خبرگزاری کار ایران

کاهش ۳۰ درصدی تولید گردو در خراسان رضوی به علت سرمازدگی و خشکسالی

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۲۴۹۹

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سرمازدگی و خشکسالی از پارسال تاکنون موجب کاهش ۳۰ درصدی تولید محصول گردو در این استان شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا ، محمد میری دیسفانی گفت: خراسان رضوی یکی از استان های دارای ظرفیت بسیار در تولید گردو است و کیفیت، طعم، چربی و سفیدی مغز گردوی آن به خاطر برخورداری از اقلیم مناسب جزو مزیتهای محصول تولیدی این خطه است.

وی ادامه داد: هم اکنون در این استان پنج هزار و ۹۶۰ هکتار باغ‌ گردو وجود دارد که از این مقدار حدود پنج هزار و ۱۵۰ هکتار بارور است و پیش بینی می‌شود امسال پنج هزار و ۲۰۰ تن گردو در استان تولید شود.

مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برداشت گردو در سال جاری با توجه به سرمازدگی اواخر سال گذشته و همچنین استمرار و تشدید خشکسالی و بروز کم‌آبی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته که در این بین سایر عوامل همانند افزایش دما و بادهای گرم سبب شده است وزن مغز گردو نیز کاهش پیدا کند.

وی افزود: شهرستان های چناران، جغتای و کلات به ترتیب جایگاه‌های اول تا سوم تولید گردو در استان را دارند و محصول این مناطق از کیفیت بهتری برخوردار است، از این رو سیاست سازمان جهادکشاورزی اصلاح و نوسازی باغات گردو است.

میری ادامه داد: از جمله اقدامات حمایتی انجام شده در راستای بهسازی و نوسازی باغات گردو می‌توان به اجرای پروژه سرشاخه کاری در باغات قدیمی با هدف تغییر رقم و استفاده از ارقام بازارپسند و کوتاه کردن تاج درخت و همچنین تهیه، تامین و توزیع نهال اصلاح شده اشاره کرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز