خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان بهزیستی:

۱۶ شهر ایران دوستدار سالمند شدند

۱۶ شهر ایران دوستدار سالمند شدند

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به احیای برنامه شهرهای دوستدار سالمند گفت: تاکنون ۱۶ شهر کشور در این طرح قرار گرفته‌اند و به استانداران ابلاغ شده است که دست‌کم دو جلسه شورای سالمندان را با این رویکرد در سال برگزار کنند.

 به گزارش ایلنا، سید جواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه سالمندان اظهار کرد: آیین‌نامه شورای ملی سالمندان در سال ۱۳۸۳ توسط آقای عارف ابلاغ شد و این نخستین گام جدی برای سامان‌دهی امور سالمندان بود. هم اکنون با هدایت دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش کردیم تا این شورا را فعال کنیم و خوشبختانه در سال گذشته تاکنون، ۱۷۲ جلسه شورای سالمندان در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار شده است و از گسل شناختی موضوع سالمندان عبور کرده‌ایم و این مسئله اکنون در حال پیشرفت است. 

وی بیان کرد: یکی از دستورهای مورد تأکید رئیس‌جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع محله‌محوری است که آن را با موضوع سالمندان آغاز کرده‌ایم. 

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در حال حاضر حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از سالمندان کشور به‌صورت مستمر از خدمات مختلف بهره‌مند هستند. صندوق بیمه روستاییان ۱۸۴ هزار نفر، تأمین اجتماعی ۳ میلیون نفر، صندوق بازنشستگی یک میلیون و ۳۴۴ هزار نفر، سازمان بهزیستی حدود یک میلیون نفر و کمیته امداد نیز حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش دارند. 

حسینی ادامه داد: سازمان بهزیستی به‌طور خاص ۲۲ خدمت در زمینه‌های توانبخشی، خدمات اجتماعی و توانمندسازی ارائه می‌دهد. این خدمات از طریق مراکز هشت‌گانه از جمله توانبخشی، مراقبت در منزل، مشاوره، خدمات روزانه و شبانه و حمایت‌های اجتماعی انجام می‌شود. همچنین دبیرخانه شورای ملی سالمندان نیز در سازمان بهزیستی مستقر است و ۱۸ موضوع کلیدی را در دستور کار دارد. 

وی با اشاره به طرح ملی «سلام» (سلامت اجتماعی محله‌محور) گفت: تاکنون ۷ طرح در حوزه اجتماع‌محور در کشور اجرا شده و ۸ طرح دیگر نیز در سطح ملی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. حتی تجارب بین‌المللی در کشورهایی با رویکرد مدرسه‌محور نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در مجموع، این طرح در قالب ۷ محور طراحی شده است. 

حسینی تشریح کرد: در این طرح مشخص شده است که چه کسانی در محله باید خدمات بدهند، ظرفیت کانون محله کجاست، چه خدماتی باید ارائه شود، داوطلبان محلی چه کسانی هستند، منابع مالی کجا تأمین می‌شود، چگونه باید مردم را جذب کرد و سازوکار مدیریت و ساماندهی طرح چگونه است. 

رئیس سازمان بهزیستی با قدردانی از همراهی وزارتخانه‌ها اظهار کرد: از وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش به‌طور ویژه تشکر می‌کنم. دکتر کاظمی دستور داده‌اند تمام مجموعه آموزش و پرورش پای کار بیاید همچنین دکتر میدری از ابتدا فراتر از یک مقام رسمی، به‌عنوان یک کارشناس در تمام مراحل این طرح مشارکت فعال داشته‌اند. 

وی همچنین به همکاری سازمان‌های تخصصی اشاره کرد و گفت: انجمن اپتومتری اعلام کرده است که ۳ هزار نیرو در سراسر کشور دارد که آماده‌اند خدمات رایگان تنبلی چشم ارائه دهند. با همکاری این انجمن، سازمان بهزیستی موفق به انجام ۵۷ میلیون غربالگری چشم شده است در حالی‌که شیوع تنبلی چشم در دنیا بین ۳.۵ تا ۴ درصد است، این رقم در ایران به ۱.۵ درصد کاهش یافته است. 

حسینی در ادامه با اشاره به اهمیت شهرهای دوستدار سالمند گفت: این مفهوم از سال ۲۰۰۰ توسط سازمان ملل مطرح شد و در ایران نیز از سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به‌طور جدی پیگیری شد. هرچند در دوران کرونا فعالیت‌ها متوقف شد اما از سال گذشته مجدداً این مسیر آغاز شده و اکنون ۱۶ شهر کشور به‌عنوان شهر دوستدار سالمند شناسایی شده‌اند. 

وی افزود: ۲۷ دستگاه موظف به ایفای نقش در تحقق شهر دوستدار سالمند هستند به استانداران تأکید شده است که هر سال حداقل دو جلسه شورای سالمندان را با رویکرد شهر دوستدار سالمند برگزار کنند. 

رئیس سازمان بهزیستی درباره مطالعات انجام‌شده گفت: در حوزه معلولیت، اطلاعات بیش از ۲۷۹ هزار خانوار در ۱۸ استان جمع‌آوری شده و به جرأت می‌توان گفت که ایران در میان کشورهای منطقه، کامل‌ترین داده‌ها را برای تصمیم‌گیری در این حوزه دارد با این حال، در زمینه سالمندان هنوز به چنین سطحی از داده‌محوری نرسیده‌ایم. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون ۸ نوع مرکز مجاز از سازمان بهزیستی خدمات سالمندی دریافت می‌کنند اما در سطح جهانی این خدمات در ۲۵ تیپ مختلف ارائه می‌شود. متأسفانه برای بسیاری از این تیپ‌ها، در حال حاضر امکان صدور مجوز نداریم. 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی، حسینی با اشاره به تجربه سفر به چند شهر مهم گفت: در شهرهای قم، اصفهان، شیراز و مشهد زمین‌هایی به مساحت ۱۰۰ هکتار برای ایجاد شهرک یا دهکده سالمندان وجود دارد اما به‌دلیل نبود ساختار قانونی نمی‌توانیم مجوز احداث صادر کنیم. برای حل این مسئله درتلاش هستیم با حضور ۶ دستگاه ذی‌ربط مصوبه‌ای تدوین کنیم تا بتوان در قالبی جدید به این مراکز مجوز داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز