خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان بهزیستی کشور:

۳۰ مرکز جدید اورژانس اجتماعی در کشور راه‌اندازی می‌شود/ پرداخت حق پرستاری به متقاضیان دهک اول

۳۰ مرکز جدید اورژانس اجتماعی در کشور راه‌اندازی می‌شود/ پرداخت حق پرستاری به متقاضیان دهک اول

معاون وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تجارب اخیر و نقش حیاتی اورژانس اجتماعی در بحران‌های کشور، از تصمیم به تأسیس ۳۰ مرکز جدید اورژانس اجتماعی در کشور در سال‌جاری خبر داد.

به گزارش ایلنا، سیدجواد حسینی پیش از ظهر امروز ۲۶ تیر در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر خود به استان کرمان در نخستین روزهای هفته بهزیستی و هم‌زمان با چهل‌وپنجمین سالگرد تأسیس این سازمان، به آغاز طرح‌های حمایتی و خدماتی گسترده در این سفر اشاره و اظهار کرد: در بدو ورود، مراسم بهره‌برداری بیش از ۳۷۰ واحد مسکونی ویژه جامعه هدف برگزار شد و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۱۸۰۰ واحد دیگر نیز احداث یا تکمیل شود.

به گفته او، در حوزه اشتغال‌زایی نیز گام‌های بلندی برداشته شده و طی روزهای اخیر، بیش از ۴۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد و به بهره‌برداری رسیده است. همچنین ایجاد ۵۰۰۰ فرصت شغلی دیگر در سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.

حسینی همچنین از اجرای پروژه‌های انرژی خورشیدی برای ایجاد درآمد پایدار برای جامعه هدف خبر داد و گفت: چهار ساختگاه تولید پنل خورشیدی که با سهامداری ۲۵۰۰ فرد دارای معلولیت یا مددجو اداره می‌شود، در مجموع ظرفیت تولید ۱۲ مگاوات برق را خواهد داشت و نقش مهمی در رفع ناترازی مالی و توانمندسازی اقتصادی ایفا خواهد کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به بازدید از مرکز جامع‌سازی اشتغال و کارآفرینی در استان کرمان اشاره و از فعالیت موفق این مرکز ابراز رضایت کرد.

وی همچنین گفت: در تلاشیم تا در سال جاری، هیچ مددجویی در صف دریافت کمک‌هزینه لوازم بهداشتی قرار نگیرد و حق پرستاری ضایعه نخاعی‌ها و افراد دهک اول به طور کامل و بدون وقفه پرداخت شود.

حسینی گفت: در جنگ ۱۲ روزه اخیر، ضرورت خدمات اورژانس اجتماعی بیش از گذشته احساس شد و همین امر ما را بر آن داشت تا ساختار حمایتی را تقویت کنیم، به‌ویژه در مناطقی از استان کرمان که محرومیت‌های بیشتری دارند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور از طراحی و اجرای طرحی با عنوان «سلام» (سلامت اجتماعی محله‌محور) خبر داد که هدف آن ارائه خدمات اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های محلی و مشارکت مردمی است.

وی گفت: این طرح بر استفاده از اماکن موجود مانند مدارس، مساجد، مراکز مثبت زندگی، خانه‌های بهداشت، خانه‌های هلال و سایر پایگاه‌های محلی تکیه دارد و نیازی به ساخت تأسیسات جدید ندارد. ما تنها در بهزیستی، ۱۰۷ هزار داوطلب فعال داریم و در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، ۱۳ هزار پزشک، روان‌پزشک و مددکار اجتماعی به‌صورت داوطلبانه وارد میدان شدند.

به گفته وی، بازسپاری خدمات به ۳۰ هزار خیریه ثبت‌شده در کشور، به‌ویژه ۱۰ هزار خیریه مرتبط با بهزیستی، باعث دسترس‌پذیر شدن خدمات، تقویت همبستگی اجتماعی، ارتقاء مشارکت مردمی و افزایش رضایتمندی عمومی خواهد شد.

حسینی تأکید کرد: طرح محله‌محور تنها محدود به شهرها نیست. ما این طرح را از محلات شهری آغاز می‌کنیم، اما ظرفیت اجرای آن در روستاها نیز به‌طور جدی وجود دارد. در حال حاضر، طرح CBR یا توانبخشی مبتنی بر جامعه در ۹۵ درصد مناطق روستایی کشور اجرا می‌شود و امسال تلاش می‌کنیم سهم شهرها را از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش دهیم.

او افزود: این مسیر می‌تواند در آینده به گسترش عدالت اجتماعی، نشاط اجتماعی و افزایش بهره‌وری در خدمات اجتماعی منجر شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز