خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

جزئیات مدارس استعداد درخشان قرآنی/ راه‌اندازی ۱۲۰۰ مدرسه حفظ قرآن طی پنج سال آینده

جزئیات مدارس استعداد درخشان قرآنی/ راه‌اندازی ۱۲۰۰ مدرسه حفظ قرآن طی پنج سال آینده

مدیر کل قرآن وزارت آموزش و پرورش گفت: مدرسه رسمی حفظ یعنی مدرسه‌ای دولتی و هم غیر‌دولتی که برنامه درسی و اهداف آن محقق و در کنارش کار حفظ نیز انجام خواهد شد. در این مدارس شش جلسه در هفته به برنامه درسی اضافه می‌شود که این شش ساعت اضافه، مخصوص حفظ قرآن است و در طول هفته توزیع می‌شود.

«میکائیل باقری» مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در مورد مدارس حفظ قرآن توضیح داد: بر اساس تکلیف برنامه هفتم، آموزش پرورش مکلف است طی پنج سال آینده از زمان تصویب برنامه، ۱۲۰۰ مدرسه رسمی حفظ قرآن راه‌اندازی کند. مدرسه رسمی حفظ یعنی مدرسه‌ای دولتی و هم غیردولتی که برنامه درسی و اهداف آن محقق و در کنارش کار حفظ نیز انجام خواهد شد. در این مدارس شش جلسه در هفته به برنامه درسی اضافه می‌شود که این شش ساعت اضافه، مخصوص حفظ قرآن است و در طول هفته توزیع می‌شود. اولویت ما در گام اول دوره‌ی ابتدایی است، ولی در ادامه قابل تعمیم به دوره‌ متوسطه خواهد بود.

۱۵ مدرسه قرآنی در سراسر کشور به صورت آزمایشی کارشان را شروع کردند

وی با اشاره به روند اجرایی طرح راه‌اندازی مدارس قرآنی گفت: در سال تحصیلی جاری ۱۵ مدرسه در سراسر کشور به صورت آزمایشی کارشان را شروع کردند و در حال فعالیت هستند. دستورالعمل راه‌اندازی این مدارس در حال مستندسازی است که حدودا ۱۰ الی ۱۵ روز دیگر ابلاغ می‌شود و از اول مهر رسما آغاز به کار خواهند کرد.

باقری در رابطه با اهدف مدارس قرآنی بیان کرد: نخست در جهت تحقق تربیت ۱۰ میلیون نفر حافظ در کشور طبق منویات حضرت آقا است. ما معتقدیم که آموزش و پرورش به واسطه‌ی داشتن حدود ۱۷ میلیون دانش‌آموز مستعد در این زمینه، نقش به سزایی در تربیت این ۱۰ میلیون نفر دارد. تمام این ۱۰ میلیون نفر به عهده‌ی آموزش پرورش نیست، بلکه همه‌ دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی و فرهنگی به ویژه موسسات قرآنی کشور موظف هستند که در این زمینه کمک کرده و حافظ تربیت کنند. اما آموزش و پرورش با داشتن مخاطب حداکثری، وظیفه دو چندانی در این موضوع دارد و اگر آموزش و پرورش موفق شود، کشور در این زمینه موفق خواهد شد.

وی افزود: دوم این که از اهداف و تکالیف برنامه هفتم توسعه است و آن چه به عهده‌ آموزش و پرورش است، باید انجام شود و انس با قرآن از اهداف آموزش و پرورش و برنامه درسی است که یکی از محکم‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌های انس با قرآن، حفظ کردن آن است.

مدیر کل قرآن وزارت آموزش و پرورش در خصوص مدارس استعداد درخشان قرآنی شرح داد: این‌ها مدرسه نیستند بلکه دارالقرآن‌اند. فعلا آقای وزیر دستور داده‌اند که در حوزه‌ حفظ و تلاوت، استعدادیابی و استعدادپروری کنیم. در حوزه‌ حفظ با راه‌اندازی مدارس رسمی حفظ، کار انجام می‌شود و در حوزه‌ی تلاوت، پرورش قاری و استعدادیابی بچه‌ها، در سال تحصیلی جاری در ۱۶ منطقه و شهرستان این کار را به صورت آزمایشی توسط دارالقرآن‌ها برای پایه‌ چهارم انجام داده‌ایم.

وی اضافه کرد: ۱۶ دارالقرآن در ۱۶ شهرستان تقریبا از بهمن ماه شروع به کار کردند و مربیان متخصص دارالقرآن، دانش‌آموزان پایه چهارم شهر خودشان را از نظر موسیقیایی و گوش تست کردند که این‌ها چه قدر مستعد هستند و چه قدر توانمندی صوتی و گوش موسیقیایی دارند و آن‌ها را شناسایی کرده‌اند تا در دارالقرآن و طی برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده، قاری تربیت کنند.

او افزود: امسال قرار است این کار را افزایش و تعمیم دهیم، اما عدد خاصی مد نظرمان نیست. این کار بر خلاف آن مدارس که جزئی از برنامه بود، فوق برنامه است. فعلا این کار را به صورت آزمایشی در دارالقرآن‌ها انجام می‌دهیم تا در صورت موفقیت، در جهت راه‌اندازی مدرسه‌ی رسمی استعدادیابی گام برداریم.

حافظان کل قرآن در دانشگاه فرهنگیان بدون کنکور جذب می‌شوند

میکائیل باقری در پاسخ به پرسشی که آیا در آینده کسانی که در این مدارس استعداد درخشان، استعدادیابی و مشغول به تحصیل شدند، از مزایای استعداد درخشان نیز برخوردار می‌شوند، اذعان کرد: خیر، هنوز آیین‌نامه‌ای تنظیم نکرده‌ایم و نمی‌توانیم قولی دهیم. ما باید مرحله آزمایشی را سپری کنیم، آیین‌نامه بنویسیم و آیین‌نامه در شورای عالی مصوب شود. آن موقع می‌شود این‌ها را ترسیم و طراحی و هدفگذاری کرد، ولی فعلا جز اهداف نیستند.

وی در آخر به مزایای تحصیل در مدارس حفظ قرآن اشاره کرد و افزود: مدارس رسمی حفظ قرآن برای حافظان قرآن تسهیلاتی قائل‌اند که به ستاد راهبری حفظ قرآن مربوط است. سهمیه‌ها در دانشگاه فرهنگیان سر جایش است؛ یعنی حافظان کل در دانشگاه فرهنگیان به عنوان نخبگان فرهنگی و قرآنی بدون کنکور جذب می‌شوند و سقف امتیازی است که حافظ کل می‌گیرد. علاوه بر آن امتیازاتی که ستاد راهبری حفظ برایشان قائل است یعنی کمک هزینه‌ی تحصیلی و شرکت در آزمون‌ها و اعطای مدرک دانشگاهی، در دانشگاه فرهنگیان هم برای این دوستان به عنوان سهمیه مد نظر قرار گرفته شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز