رئیس انجمن علمی آندوسکوپیهای گوارشی کشور خبرداد؛
روند ابتلا به سرطان معده در فارس کاهشی است/افزایش سرطان روده بزرگ

رئیس انجمن علمی آندوسکوپیهای گوارشی کشور از کاهش میزان ابتلا به سرطان معده و افزایش موارد سرطان روده بزرگ در فارس خبر داد .
به گزارش ایلنا، کامران باقری لنکرانی امروز هفتم خرداد در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیماریهای گوارشی، با ارائه تازهترین آمارها و روندهای مرتبط با سرطانهای گوارشی در استان فارس و کشور، را مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای گوارشی و کبدی حدود ۲۵ درصد از کل بیماریهای جهان را تشکیل میدهند، افزود: براساس آمارهای رسمی، طی دو سال گذشته، ۱۳۷ هزار مورد جدید سرطان در کشور ثبت شده است که سرطان معده در مردان و سرطان پستان در زنان، به عنوان شایعترین و کشندهترین انواع سرطانها شناخته میشوند.
باقری لنکرانی تصریح کرد: در استان فارس، روند ابتلا به سرطان معده در حال کاهش است، اما سرطان روده بزرگ روندی صعودی داشته و این موضوع نیازمند توجه ویژه و برنامهریزیهای دقیقتر است.
رئیس انجمن علمی آندوسکوپیهای گوارشی کشور همچنین به شیوع بالای بیماری کبد چرب در میان میانسالان ایرانی اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۳۰ درصد از این گروه سنی به بیماری کبد چرب مبتلا هستند که عمدتاً ناشی از اختلالات تغذیهای و سبک زندگی نامناسب است.
وی تأکید کرد : مصرف گوشتهای فرآوری شده، غذاهای شور و چربیهای اشباع شده به طور مستقیم با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای معده و روده بزرگ و همچنین بیماریهای کبدی مرتبط است. همچنین، کاهش مصرف میوهها و سبزیجات و افزایش مصرف فستفود، نوشابه و نمک در سبد غذایی خانوارها، روند نگرانکنندهای است که باید اصلاح شود.
باقری لنکرانی افزود: استفاده از روغنهای حرارتدیده در پخت و پز نیز از عوامل مؤثر در بروز بیماریهای گوارشی و سرطانها به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد بیماریهای گوارشی قابل پیشگیری یا تشخیص زودهنگام از طریق غربالگری هستند، بر ضرورت تغییر سبک زندگی و اصلاح الگوی مصرف غذایی تأکید کرد و گفت: با رعایت نکات بهداشتی و تغذیهای، میتوان از بروز بسیاری از این بیماریها جلوگیری کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین یادآور شد که کاهش فرصت پخت و پز در خانه و افزایش مصرف غذاهای بیرون از خانه، به ویژه فستفود، چالش جدیدی است که میتوان با انتخابهای هوشمندانه مانند مصرف سالاد و غذاهای آبپز، خطرات آن را کاهش داد.
وی در پایان از مردم خواست با تغییر عادات غذایی و رعایت اصول بهداشتی، در کاهش بار بیماریهای گوارشی و سرطانهای مرتبط نقش فعال ایفا کنند.