خبرگزاری کار ایران

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد:

مواد اولیه و نشانه‌گذاری استاندارد صنایع غذایی از مشکلات عمده حوزه واردات / سهم ایران در تجارت حلال قابل توجه نیست

مواد اولیه و نشانه‌گذاری استاندارد صنایع غذایی از مشکلات عمده حوزه واردات / سهم ایران در تجارت حلال قابل توجه نیست

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان مرکزی به مشکلات واحدهای تولیدی به ویژه در حوزه صنایع غذایی اشاره کرده و گفت: یکی از مشکلات عمده در حوزه واردات، مواد اولیه و نشانه‌گذاری استاندارد محصولات حوزه صنایع غذایی است. بر این اساس به واحدهای تولیدی حوزه صنایع غذایی مهلت داده شده است که تا پایان سال 1404 در تولیدات و بسته‌بندی‌های محصولات فعلی خود، از نشانه‌گذاری استاندارد با شرایط پیشین استفاده کنند.

به گزارش ایلنا، محمود نصرالهی افزود: تغییرات در نشانه‌گذاری استاندارد به دلیل اهمیت این موضوع در دستور کار قرار گرفته است. اما به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌ها، سازمان استاندارد مهلت‌های قانونی را برای تطبیق واحدهای تولیدی با بخشنامه‌های جدید در نظر گرفت. این بخشنامه که در سال 1402 ابلاغ شد، واحدهای تولیدی را ملزم به اعمال تغییراتی در نشانه‌گذاری استاندارد می‌کرد. اما با توجه به نیاز به زمان برای تطبیق، اخیراً مهلت ارفاقی در این رابطه در نظر گرفته شده است.

وی همچنین به موضوع تسریع در تعیین ماهیت محصولات در گمرک اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: واحدهای تولیدی که توان آزمایشگاهی دارند، می‌توانند به اداره‌کل استاندارد استان مرکزی مراجعه کنند تا مجوز راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تعیین ماهیت استانی برای تسریع در فرآیند ترخیص گمرکی را دریافت کنند. همچنین از ظرفیت آزمایشگاه‌های آزمون واحدهای تولیدی برای انجام سریع‌تر آزمون‌ها استفاده خواهد شد.

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان مرکزی با اشاره به اهمیت تجارت حلال به عنوان یک مطالبه جهانی، اظهار داشت: تجارت حلال با گردش مالی 2.5 تریلیون دلار و تقاضای یک میلیارد و 900 میلیون نفر از جمعیت مسلمان جهان، نه تنها یک موضوع دینی بلکه یک ضرورت اقتصادی است. حتی در اروپا، استفاده از گوشت خوک در 60 درصد مدارس کاهش یافته و محصولات حلال، برای غیرمسلمانان نیز جذابیت پیدا کرده است.

نصرالهی به مرجع رسمی اعطای نشان حلال در ایران اشاره داشته و در این رابطه تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد متولی اعطای نشان حلال در کشور ایران است. با وجود پتانسیل بالای کشور در این حوزه، هنوز سهم ایران در تجارت حلال قابل توجه نیست. محصولات غذایی، آرایشی، بهداشتی، چرمی و حتی گردشگری حلال از جمله حوزه‌های کلیدی در تجارت حلال محسوب می‌شود که باید تقویت شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز