خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان اورژانس کشور:

اورژانس در جنگ ۱۲ روزه، ۱۰ هزار و ۵۰۰ ماموریت جنگی داشت

اورژانس در جنگ ۱۲ روزه، ۱۰ هزار و ۵۰۰ ماموریت جنگی داشت

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به ماموریت های اورژانس در مدت زمان جنگ ۱۲ روزه گفت: اورژانس حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ ماموریت جنگی داشته است. همچنین ۱۲۶ هزار ماموریت عادی در شهرها و جاده ها برای اورژانس در این مدت ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور در نشست خبری صبح یکشنبه ۵ مرداد با اشاره به خدمات اورژانس در جنگ ۱۲ روزه اظهار داشت: نیروهای اورژانس در این مدت جنگ ۱۲ روزه در همان لحظات اولیه آنچه که در توان داشتند برای مردم آسیب‌دیده در اقصی نقاط کشور گذاشتند، با وجود این که هم آمبولانس‌ و هم خودشان آسیب دیدند.

وی افزود: در تهران، بعضی روزها ۳۰ تا ۴۰ نقطه به‌یک‌باره مورد هدف قرار می‌گرفت و همکاران ما باید در آن لحظه در همه این نقاط حضور پیدا می‌کردند و به کمک مجروحان می‌پرداختند.

او با اشاره به آمار مصدومان جنگ ۱۲ روزه گفت: در این مدت جنگ ۱۲ روزه، ۲۶ استان از کشور و ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی درگیر بود. ۱۰۰ شهر مورد هجمه قرار گرفت. نزدیک به ۶ هزار نفر در این جنگ مصدوم شدند و حدود هزار و ۴۴ عمل جراحی برای افرادی که وارد بیمارستان‌ها شده بودند، انجام شد.

میعادفر با اشاره به ماموریت های اورژانس در مدت زمان جنگ ۱۲ روزه گفت: اورژانس حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ ماموریت جنگی داشته است. همچنین ۱۲۶ هزار ماموریت عادی در شهرها و جاده ها برای اورژانس در این مدت ثبت شده است.

رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: در این ایام حدود ۳۰۲ زن مصدوم شدند و ۱۰۲ خانم شهید شدند. همچنین ۴۷ کودک به  شهادت رسیدند و ۲۱۵ کودک و نوجوان مصدوم شدند.

وی اضافه کرد: ۱۱ دستگاه آمبولانس‌ در این ایام آسیب دیدند.همچنین ۶ پایگاه اورژانس آسیب دید و پایگاه هویزه که یکی از آنها بود، کاملاً تخریب شد.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به تمهیدات اورژانس برای اربعین ادامه داد: مسئول کمیته بهداشت و درمان اربعین، وزارت بهداشت است. در حوزه بهداشت، سازمان اورژانس نقش هماهنگ‌کننده وزارت بهداشت را بر عهده دارد تا هماهنگی لازم را جهت ارائه خدمات انجام دهد. وظیفه کمیته بهداشت و درمان در داخل کشور و تا نقطه صفر مرزی تعریف شده است. پس از آن، در کشور عراق، ارائه خدمات توسط همکاران جمعیت هلال احمر صورت می‌گیرد.

وی افزود: البته در ارتباط با تأمین نیروی انسانی شامل پزشک، پرستار مورد نیاز در اختیار جمعیت هلال احمر قرار می‌گیرند و در کشور عراق به آن ها کمک می‌کنند. دانشگاه‌های علوم پزشکی ما در سال گذشته نزدیک به ۷۰ موکب درمانی را در مسیر نجف به کربلا و نیز در خروجی مرزها ایجاد کردند. اما آنچه وظیفه ما محسوب می‌شود، فعالیت تا نقطه صفر مرزی است.

