معاون روابطکار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
کمبود نیروی کار و قراردادهای موقت کار پارادوکس بازار کار است / هیچ الزامی برای کوتاهمدت بودن قراردادها وجود ندارد

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه: خواستار جایگزینی وفاق و خدمت به جای اختلافات سیاسی هستیم
معاون روابطکار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کمبود نیروی کار از یک سو و قراردادهای موقت کار از سوی دیگر، نوعی پارادوکس در بازار کار است و سبب شده تا بازار کار ایران به چالش کشیده شود. این موضوع که بهرغم کمبود نیروی انسانی در برخی شهرهای صنعتی کشور هنوز هم قراردادهای کوتاهمدت کار منعقد میشود، باعث خواهد شد تا آینده کارگران و صنایع با چالش و تهدید مواجه شود.
به گزارش ایلنا، پروانه رضایی در مراسم جشن روز کارگر که از سوی خانه کارگر ساوه و زرندیه تشکیلات برگزار شد، افزود: اگرچه قراردادهای موقت از نظر قانونی پذیرفته شدهاند، اما هیچ الزامی برای کوتاهمدت بودن آنها وجود ندارد. کارفرمایان میتوانند برای حفظ نیروی کار، قراردادهای بلندمدت و باثباتتری تنظیم و منعقد کنند. باید این نکته را در نظر داشت که قراردادهای کوتاهمدت مانعی بزرگ در برابر ثبات بازار کار است.
وی به موضوع مهارتآموزی و ارتباط آن با امنیت شغلی و آینده بازار کار اشاره کرده و ادامه داد: مهارتآموزی کلید اصلی و مهمترین تضمین امنیت شغلی است و ضروری است خانوادهها و افراد جامعه مهارتآموزی را در اولویت برنامههای خود قرار دهند. چرا که آینده بازار کار با شرایط امروز متفاوت بوده و به مهارتهای جدید وابسته خواهد بود. بنابراین باید مهارتآموزی در بین جامعه کار و تولید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
معاون روابطکار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توافق شورای عالی کار برای افزایش 40 درصدی حداقل حقوق و دستمزد سال 1404، اظهار داشت: این تصمیم با وفاق اعضا اتخاذ شد، اما با این حال نباید غافل شویم که شکاف بین دستمزد و هزینههای معیشتی، نتیجه تورم مزمن سالهای گذشته است. سیاستهای دولت معطوف به کاهش این شکاف است و در این راستا برای کمتر شدن این فاصله تلاش خود را به کار گرفته است.
رضایی از برنامههای حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای استخدام 700 نیروی جدید در سال جاری خبر داد و در این رابطه تصریح کرد: حدود 300 نفر از افرادی که در این رابطه استخدام خواهند شد به عنوان بازرس کار برای ارتقاء ایمنی محیطهای کاری در بین جامعه کار و تولید فعالیت خواهند کرد. این اقدام گامی مهم در راستای ارتقاء ایمنی محیطهای کاری و کاهش حوادث شغلی تلقی میشود.
فعالیت تشکلهای کارگری موجب صیانت از نیروی کار خواهد شد
حسن قمری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این مراسم بر ضرورت راهاندازی انجمنها و تشکلهای کارگری و همچنین شوراهای اسلامی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی تأکید کرد و گفت: فعالیت تشکلهای کارگری موجب صیانت از نیروی کار و منجر به پیگیری مطالبات صنفی کارگران در چارچوب قانون خواهد شد. بر این اساس نهادها و دستگاههای اجرایی باید نسبت به ایجاد اینگونه تشکلها توجه ویژه داشته باشند.
خواستار جایگزینی وفاق و خدمت به جای اختلافات سیاسی هستیم
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه نیز در این مراسم ضمن انتقاد از مشکلات انباشته کارگری در سالهای گذشته، گفت: در این رابطه خواستار جایگزینی وفاق و خدمت به جای اختلافات سیاسی هستیم. از سوی دیگر اقدام دولت در خصوص حضور داور و حکم در شورای کار در سال جاری یک اقدام بیسابقه بوده و برای نخستین بار در تاریخ روابطکار رخ داده است. این اتفاق دفاع از حقوق کارگران را هدف گرفته بود، اما تورم مانع از تحقق کامل تأثیر افزایش حقوق و دستمزد شد.
داود میرزایی به ویژگیهای شهرستان ساوه به عنوان یک شهرستان با مزیتهای صنعتی و تولیدی و همچنین چالشهای این حوزه اشاره کرده و در این خصوص، افزود: شهرستان ساوه با دارا بودن شهرک صنعتی کاوه بزرگترین شهر صنعتی خاورمیانه، نرخ بیکاری پایینی دارد. اما متأسفانه با چالشهایی نظیر حوادث کار، سرویسهای فرسوده و کمبود نیروی ناظر بر ایمنی مواجه است و باید برای برطرف کردن این چالشها چارهاندیشی شود.
تنها 67 واحد اقدام به ایجاد و راهاندازی تشکلهای کارگری کردهاند
علیرضا امیری، رئیس کانون کارگران، بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی استان مرکزی نیز در این مراسم نیز با انتقاد از فقدان تشکلهای کارگری در بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی، گفت: بهرغم داشتن ظرفیت راهاندازی تشکلهای کارگری در واحدهای تولیدی و صنعتی، اما از میان 1000 واحد تنها 67 واحد اقدام به ایجاد و راهاندازی تشکلهای کارگری کردهاند. همچنین قراردادهای موقت، مسائل درمانی و وضعیت بازنشستگان از دیگر مشکلات و دغدغههای جامعه کارگری است.