به بکارگیری تکنولوژی، گفت: سیستم های مکانیزه ای که بتوانند به ما اطلاعات بدهند نیز در راستای مدیریت منابع کارآمد خواهند بود.
وی ادامه داد: امروزه متولیان نظام سلامت این مشکل را ناشی از عملکرد سازمان های بیمهگر نمی دانند، چرا که امروزه بیمهگرها نیز در مدیریت بیمهها نقش دارند. اکنون سازمانهای بیمهگر و دیگر متولیان حوزه سلامت پذیرفته اند که تنها راه برون رفت از این چالش صرفا تزریق منابع نیست، بلکه مدیریت هزینه است.