میعادفر تاکید کرد: البته برای هر کاری ابتدا باید ارزیابی مخاطرات صورت گیرد؛ یعنی بررسی کنیم با چه مشکلاتی مواجه خواهیم بود و در کنار آن، برنامه‌ریزی کنیم که اگر مشکلی ایجاد شد، چگونه بتوان آن را مدیریت کرد.

او اضافه کرد: مهم‌ترین مشکل ما، موضوع گرما است. چراکه سال به سال با افزایش دما مواجه هستیم. امسال از سال گذشته گرم‌تر است و سال آینده نیز از امسال گرم‌تر خواهد بود. با توجه به فراگیر شدن مراسم اربعین و حضور پررنگ مردم عزیز کشورمان، در سال‌های گذشته اقدام به ایجاد یکسری زیرساخت‌های دائمی کردیم.

وی بیان کرد: به عنوان نمونه، در مرز مهران و در نقطه صفر مرزی، جایی که زائرین توقف دارند و باید منتظر عبور از گیت‌های مرزی بمانند، یک مرکز درمانی با نزدیک به ۱۵۰ تخت بستری ایجاد شده است؛ این مرکز شامل خوابگاه برای همکاران پزشک و پرستار و نیز مرکز درمانی برای ارائه خدمات به حدود ۱۵۰ نفر است. همچنین در مرز خسروی، مرکزی به مساحت ۲۰۰۰ متر احداث شده که طبقه پایین آن به مرکز درمانی و طبقه بالا به استقرار تیم‌های پزشکی اختصاص یافته است. در مرز شلمچه نیز اقدامات مشابهی انجام شده است.حتی مرکزی به عنوان اتاق سرد فراهم شده است برخی افرادی که بر اثر گرمازدگی دچار مشکل می‌شوند، به آن مراجعه می‌کنند و خدمات دریافت می‌کنند.

میعادفر با اشاره به خطر تجمع انبوه افزود: از دیگر مخاطرات، تجمعات انبوه جمعیت است. پیش‌بینی شده که نزدیک به ۴ میلیون نفر در مراسم شرکت کنند؛ یعنی ۴ میلیون نفر رفت و ۴ میلیون نفر بازگشت دارند که در مجموع، باید برای ۸ میلیون نفر ظرفیت‌سازی کنیم.

وی اظهار کرد: نزدیک به ۵۰ درصد زائرین از مرز مهران عبور می‌کنند؛ مرزی که در استانی با جمعیت کم واقع شده ولی بیشترین عبور زائر از آن صورت می‌گیرد. این موضوع چالش‌هایی را به همراه دارد. البته زیرساخت‌های خوبی در سال‌های اخیر فراهم شده است که مهم‌ترین آن، اصلاح جاده‌هاست. با دوطرفه شدن جاده‌ها، از زمان ترافیک کاسته شده و سرعت انتقال زائرین افزایش یافته است.

میعادفر تصریح کرد: در خصوص عبور از مرزها، سال گذشته فراجا با طرف عراقی هماهنگی‌های خوبی انجام داد و ما شاهد توقفی در عبور نبودیم. امید است امسال نیز با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، عبور زائرین بدون توقف و با سرعت انجام شود.

او با اشاره به مخاطرات گفت: یکی از دیگر مخاطرات، وقوع حوادث ترافیکی است. طبق اعلام رئیس کمیته راه و سوخت، حدود یک میلیون نفر از طریق ناوگان وزارت راه جابجا خواهند شد و بخش اعظمی از جابجایی‌ها نیز به صورت مردمی انجام می‌شود. بنابراین، لازم است مراقبت‌های لازم صورت گیرد تا حادثه‌ای برای زائرین در این سفر رخ ندهد. موضوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های گوارشی نیز از دیگر مخاطرات است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود. خوشبختانه برای همه این مخاطرات، برنامه‌ریزی صورت گرفته تا مانند سال گذشته خدمات‌رسانی به بهترین شکل انجام شود.

