همکاری میراث فرهنگی و امور عشایر فارس برای توسعه گردشگری و رفع چالش های عشایر

در دیدار سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با مدیرکل امور عشایر استان همکاریهای مشترک در حوزههای گردشگری، عشایری، صنایع دستی و چالشهای پیشِ روی جوامع عشایری مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در این دیدار بر ضرورت تقویت ارتباط بین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با محوریت زندگی عشایری تأکید کرد.
محسن ضیایی بیان کرد: نمونهای از همکاری موفق در این حوزه، نقش عشایر فیروزآباد در توسعه صنایع دستی مانند دستبافتههای داری است که بهعنوان یکی از ظرفیتهای ممتاز استان شناخته میشود.
وی اضافه کرد: پتانسیل شهرستان آباده با حدود ۳۰درصد جمعیت عشایری به عنوان فرصتی برای ایجاد اردوگاه های گردشگری عشایری و معرفی شیوه زندگی این جامعه به گردشگران داخلی و خارجی مورد تأکید است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تغییر الگوی معیشت عشایر از کشاورزی و دامداری به فعالیتهایی مانند گردشگری بهویژه در مناطق پیرامونی تخت جمشید و نقش رستم که با مشکلاتی نظیر کمآبی و فرونشست زمین مواجهاند را ضروری ارزیابی کرد.
ضیایی بر لزوم استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای جذب گردشگران خارجی و معرفی جذابیتهای عشایری تأکید کرد.
وی از پیشنهاد راهاندازی «میز تخصصی گردشگری عشایر» در استان فارس خبرداد و گفت: تنوع بخشی به حوزه های گردشگری شامل سلامت، زیارتی، فرهنگی و طبیعت گردی با تکیه بر قابلیت های عشایری مورد تاکید است.
سرپرست میراث فرهنگی فارس با اشاره به تجارب پیشین در حوزه گردشگری، خواستار هماهنگی نهادهای مرتبط برای ساماندهی و معرفی نظاممند جاذبههای عشایری شد.
ضیایی تصریح کرد: برنامه ریزی برای تداوم زندگی عشایری نه تنها به عنوان بخشی از هویت فرهنگی، بلکه به منزله راهبردی برای ایجاد درآمد پایدار و مقابله با چالش های اقتصادی و زیست محیطی اجتناب ناپذیر است.
ضیایی اظهار امیدواری کرد با جلب سرمایهگذاری و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، رونق گردشگری احیا شود.
مدیرکل امور عشایر استان فارس نیز با اشاره به جمعیت محدود عشایر کوچنده حدود ۲ تا ۳ درصد جمعیت فارس نیز گفت: نقش بهرهوری این قشر از جامعه در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بسیار پررنگ است.
عبدالحمید کریمی بیان داشت: نگاه اعتباری و برنامه ریزی به این قشر همواره متناسب با جمعیت آنها بوده، نه بر اساس نقش اثرگذار که دارند.
مدیر کل امور عشایر استان فارس اضافه کرد: شرایط زندگی این جامعه به گونهای است که در معرض دید تصمیمگیران و کارشناسان قرار نمیگیرد و این مسئله لزوم توجه ویژه را میطلبد.
کریمی افزود: کارشناسان تنها زمانی میتوانند در تصمیمات خود جامع نگری داشته باشند که دادههای دقیقی از شرایط و نیازهای عشایر در اختیارشان قرار گیرد.
مدیر کل امور عشایر استان فارس بر همکاری مستمر و هدفمند با میراث فرهنگی و گردشگری فارس به دلیل پیوندهای ناگسستنیِ حوزه هایی مانند صنایع دستی، گردشگری عشایری و ظرفیتهای تولیدی، تاکید کرد.
کریمی اظهار امیدواری کرد با درایت سرپرست محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تصمیمات راهبردی بتوانیم جامعه عشایر را در برنامهها دخیل کرده و از ظرفیتهای این قشر بهرهبرداری کنیم تا منشأ خیر برای کل استان باشند.
کریمی با بیان تلاشهای صورتگرفته برای ساماندهی امور عشایر، اظهار داشت: از ابتدا بر اجرای عملی برنامهها و کاهش چالشهای پیش رو تمرکز کردیم، اما حمایتهای ناکافی و ناهماهنگیها موجب شد نتایج مطلوب محقق نشود.
مدیر کل امور عشایر استان فارس در پایان خواستار همکاری نهادهای مرتبط برای تقویت زیرساختهای گردشگری عشایری و معرفی دستاوردهای صنایع دستی این قشر بهعنوان بخشی از میراث فرهنگی استان شد.