وی اضافه کرد: ما در کنار امکانات موجود، در استان‌ها حدود ۱۱۸ بیمارستان داریم که همگی در آماده‌باش کامل قرار دارند؛ از مرکز استان تا مرزها، این بیمارستان‌ها آمادگی لازم را دارند. در هفته گذشته، بازدیدهایی از چهار مرز اصلی کشور شامل خسروی، مهران، چذابه و شلمچه انجام شده است.

رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در مرزها، ۶۷۱ آمبولانس، ۱۶ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲۶ دستگاه موتورلانس و شش فروند بالگرد پیش‌بینی شده است. همچنین دو مرز ورودی برای مهمانانی که از پاکستان و افغانستان وارد می‌شوند، فعال است. مرز چذابه تنها مرزی که برای اتباع پیش‌بینی شده، که خروج اتباع از آن صورت می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر امکانات ثابت، ۱۰ بیمارستان سیار نیز پیش‌بینی شده‌اند تا به مراکز ثابت مرزی کمک کنند. همچنین ۱۷۰ دستگاه آمبولانس، ۱۴ دستگاه موتورلانس، ۲۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۸ فروند بالگرد از استان‌های مختلف به مرزها اعزام خواهند شد. همچنین ۲ فروند هواپیما برای انتقال هوایی بیماران نیز در نظر گرفته شده است که با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، این ظرفیت در اختیار ما قرار گرفته است. همچنین ۴ واحد سیار ارتباطی برای انتقال اطلاعات، داده‌ها و تصاویر مرزی به مرکز EOC سازمان اورژانس مستقر شده است تا در صورت لزوم، مداخلات لازم انجام شود.

او ادامه داد: خودروهای پشتیبانی برای انتقال مواد غذایی سرد نیز در نظر گرفته شده است تا تیم‌های درمانی بتوانند از تغذیه سالم بهره‌مند شوند. در زمینه دارو نیز بخشی از داروها توسط دانشگاه‌ها تهیه شده و شرکت‌های دارویی با کامیون‌های مخصوص، داروها را در نقطه صفر مرزی با نگهداری مناسب و در دمای مطلوب مستقر کرده‌اند تا در صورت نیاز از این ظرفیت‌ها استفاده شود.
 
او تاکید کرد: در بحث نظارت بر موکب‌ها، هم در داخل کشور و هم در کشور عراق، نظارت‌های دقیقی انجام می‌شود. امسال حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر به صورت دریایی جا به جا خواهند شد، همین تعداد به صورت هوایی و ریلی جابجا خواهند شد. در تمام این مسیرها، نظارت بهداشتی در بخش ورود و خروج توسط همکاران ما انجام می‌شود تا از ورود بیماری‌های سندرومیک و جدید جلوگیری شود.
 
میعادفر هشدار داد: بارها و بارها در طی سنوات گذشته گفته ایم افرادی که می‌خواهند افراد سالمند را همراهی کنند، توصیه شدید ما این است که سفرشان را به زمان دیگری و با شرایط جسمانی مناسب اقدام کنند. مادران باردار، خواهش می‌کنیم که نروند، همچنین اطفال در آن شرایط گرمای شدید، توصیه ما این است در این سفر شرکت نکنند. کودکان زیر ۶ سال خیلی سریع‌تر دچار کم‌آبی و کاهش هوشیاری می‌شوند.
 
او افزود: کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، یا اینکه از داروهایی استفاده می‌کنند که باید در زنجیره سرد حفظ شود، یعنی مثلا انسولین استفاده می‌کنند، باید در یک دمای مناسبی نگهداری شود. نمی‌توانند در این دمای ۶۰ درجه یا ۵۰ درجه آن را حمل کنند. چرا که دچار مشکل می‌شود و اثربخشی‌اش را از دست می‌دهد. همچنین افراد هر جا احساس کردند خسته هستند یا مشکل دارند، وارد موکب‌ها شوند، استراحتی بکنند، آبی بنوشند و توقفی داشته باشند، سپس حرکت کنند.
خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز